Tagliatelle z zielonym pesto

Tagliatelle z zielonym pesto

Tagliatelle z zielonym pesto

Przepis na : obiad

Tagliatelle z zielonym pesto to jedno z najszybszych do przyrządzenia dań kuchni włoskiej. Zapraszam Was po ten pyszny i smaczny przepis, który jesteście w stanie przygotować w kilkanaście minut. Danie jest świeże, smaczne i bardzo aromatyczne. Idealne na obiad z kieliszkiem wina, albo kolację przy świecach. Jednak aby nie wiało nudą, klasyczny przepis na pesto wzbogacimy odrobiną świeżej, aromatycznej mięty, która nada mu odrobinę orzeźwienia. Klasyczne pesto to parmezan, bazylia, czosnek, oliwa i przyprawy. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.