Lekkie placuszki z cukinią i sosem jogurtowo-ziołowym

Lekkie placuszki z cukinią i sosem jogurtowo-ziołowym

Lekkie placuszki z cukinią i sosem jogurtowo-ziołowym

Przepis na : śniadanie

Cukinia to warzywo, które można wykorzystać na wiele sposobów. I choć w większości przypadków używana jest do dań na słono to należy mieć na uwadze, że równie dobrze sprawdza się także w daniach słodkich, na przykład w cieście czekoladowym, które robiłam już dawno temu ( PRZEPIS TUTAJ ). Cukinia jest warzywem bardzo niskokalorycznym, 100 g to zaledwie 17 kcal. Jest źródłem potasu, magnezu, witaminy A, B9 czy beta karotenu. Zdecydowanie warto włączyć ją do swojej diety. Ja proponuję zastosować cukinie do placuszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.