tarta - 42848 przepisów (strona:1880/2857)

Makaron z cukinią 125

smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z sosem cukiniowym. Gotowe danie wykładamy na talerze i posypujemy tartym parmezanem

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI Z WARZYW 110

Zostawiam w misce i obficie solę. Odstawiam na bok, by cukinia puściła sok. Można ustawić startą cukinię na sicie postawionym nad miską. W międzyczasie obieram marchewkę oraz cebulę. Marchewkę trę na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekam, pomagam sobie blenderem. Pieczarki myję i również trę na tarce o dużych oczkach. Cukinię dobrze odciskam, układam w misce, dodaję resztę składników

Zasmakuj Kuchni
Knedle z morelami i białą czekoladą 107

knedli): 750g ugotowanych ziemniaków 250g mąki pszennej i trochę do podsypania 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: 6 dojrzałych moreli 12 kostek białej czekolady 150g masła 4 łyżki bułki tartej cukier do podania   Przygotowujemy nadzienie – morele myjemy, przecinamy na pół i usuwamy pestkę. Czekoladę dzielimy na kostki. Odkładamy.   Na gaz stawiamy duży garnek z wodą. Włączamy

Smaczna Strona
kotlet schabowy w panierce z paluszków solonych... 113

tarce do ogórków, wsypać cukier, sól, pieprz mielony, wlać ocet jabłkowy i jogurt, wszystko wymieszać. Kotlety podać z ziemniakami, mizerią - panierka z paluszków solonych jest smaczna alternatywa dla tartej bułki jeśli jej zabraknie a mają być kotlety schabowe........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
UDKA Z KURCZAKA W MARYNACIE JOGURTOWEJ 117

temu i ciągle mi towarzyszy. Kurczak wychodzi pyszny,soczysty i bardzo bardzo smaczny. Niewielkim kosztem można wyczarować naprawdę świetny obiad. U Nas kurczak podany był ze szparagami w bułce tartej i sałatką z pomidorami,rzodkiewką. Smacznie,zdrowo i kolorowo. SKŁADNIKI : 6-7 ćwiartek z kurczaka duży jogurt naturalny tj ok 350 5-6 ząbków czosnku płaska łyżka soli płaska

Niespełnione zdolności kulinarne
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z siemieniem lnianym 97

przepisy na domowe pieczywo na zakwasie: Chleb pszenno-żytni na zakwasie z kminkiem Chleb na zakwasie z prażonym siemieniem lnianym Chleb pszenno-żytni na zakwasie z nasionami Chleb z tartym jabłkiem na zakwasie   Chleb mieszany na miodzie i zakwasie z oliwkami   Razowy chleb wieloziarnisty na zakwasie Najprostszy chleb żytni na zakwasie Chleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem

Kulinarne przygody Gatity
Kefirowe ciasto z morelami i kukurydzianą kruszonką 109

kukurydzianej 5ml aromatu waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka kukurydziana: 75g mąki kukurydzianej 30g cukru 50g masła ekstra Dodatkowo: 600g moreli 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki bułki tartej mąka ziemniaczana cukier puder do posypania masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Morele umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki i posypać brązowym cukrem. 2. Kruszonka kukurydziana: Masło, mąkę kukurydzianą

Szalona Kuchnia Eweliny
Skarby natury. Ananas i jego wartość odżywcza 112

szybciej docenimy ten niezwykły owoc, tym lepiej dla nas. A jeśli szukasz inspiracji na dania z ananasem to z czystym sercem polecamy skorzystać z naszych przepisów na: Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką Burger Hawajski. Pyszny burger z anasem z grilla Wytrawna sałatka z arbuzem i serem feta Artykuł Skarby natury. Ananas i jego wartość odżywcza pochodzi

ProstePesto.pl
Norwegia - Zupa rabarbarowa (Rabarbrasuppe) 101

Przedstawiamy kolejny po  tarcie Tatin sposób na wykorzystanie rabarbaru - norweską rabarbrasuppe. Idealna w ciepłe wiosenne dni, serwowana na zimno z gałką lodów, jak i w te chłodniejsze, kiedy możemy podać ją na ciepło (również z lodami).  Składniki (4 porcje): - 650 ml wody  - 400 g rabarbaru - 4-5 łyżek cukru - 1/4 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka cukru waniliowego

Roślinożerni urlopowicze
Pieczone miażdżone młode ziemniaki 109

porcji: – 1kg młodych ziemniaków, małych – ½ pęczka natki pietruszki – ½ pęczka szczypiorku – ½ łyżeczki suszonej cebuli – ½ łyżeczki suszonego czosnku – ok. 2 łyżki oliwy – 10g tartego parmezanu – sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy, nie obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Osuszamy i studzimy. Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni. Blachę do pieczenia wykładamy papierem

Be Fit Be Strong
Kluski leniwe 102

sezonowymi owocami - teraz polecam oczywiście truskawki. Kluski leniwe Składniki: 250 g sera białego 2/3 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli do podania: 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki tartej, 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Twaróg rozgnieść bardzo dokładnie widelcem razem z jajkiem , dodać mąkę i sol zmieszać dokładnie, ciasto uformować w kulkę. Stolnicę podsypać mąką. Ciasto podzielić na 3 części

Smaczny zeszyt
Boloński garnek 115

sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka w proszku 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) około 200 g makaronu penne (może być inny) 3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 50 g żółtego tartego sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie bolońskiego garnku: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pora oczyścić, pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojoną cebulę i pora. Całość chwilę podsmażyć

Danka Pichci
Przepis na ciasto do pizzy 102

wyrosło Wstępnie wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, oprószamy mąką i wałkujemy do uzyskania cienkiego placka. Spód ciasta można podsypać podczas wałkowania albo kaszą manną albo po prostu odrobiną bułki tartej, które sprawią że po upieczeniu ciasto będzie na spodzie bardziej chrupkie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Smażony ryż z jajkiem po chińsku Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

Księga-Smaku

Proponowane wyszukiwania