Kocham botwinkę❤️ W tym sezonie przygotowałam taką oto zupę. Jest naprawdę pyszna, a gotowana na wędzonce ma bardzo aromatyczny smak. Polecam. Składniki: 1 pęczek botwinki 2 buraki (jeśli przy botwinkę są malutkie) 3 skrzydełka z kurczaka 2-3 kawałki wędzonych żeberek 2 małe marchewki 1 mała pietruszka 1 cebula 4-5 ziemniaków liść laurowy ziele angielskie 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka kminku ocet jabłkowy do zakwaszania sól, pieprz 1-2 łyżki śmietany 18% siekany koperek Sposób wykonania: 1. Skrzydełka ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...