Pęczotto z leśnymi grzybami

Pęczotto z leśnymi grzybami

Pęczotto z leśnymi grzybami

Pęczotto z leśnymi grzybami to sezonowe danie, na które warto czekać cały rok. Nic tak nie pachnie późnym latem jak koszyczek prawdziwków, albo kurek. Czas : 30 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2   Składniki: 1 szklanka niepalonej kaszy gryczanej (może też być palona) Kilka prawdziwków, podgrzybków, garść kurek Szalotka lub mała cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki tartego parmezanu 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu Pęczek rukoli Sól Pieprz Przygotowanie: K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kurki, tarta, rukola, kasza gryczana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.