tarta - 42848 przepisów (strona:1814/2857)

Makaron z kurczakiem z patelni 411

PATELNI – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 10 suszonych pomidorów z oleju 100 ml słodkiej śmietanki 18% 100 ml mleka 200 ml bulionu 100 g mozzarelli tartej 2 ząbki czosnku 200 g makaronu 1 łyżeczka oregano papryka słodka czosnek granulowany sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Fileta z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą pieprzem, papryką słodką

Przepiski.pl
Makaron z cukinią w śmietanowym sosie 52

szybki obiad – makaron z cukinią w śmietanowym sosie, wzbogacony jeszcze o dodatek wędzonego na gorąco łososia. 500 g cukinii 1 cebula ok. 150 ml śmietanki 30% 40 g tartego parmezanu zioła prowansalskie szczypta płatków chili sól, pieprz masło klarowane makaron penne opcjonalnie – 125 g wędzonego na gorąco łososia Cebulę kroimy w drobną kostkę. Cukinię kroimy na kawałki

Smaki Na Talerzu
Placki ziemniaczane 44

Przepis na tradycyjne placki z tartych ziemniaków. Chrupiące i smaczne są świetnym pomysłem na szybkie i proste danie. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji:  1-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 1,5kg obranych ziemniaków 3 jajka 1 cebula 4 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych

karolgotuje
Casarecce alle verdure. 43

groszku- może być mrożony - 100 g fasolki- może być mrożona - cukinia - 2 szalotki - marchewka pokrojona w talarki - brokuł- różyczki - kukurydza - listki mięty lub bazylii - 4-5 łyżek tartego pecorino - sól, pieprz, olio evo Casarecce alle verdure. Przygotuj warzywa. Jeśli są to warzywa mrożone to najpierw podsmaż szalotkę na oliwie, wrzuć warzywa i duś do miękkości , na koniec dodaj pomidorki

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z ciecierzycy 48

najlepsze przepisy na zupy kremy –  krem z groszku z mlekiem kokosowym –  krem z ziemniaków  z ciemnym piwem –  krem z kalafiora  z posypką z bułki tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem –  zupa taco – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie

nietylkopasta.pl
Rwany chlebek balls 126

mąki pszennej 5 g drożdży instant 2 żółtka 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 50 g masła 150 ml mleka Dodatkowo 50 g masła 2 ząbki czosnku 100 g tartej mozzarelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do ciepłego (niegorącego) mleka wsypujemy drożdże oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować

Przepiski.pl
Przepis na szare kluski kładzione 62

Kluski kładzione łyżką na wodę,    to nie nowość jednak mogą być w różnej formie i z różnych np. ziemniaków. Agnieszka proponuje szare kluski z tartych ziemniaków.  👉Jak zrobić szare kluski ziemniaczane z surowych ziemniaków❓     Takie szare kluski z ziemniaków surowych, zaczyna się robić podobnie jak placki ziemniaczane, a potem drogi się trochę rozjeżdżają

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Klopsiki rybne na kwaśno 45

KWAŚNO SKŁADNIKI 300 gramów surowego, niesolonego śledzia 200 gramów fileta z dorsza 1 nieduża makrela wędzona 2 spore cebule 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 litr oleju... Artykuł Klopsiki rybne na kwaśno pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kotlety wege z fasoli i ciecierzycy 49

gramów); mała puszka soczewicy (240 gramów); 2 łyżki pasty sezamowej tahini; cebula; 2 ząbki czosnku; kmin rzymski; ostra papryka mielona; natka pietruszki; 1 wiejskie jajko; 2-3 łyżki bułki tartej; 100 gramów startych parmezanu i fety; cukinia, pieczarki,... Artykuł Kotlety wege z fasoli i ciecierzycy pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem i sosem Mornay 58

Mornay, pewnie u nas tez znany ale rzadko pod swoją prawidłową nazwą. Sos Morney to biały klasyczny sos kuchni francuskiej, przyrządzany na bazie sosu beszamelowego z dodatkiem tartego sera i śmietany. Stosowany najczęściej do zapiekanek, ale też z delikatnych mięs. Kiedy po raz pierwszy wynaleziono sos Mornay używano tylko sera g ruyère . W domowej kuchni można użyć takie jakie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szare kluski 139

przełożyć na sito i odcisnąć zachowując płyn. Odciśnięty płyn odstawić na kilkanaście minut aby skrobia z ziemniaków opadła na dno. Następnie odlać wodę a skrobię z ziemniaków dodać do tartych ziemniaków wraz z jajkami i mąką, dodać sól i pieprz i całość dokładnie wymieszać. W między czasie w garnku zagotować wodę i posolić. Za pomocą łyżki wkładać na wrzątek

Andzia Pichci
Klopsiki cielęce w sosie koperkowym 51

KLOPSIKI CIELĘCE W SOSIE SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny; 200 gramów surowej, białej kiełbasy; 30 gramów wędzonej słoniny; 2 duże pęczki koperku; 1 jajko; słodka mielona papryka; 1 łyżka bułki tartej; 2 duże łyżki masła; dwie łyżki mąki; 2 szklanki bulionu... Artykuł Klopsiki cielęce w sosie koperkowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Rosti placki ziemniaczane z sosem grzybowym 45

Placki ziemniaczane przyrządzane z grubo tartych gotowanych przestudzonych ziemniaków smażone na maśle. ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE SKŁADNIKI 800 gramów ziemniaków sałatkowych; pół kostki masła; gałka muszkatołowa; sól, pieprz; przepis na rosti placki ziemniaczane Artykuł Rosti placki ziemniaczane z sosem grzybowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Burrito 67

sprzedawał je biednym dzieciom z pobliskiej szkoły. Dzieci pieszczotliwie nazywało go – burrito – co w slangu oznaczało – powolny, tępy – i stąd wzięła się nazwa. – po trzecie i chyba najbardziej prawdopodobna historia nazwy pochodzi z Sonora – region w północno-zachodnim Meksyku, jako jedzenie, które można było zabrać w podróż, a że często podróżowano w towarzystwie osła(...)nieprzywierającą patelnię i wlej olej, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż, następnie dodaj koncentrat, wymieszaj… Po drugie wrzuć mięso, wymieszaj, rozbij je drewnianą łyżką i podsmaż. Po trzecie wrzuć fasole, groszek, kukurydzę, marchewkę, dopraw solą, papryką wędzoną i Chipotle, od CapeHerb & Spice , grzej całość i smaż, aż mięso będzie całkowicie usmażone, a warzywa miękkie. Dodatki Po pierwsze

RafalCook
Buritto 62

sprzedawał je biednym dzieciom z pobliskiej szkoły. Dzieci pieszczotliwie nazywało go – buritto – co w slangu oznaczało – powolny, tępy – i stąd wzięła się nazwa. – po trzecie i chyba najbardziej prawdopodobna historia nazwy pochodzi z Sonora – region w północno-zachodnim Meksyku, jako jedzenie, które można było zabrać w podróż, a że często podróżowano w towarzystwie osła(...)nieprzywierającą patelnię i wlej olej, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż, następnie dodaj koncentrat, wymieszaj… Po drugie wrzuć mięso, wymieszaj, rozbij je drewnianą łyżką i podsmaż. Po trzecie wrzuć fasole, groszek, kukurydzę, marchewkę, dopraw solą, papryką wędzoną i Chipotle, od CapeHerb & Spice , grzej całość i smaż, aż mięso będzie całkowicie usmażone, a warzywa miękkie. Dodatki Po pierwsze

RafalCook