Półkruche ciasto z powidłami i bezą.

Półkruche ciasto z powidłami i bezą.

Półkruche ciasto z powidłami i bezą.

     Ostatnio mam ogromną frajdę z przygotowywania ciast półkruchych, było już w wersji z  truskawkami ,  jabłkami , a teraz przyszła pora na powidła śliwkowe. Ciasto jest rewelacyjne, idealnie słodkie, z delikatną nutą kwaskowatych powideł, natomiast dodatek cynamonu subtelnie podkręca smak. Zdecydowanie polecam! Składniki na Półkruche ciasto z powidłami i bezą:  na formę 24x28 cm CIASTO: 500 g pszennej mąki 200 g zimnego, pokrojonego w kostkę masła 70 g cukru pudru 2 płaskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, herbatniki, mielone, tarta, jabłka, biszkopt, bułki, truskawki, truskawka, ciasto na herbatnikach, ciasto z truskawkami, ciasta z jabłkami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bułka pszenna, tarta z jabłkami

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.