tarta - 42848 przepisów (strona:1875/2857)

Papryka faszerowana po meksykańsku 98

Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C, piec 35-40 min. Po tym czasie papryki posypać tartym serem żółtym lub położyć plasterek sera żółtego i zapiec kilka minut do momentu aż ser się rozpuści. Posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków bez mięsa 95

kostkę ziemniaki, przykrywamy i gotujemy przez około kwadrans. W między czasie ścieramy ogórki wraz ze skórką na tarce o dużych oczkach. Jak kto woli może ogórki obrać. Dodajemy tarte ogórki do zupy i gotujemy przez ok. 5 minut do miękkości ziemniaków. Na koniec odstawiamy zupę z ognia i dodajemy śmietankę. Przed podaniem możemy dodać koperek lub natkę pietruszki. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cukinia faszerowana kuskusem 115

Następnie dodajemy do warzyw na patelni. Mieszamy. Próbujemy i w razie potrzebny przyprawiamy jeszcze solą i/lub pieprzem.  Podpieczone cukinie nadziewamy przygotowanym farszem z kuskusem.  Wierzch posypujemy tartym serem parmezan lub Grana Padano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kolejne 15-20 min. Pomidory sparzymy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Następnie kroimy w drobną kostkę, usuwając

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z jagodami 180

Sernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego oraz waniliowego proszku budyniowego. Sernik jest niesamowicie kremowy i delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej.  Poza jagodami pasują tu również

Kuchnia MagdaLeny
Pizza z patelni 99

pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku szczypta oregano i ziół prowansalskich, słodka mielona papryka płaska łyżeczka cukru sól, pieprz oliwa DODATKOWE SKŁADNIKI: 10 mini kulek mozzarelli 2 łyżki tartego parmezanu 8 plastrów salami opcja: kilka czarnych oliwek PRZYGOTOWANIE: Na odrobinie oliwy przesmaż obrany i posiekany drobniutko czosnek oraz pomidorki posiekane na cztery. Lekko przypraw. Gdy pomidorki zmiękną wyłącz palnik

Zasmakuj Kuchni
Makaron z czerwonym pesto, pieczonymi pomidorkami i mozzarellą 161

pesto: 8-10 suszonych pomidorów z oleju – użyłam pół na pół z częściowo suszonymi 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki orzechów nerkowca 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki oliwy z oliwek – można użyć pół na pół z olejem spod pomidorów sól i pieprz do smaku   Nastawiamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia

Smaczna Strona
Sałatka z Kurczakiem w Sezamie 93

pasuje do świeżych i chrupiących warzyw, dzięki którym sałatka jest lekka i orzeźwiająca. Sałatkę tą możecie także przygotować z tradycyjnym kurczakiem bez panierki lub w klasycznej panierce z bułki tartej. Składniki: ¼ czerwonej papryki, 8 pomidorków koktajlowych, 50 g mix sałat, filet z kurczaka ok. 250 g ¼ małej czerwonej cebuli mała garść kukurydzy konserwowej Sos winegret: 2 łyżki oliwy

Przepiski.pl
Sałatka ze szpinakiem 138

porcji): szpinak baby, 300g, 1 pomidor malinowy, 1 zielony ogórek, czerwona cebulka, żółta papryka, 4 łyżki nasion słonecznika, suszone pomidory w oleju, 1 słoik (285g), około 2 łyżki tartego parmezanu na wierzch sałatki, dressing: 4 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami, 1 łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki musztardy, szczypta suszonej czerwonej papryki, soli i pieprzu. Sałatka

Natka Pietruszki
Ryżowa zapiekanka z brokułem i łososiem 117

zapiekanki. Prosta, nieskomplikowana. Dobra. 200 g ryżu 1 brokuł kilka pomidorków koktajlowych 1 płat świeżego łososia (ok 300-350g) 1 szkl. śmietanki 30% 4-5 jajek 100 g tartego żółtego sera gałka muszkatołowa sól, pieprz Ryż gotujemy wg instrukcji podanej na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pomidorki kroimy

Smaki Na Talerzu
Langos z serem 78

smakują pysznie. Składniki 50 dkg mąki 3 dkg drożdży 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki oleju 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Dodatki czosnek tartego sera Przygotowanie Do garnuszka wlej mleko i podgrzej na małym ogniu ( do 35 stopni). Wsyp cukier do szklanki, rozkrusz drożdże, wlej połowę mleka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj ściereczką bawełnianą

Smaczne Potrawy
Placuszki cukiniowo-marchewkowe 116

marchewkowe – składniki (około 20 sztuk): 1 średnia cukinia, 2 małe marchewki, 2 jajka, 2-4 łyżki kaszy mannej (dodaj jej tyle, aby ciasto było dość gęste), 2 łyżki tartego parmezanu, 5 listków posiekanej świeżej bazylii lub pół łyżeszki suszonej bazylii, pół łyżeczki słodkiej papryki, szczypta soli i czarnego pieprzu, 2-3 łyżki masła klarowanego do smażenia. Sposób przygotowania

Natka Pietruszki
ŻEBERKA Z ZUPY. W PANIERCE 131

albo wykorzystuje je w inny sposób. Na żeberka znalazłam niezawodny sposób. Po ugotowaniu do miękkości, wyjmuję z nich kości. Następnie panieruję je: w odrobinie mąki, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Do jajka dodaję trochę soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki i łyżeczkę ostrej musztardy - dla podkręcenia smaku, po czym smażę na rumiano na oleju. Wierzcie ... takie żeberka to niebo

Walijskie Pichcenie
Pulpeciki w sosie paprykowo - pomidorowym 105

mnie podane z tredny lunch czyli miksem kasz oraz sałatką z pomidora i sałaty. Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki pulpeciki: 500 g mięsa wieprzowego 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1. Wszystkie składniki mieszamy, formujemy małe kuleczki i smażymy na małej ilości oleju.  Składniki sos: 1 papryka 1 puszka krojonych pomidorów

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania