Pasztet z cukinii pieczony w słoikach

Pasztet z cukinii pieczony w słoikach

Pasztet z cukinii pieczony w słoikach

ok 1,7 kg cukinii⁠ 4 jajka⁠ 1 dużą marchewkę 2 cebule 5 ząbków czosnku 3-4 łyżki oliwy 3/4 szklanki bułki tartej 0.5 szklanki płatków owsianych 2 łyżki soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka suszonych pomidorów pieprz  pieprz ziołowy szczypta chili pół łyżeczki mielonego imbiru Obieramy cukinię, i wydrążamy gniazda nasienne, scieramy na tarce, na grubych oczkach Razem ścieramy marchewkę i drobno siekamy cebulę, zasypujemy solą i odstawiamy na ok 15 min. Odciskamy warzywa na sicie lub rękami, wkładamy do mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.