tarta - 42848 przepisów (strona:1829/2857)

Ciasteczka rozmarynowe z rodzynkami, orzeszkami piniowymi i parmezanem 47

też coś gryzą…Może nie akurat ciasteczka rozmarynowe, ale też im smakuje   Składniki garść orzeszków piniowych garść orzeszków ziemnych 2 łyżeczki suszonego rozmarynu (igiełek) 50 g parmezanu tartego 50 g zimnego masła 50 g oliwy z oliwek 1 jajko 190 g mąki pszennej tortowej garść rodzynek szczypta pieprzu   Wykonanie Orzeszki posiekać. Zetrzeć parmezan. Wszystkie składniki umieścić

Raj dla Podniebienia
Zielony makaron z boczkiem, parmezanem i sosem śmietanowym 57

mieszając. Doprawiamy do smaku pieprzem, gałką i solą. Sos powinien być rzadki, ale zwarty. Makaron przekładamy do dużego półmiska, dorzucamy boczek i całość delikatnie łączymy z sosem. Całość oprószamy tartym parmezanem. Gotowe! Artykuł Zielony makaron z boczkiem, parmezanem i sosem śmietanowym pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Rolada kokosowa bez pieczenia + film 45

wsypujemy wiórki kokosowe i całość łączymy mikserem. Tak przygotowaną masę kokosową wstawiamy do lodówki na pół godziny. Herbatniki miksujemy w malakserze lub za pomocą wałka do uzyskania konsystencji bułki tartej. Pokruszone herbatniki wsypujemy do miski, dodajemy cukier puder oraz kakao, wlewamy mleko i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy ( masa powinna być gęsta ). Na arkusz papieru do pieczenia

Smakowite Dania
Chrupiące rybki 77

sprawi Wam dużo przyjemności. Składniki są proste i z reguły zawsze pod ręką. A do ciasta można dodać dowolne ziarenka typu sezam, mak lub czarnuszka. Można też poeksperymentować z tartym serem lub grubą solą morską, jak lubicie.   A jak ulepić rybki? Polecam mój osobisty patent, który możecie zastosować przy zabawie z plasteliną lub innym materiałem typu glina

dolcevitainmykitchen
Kisiel z pigwy 56

Pigwa jak wiecie ma mnóstwo witaminy "C" i warto ja zajadać. Choć na surowo tylko można dodać do herbaty czy zrobić syrop to gotowana nie tarci tak dużo swoich właściwości. Dziś kisiel z jej użyciem, pachnący i smakowity. Polecam jako deser czy lekką kolację. Pigwowy kisiel. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pesto bazyliowe z orzeszkami ziemnymi 68

więc nie powinniśmy rezygnować z tego składnikach, możecie zastąpić parmezan innym długo dojrzewającym serem. Składniki 2 garści bazylii 50g orzeszków ziemnych szczypta soli szczypta pieprzu 5 łyżek oliwy 20g tartego parmezanu 1 ząbek czosnku Pesto bazyliowe z orzeszkami ziemnymi – przepis Czosnek obieramy z łupinek i wraz z resztą składników wkładamy do blendera. Następnie miksujemy do czasu, aż wszystkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapsalon 121

czerwoną cebulę po obraniu pokroić w piórka. W dwóch foremkach aluminiowych lub w jednym naczyniu do zapiekania ułożyć upieczone frytki , a na nich usmażone mięso z kurczaka, które posypać tartym serem Gouda. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na 6-7 minut. Po wyjęciu z piekarnika na zapieczonych składnikach ułożyć pokrojone warzywa, które kolejno polać sosem

MeCooks
Pyszna owsianka 52

możemy podać z ulubionymi owocami, możecie w ten sposób przekonać Wasze pociechy do pysznego, zdrowego posiłku o poranku. Składniki 1/2 szklanki płatków owsianych 1 i /13 szklanki mleka 1 tarte jabłko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka rodzynek 1 łyżka dowolnych orzechów Dodatkowo ulubione owoce 1 łyżka jogurtu Polecam Wam skorzystać z płatków owsianych „górskich”, ich „błyskawiczna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 80

przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu * (200 g) 100 g tartego sera żółtego wegańskiego** sos 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego (40 g) 4 łyżki ketchupu (40 g) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej łyżeczka ziół prowansalskich opcjonalnie 1 jajko *** trochę

WegePrzepis
Polędwica z dorsza 64

smażę bez panierki z obu stron po około 4-5 minut na stronę. Porada. Jeśli lubisz, możesz tradycyjnie usmażyć rybę w panierce. Użyj jednego jajka i 2 łyżek bułki tartej lub oprósz rybę mąką i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Smażoną na maśle polędwicę z dorsza podaję z puree z batatów, surówką z kiszonej kapusty i plasterkami/ćwiartkami cytryny. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki po meksykańsku 270

obiad gotowy. Do farszu można dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Naleśniki po meksykańsku: 5 naleśników 150 g żółtego tartego sera 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1 nieduża cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka (170 g) kukurydzy 1 puszka (170 g) czerwonej fasoli 1/3 szklanki wody lub bulionu

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania