tarta - 42848 przepisów (strona:1815/2857)

Schab ze śliwką 73

tradycyjny przepis na schab nadziewany śliwką. Tak przygotowany schab bardzo często przygotowuję na Święta Bożego Narodzenia oraz na Wielkanoc. Jest to super danie, które możemy podać ze świeżo tartym chrzanem, albo z sosem tatarskim. Myślę, że jak spróbujecie tego mięso to znacznie częściej zagości ono na Waszym stole. Oczywiście mój przepis to tylko tylko moja wersja i podpowiedź tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Podpłomyk z Alzacji w kilku wersjach 51

PODPŁOMYK z ALZACJI w kilku wersjach Podpłomyk rodem z Alzacji, czyli flammkuchen (w Niemczech) i tarte flambee (we Francji). Oto dzisiejszy bohater. Pisałem jakiś czas temu o tym pysznym podpłomyku. Dzisiaj rozwinięcie tematu w postaci sześciu nowych propozycji na ten szybki i niewiarygodnie smaczny placek. Dla uproszczenia stosował będę jego spolszczoną nazwę. Jak dokładnie przygotować podstawowy podpłomyk... Artykuł Podpłomyk

Kuchnia Tomka
Kurczak w sosie cytrynowym ze szpinakiem 53

kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 szklanka śmietany 18% 150-200 ml bulionu z kurczaka lub z jarzyn sok z 1 cytryny 1/2 szklanki tartego parmezanu 2-3 garści świeżych liści szpinaku 500 g gotowych gnocchi sól, pieprz i ostra papryka do przyprawienia Przygotowanie : Kurczaka umyj, pokrój na cieńsze plastry, osusz i dopraw solą, pieprzem

nietylkopasta.pl
Bakłażan pieczony z mozzarellą 49

BAKŁAŻAN PIECZONY Z MOZZARELLĄ SKŁADNIKI 2 średnie bakłażany; 1 kulka mozzarelli; kilka łyżek zwykłej bułki tartej lub panko (japońska jej wersja); czerwona papryczka chilli; garść świeżych liści bazylii; oliwa extra vergine; 2 ząbki czosnku; garść natki pietruszki; sól, pieprz; przepis na bakłażan pieczony z mozzarellą Artykuł Bakłażan pieczony z mozzarellą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Frytki z selera 51

Seler! Skarbnica mocy. Pamiętam z dzieciństwa, gdy tata kroił nam ogromne selery w plastry i smażył jak kotlety w jajku i bułce tartej. To był smak! Dlaczego warto jeść selery? Seler korzeniowy zawiera wiele składników mineralnych, m.in. potas, żelazo, magnez oraz witaminy, ma niską zawartość cholesterolu i tłuszczów nasyconych i jest doskonałym źródłem ryboflawiny, wapnia, witaminy B6, magnezu, fosforu

Latosiowydom
Roladki szpinakowe z łososiem. Przepis na świetną przekąskę imprezową 56

wygląda. Przepis na roladki szpinakowe z łososiem Składniki: 450 gramów mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 1 jajko, 3 łyżki mąki pszennej, 250 gramów gładkiego serka twarogowego (naturalny), 2-3 łyżeczki chrzanu tartego, 200 gramów łososia wędzonego, sól, pieprz. Jak zrobić roladki szpinakowe z łososiem? Szpinak rozmroź, odsącz, dociskając na gęstym sitku. Przełóż do miski. Wbij jajo, dodaj mąkę, dopraw solą, dokładnie

Kulinarna Polska
PIZZERINKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 81

minut góra-dół do uzyskania delikatnie złotego koloru. W tym czasie przygotować dodatki. Wymieszać passatę pomidorową z przyprawami. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub użyć tartego. Oczyszczone pieczarki i szynkę pokroić na kawałki. Po wyjęciu ciasta z piekarnika posmarować je sosem pomidorowym i posypać odrobiną sera. Następnie ułożyć szynkę oraz pieczarki a całość posypać resztą sera

Ola la LCHF
Cheeseburgery do odrywania 627

umieszczamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Rozkładamy plasterki sera cheddar, następnie wykładamy mięso mielone, przykrywamy pozostałym serem oraz drugą częścią bułek. Wierzch można posmarować roztopionym masłem i posypać tartym parmezanem lub ziarnami sezamu. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w 180 stopniach przez około 10 minut (aż bułeczki się zarumienią, a ser roztopi

Smaki Na Talerzu
DORSZ Z PIEKARNIKA. Z CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ 47

było dobre! 😍 Składniki: ok 700 g dorsza (lub innej ryby) sól biały pieprz majeranek koperek 3-4 łyżki roztopionego masła Na posypkę: Wymieszać ze sobą: 1/2 szkl bułki tartej 1/2 szkl startego parmezanu lub innego twardego sera ( u mnie ser Jantar) 4 łyżki oleju Wykonanie: Jeśli mam rybę mrożoną, zawsze wcześniej odmrażam ją. Najlepszym sposobem jest przełożenie jej wieczorem

Walijskie Pichcenie
Sałatki ze śledziem 54

przepis na smaczne śledzie w oleju z cebulką. Śledzie pod pierzynką To jedna z lepszych potraw świątecznych serwowana w naszym domu. Najlepsze śledzie pod pierzynką pokryte warstwami majonezu i tartego żółtego sera. Zapraszam po przepis na najlepsze śledzie pod pierzynką . Sałatka śledziowa To wyjątkowa sałatka składająca się ze śledzi, ogórków konserwowych, jajek na twardo i żółtego sera. Świetnymi przyprawami

Zasmakuj Kuchni
Ryba zapiekana w porach 101

gustu, tak jak mojej rodzince. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Rybę zapiekaną w porach: 360 g filetów rybnych 300 g pora 2 łyżki masła 30 g tartego żółtego sera 1 nieduża biała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 200 ml słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, czarny pieprz

Danka Pichci
KROKIETY ŁUBINOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez glutenu) 63

ocen) Krokiety łubinowe z kapustą i grzybami to – podobnie jak krokiety bambusowe – przepyszny niskowęglowodanowy i bezglutenowy zamiennik krokietów z mąki pszennej w panierce z bułki tartej. Do ich przygotowania używam naleśników na bazie mąki łubinowej. Świetnie komponują się na przykład z barszczem na zakwasie z buraka lub grzybowym, ale także jako samodzielne danie. Krokiety z kapustą

Ola la LCHF
ROLADA SZPINAKOWA Z SZYNKĄ (keto, bez glutenu, redukcja) 281

mrożonego) 2 ząbki czosnku 5 jajek sól kłodawska pieprz czarny   świeżo starta gałka muszkatołowa 1 łyżeczka  soku z cytryny Nadzienie 300 g serka śmietankowego kanapkowego 40 g tartego chrzanu 300 g dobrej jakości szynki wiejskiej w cienkich plastrach Przygotowanie Jeśli używamy świeżego szpinaku to należy go umyć pod bieżącą, zimna wodą, odsączyć i dokładnie wysuszyć. Przy szpinaku

Ola la LCHF
Dorsz w orzechowej panierce 69

sprawdzi się w tym wypadku idealnie. Tak przygotowana panierka nie tylko jest smaczniejsza i ma ciekawy smak, ale też nie chłonie tak dużo tłuszczu co wersja bazująca na bułce tartej. Gwarantuję, że nie raz wrócicie do tego przepisu var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=571555&channelId

okolicepalnika.pl
Łosoś w zalewie pomidorowej 104

zrobiłam z łososia. Można do zalewy octowej wkładać ryby po wigilijnej kolacji, gdy coś zostanie. U nas na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia w panierce z bułki tartej, a że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, to trzeba to jakoś zagospodarować, to co zostanie zostaje ląduje w marynacie która zostaje np. z rolmopsów . Bardzo Wam polecam przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię