Babka z kajmakiem z dodatkiem tartej mrożonej cytryny, nie należy do tych puszystych. Jest dość zwarta, lekko kwaskowa, wilgotna i długo zachowuje świeżość. Nie ma zdjęcia w przekroju, bo była pieczona tuż przed Wielkanocą 2015r. Jak sobie przypomniałam o zaległym zdjęciu to już babki nie było:). Natomiast babka z polewą czekoladową to nic innego jak Bardzo czekoladowe ciasto z miętą i bananami tylko bez bananów i upieczone w foremce na babkę. Babka z kajmakiem i mrożoną cytryną 03. 04.2015 | 08:2... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...