Prosta i szybka w wykonaniu rolada szpinakowa z łososiem. Do przepisu wykorzystujemy szpinak mrożony, a do serka można dołożyć trochę tartego chrzanu, żeby podkręcić smak rolady. Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 3 jajka 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej 1/5 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 200g wędzonego łososia w plasterkach 300g serka kremowego (typu Almette) Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mrożony szpinak i smażymy aż szpinak ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...