Robię to pesto tak często i od tak dawna, że jestem zdziwiona, że jeszcze się tu nie pojawiło. Pesto z natek i liści warzyw są coraz popularniejsze, co bardzo mnie cieszy, bo wszystkie zielone końcówki to masa witamin i wartości odżywczych, które często wyrzucamy. A przecież ich wykorzystanie to czysta kuchenna ekonomia, bo natki i liście często są zawarte w cenie warzywa, które kupujemy. Wyrzucając je, to trochę tak, ja wyrzucanie części pieniędzy, które wydaliśmy np. na pęczek rzodkiewek, zjadając zazwyczaj tylko p... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)