które potem lekko są wyczuwalne w sosie. Świetnie sprawdzi się teraz jako dodatek do pysznych potraw na wielkanocnym stole . PRZEPIS YELLOW SAUCE Składniki: 1 szklanka majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego białego 3 łyżeczki musztardy z całymi ziarnami gorczycy szczypta kurkumy 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego sól pieprz Jak zrobić yellow sauce: Majonez mieszamy z musztardą oraz z chrzanem
Dorota Smakujepłynące. Dla mnie idealne śniadanie albo lunch. Do tego bardzo łatwe, szybkie w wykonaniu i z minimalną ilością składników. Składniki (na 6 porcji): arkusz ciasta francuskiego 6 jajek szklanka tartego sera Cheddar masło do wysmarowania foremek sól i pieprz do smaku Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy naczynia do zapiekania – ja użyłam płaskich, żeliwnych patelni, które wysmarowałam odrobiną
Smaczna Stronaprzykład rodzinne spotkanie, imieniny, urodziny czy wizyta znajomych. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! CHRZANOWE ROLADKI Z SZYNKI – PRZEPIS Składniki 3 jajka 8 plastrów szynki 3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka 1 łyżka majonezu sól pieprz szczypiorek Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce. Do miseczki przekładamy starte jajka, dodajemy chrzan, majonez, posiekany
Alle Dobre!kiszone ogórki dość duże lub 3 mniejsze 1/2 soku z cytryny 1 duża łyżka cukru lub miodu 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego sól do smaku dodatkowo: koperek do podania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie odsącz z zalewy, umyj w zimnej wodzie, żeby pozbyć się nadmiaru soli. Osusz papierowym ręcznikiem, pokrój i przełóż
Ogrodnik w podróżykawałki wołowiny, obsmaż je z każdej strony, przełóż na talerzyk. Po drugie dodaj masło na patelnię, wrzuć oczywiście posiekaną cebulę, po chwili oczywiście posiekny czosnek i chwilę podsmaż. Po trzecie dodaj koncetrat pomidorrowy, cukier i przyprawę Berbere , wymieszaj i grzej, aż powstanie coś, na wzór gęstej past. Po czwarte dodaj mięso, wymieszaj, wlej bulion i gotują, pod przykryciem, na średniej(...)koniec możesz mój drogi czytelniku – podglądaczu doprawiać jeszcze Berbere . Injera Po pierwsze musisz wymieszać, ze sobą wszystkie składniki. Po drugie odstaw na jakieś 30 minut powstałe ciasto. Po trzecie, smaż injere podobnie jak naleśniki, tylko ciut grubsze, i do momentu kiedy powstaną charakterystyczne dziurki. Berbere Po prostu użyj mielonych przypraw i oczywiście bardzo dobrze je wymieszaj
RafalCooktani i szybki obiad są langosze z ziemniakami smażone na patelni lub langosze pieczone w piekarniku . Jeśli pozostajemy przy daniach ziemniaczanych to nie może też zabraknąć placków ziemniaczanych tartych na grubych oczkach z serem . Hitem taniego, prostego i szybkiego w zrobieniu dania z ziemniaków jest także babka ziemniaczana , którą polewam kleksami śmietany lub jogurtu naturalnego. Późnym latem oraz jesienią
Ania gotujeszklanka mąki do tempury (może być też pszenna) lodowata woda (tyle ile wchłonie mąka) Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Chrupiąca panierka: 1 szklanka panierki Panko lub bułki tartej 1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu Ponadto: olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Krok 1. Przygotować pałki z kurczaka, usunąć skórę, umyć i osuszyć. Mięso
Moja Książka Kucharskakonserwowego (150 g po odsączeniu) 200 g szynki konserwowej 1 puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) 1 puszka groszku (240 g po odsączeniu) 4 jajka 150 g żółtego sera tartego 1/2 pęczka szczypiorku Sos czosnkowy: 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12% 1 większy ząbek czosnku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka Pichcichrzanowa 300 g białej kiełbasy parzonej 100 g boczku wędzonego 100 g cebuli 10 g masła klarowanego lub oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 80 g chrzanu tartego 1 litr wody 2 ziarenka ziela angielskiego 2 małe liście laurowe sól kłodawska , pieprz czarny mielony, majeranek natka pietruszki do posypania Dodatki opcjonalnie (należy wliczyć
Ola la LCHFdrugie odstaw powstałe lejące się, ale oczywiście, nie za rzadkie ciasto na naleśniki na jakieś 30 minut. W międzyczasie brązowy cukier możesz lekko utrzeć w moździerzu z cynamonem. Po trzecie smaż mój drogi czytelniku i podglądaczu, bo przecież dobrze wiesz o moim kanale na YouTube 🙂 naleśniki, tak jak się je smaży tradycyjnie. Po czwarte taka oto uwaga ❗ posyp odrobinę cynamonowego(...)laski cynamonu, wymieszaj, chwilę grzej i wrzuć połamany makaron wermiszel. Ponownie wymieszaj i smaż i grzej i mieszaj całość, aż będzie cudowny zapach i makaron, się lekko podsmaży. Po trzecie wlej połowę mleka i wsyp, wlej kuleczki sago lub tapioki, wymieszaj i grzej, aż makaron zaabsorbuje — jaki wyraz — płyny, wtedy oczywiście ponownie wlej mleko. Na koniec, kiedy makaron będzie już
RafalCookminut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu tagliatelle lub innego – 2-3 ząbki czosnku – 3-4 łyżki serka mascarpone – pół szklanki krojonych pomidorów z puszki – 1/4 szklanki tartego parmezanu + dodatkowy parmezan do podania – 15-20 obranych krewetek (z ogonkami lub bez) – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1/2 łyżeczki płatków chilli – posiekana natka
nietylkopasta.pldbających o swoją sylwetkę. Gorąco polecam przepis każdemu! Smacznego! ZAPIEKANKA Z BROKUŁEM I MIĘSEM MIELONYM – PRZEPIS Składniki 1 brokuł 500 g ziemniaków 500 g mięsa mielonego 150 g tartej mozzarelli 1 cebula 1 papryka czerwona 2 garści kukurydzy 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie
Przepiski.plpodawane jako1 dodatek do obiadu, a także jako lekki, samodzielny posiłek. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większy brokuł 2 łyżki masła 2 szklanki mleka około 90 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 pełne łyżki mąki 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Brokuła dzielimy na różyczki
Olcia gotuje!ziemniaki. Dopraw, ułóż jako warstwę, pokryj kolejną warstwą majonezu ze śmietaną. Pokrój ugotowane na twardo jajka i kiszone ogórki, ułóż jako kolejną warstwę i znów pokryj „pierzynką”. Posyp wierzch tartym żółtym serem. Gotowe! Śledź w oleju – Niezapomniana klasyka Śledź w oleju to danie, które wywodzi się z wielowiekowej polskiej tradycji i doskonale przetrwało próbę czasu. Soczyste, pełne smaku filety
Kuchnia MagdaLenysugeruje nazwa jest to dip na bogato, a do tego mega tuczący i uzależniający. Ta kremowa pasta przygotowana jest na bazie serka śmietankowego z dodatkiem smażonego, chrupiącego boczku, tartego sera cheddar, świeżej papryczki chili, szczypiorku oraz uprażonych płatków migdałowych. Smakuje faktycznie jak milion dolarów, a w połączeniu z delikatnym filetem z kurczaka komponuje się rewelacyjnie. Tak przygotowany
Kuchnia MagdaLeny