konkursem organizowanym przez producenta margaryny Palma wpadłam na pomysł wykonania pierniczków zainspirowanych właśnie Lamingtonami. Ciasteczka są szybkie w wykonaniu, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Idealna kiedy świąteczne wypieki musicie wykonać na ostatnią chwilę. Polecam!! Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi Składniki: Ciasto: 120 g margaryny Palma w złotym opakowaniu ½ szklanki cukru ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
Mania Gotowaniaulubioną surówką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemplus dół, bez termoobiegu. Wybieram środkową półkę piekarnika. Jest pięknie wyrośnięty! Następnym razem ciasto podzielę na dwa i upiekę w dwóch keksówkach, będą niższe. Gotowy wyjmuję, studzę, dekoruję lukrem (do szklanki cukru pudru wlać sok z 1/2 cytryny lub 3 łyżki wody, wymieszać dokładnie i szybko) i obsypuję kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego! Do przepisu wykorzystałam masę makową z bakaliami Helio
Zasmakuj Kuchninadzieję, że co tydzień będzie dla Was inspiracją do tworzenia nowych wypieków w domowym zaciszu! Dziś przygotowałam dla Was nie ciasto, a pyszne rurki z kremem! Takie rurki z kremem chodziły już za mną od dłuższego czasu! Obłędnie kruche ciasto wypełnione po brzegi słodkim, waniliowym kremem budyniowym. Końce tych chrupiących rurek zanurzyłam w kremowej białej czekoladzie i chrupiącym orzechowym krokancie(...)dostępna TUTAJ! * Krokant orzechowy – 50 g – dostępny TUTAJ! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: RURKI: Mąkę, sól i masło szybko rozcieramy pomiędzy palcami na kruszonkę. Dodajemy śmietanę, zagniatamy, zawijamy w folię, odstawiamy co lodówki na ok. 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na ok. 1 mm na stolnicy odsypianej mąką. Wycinamy paski 1,5 cm . Foremki do rurek smarujemy masłem i nawijamy
Ostra na SłodkoBałagan z oscypkiem – danie z patelni Uwielbiam takie dania. Proste, szybkie, gotowe w kilka chwil. Tzw. bałagan, to nic innego jak danie przygotowane z dostępnym
Słodkie okruszkiCrumble rabarbarowe jest soczyste, chrupiące, lekko kwaśne i szybko znika ze stołu. Tym wypiekiem powróciłam do czasów dzieciństwa, kiedy to w ogródku Dziadków rósł rabarbar o
niecodziennikparyCiasto drożdżowe to jedno z moich ulubionych ciast. A ten przepis jest moim ulubionym przepisem na ciasto drożdżowe. Przy minimalnym zaangażowaniu wychodzi mega efekt. Ciasto w zasadzie robi się samo. To idealny przepis dla kuchennych leniuszków takich jak ja ;) Składniki: 10 dag drożdży, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 4 jaja, 3/4 szklanki mleka, cukier waniliowy, 5 szklanek(...)miski w podanej kolejności (to bardzo istotne). Nie mieszać! Zostawić na 4 godziny (może być nawet dłużej). Potem szybko wymieszać wszystkie składniki mikserem ze spiralnymi końcówkami. Dodać rodzynki, skórkę pomarańczową. Przygotować kruszonkę łącząc masło z cukrem i mąką. Gotowe ciasto wyłożyć do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułą tartą formy, posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 170 stopni
Moja kraina smakówNa rozpoczęcie nowego tygodnia polecam przygotować taki serniczek. Szybki do zrobienia, rozpływający się w ustach, przepyszny. Polecam! Składniki: 800 g sera - u mnie z wiaderka President
Z Majeczką w kuchniCiastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania.
Przepisy KulinarnePyszna, puszysta i delikatna. Do tego bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Idealna do świątecznej (i nie tylko) kawy :) 4 jajka 150 g mąki pszennej
Smakołyki AsiPyszne ciacho na zimno, powiedziałabym nawet że dość szybkie, a na pewno mało pracochłonne. Soczyste wiśnie w syropie, zalane galaretką z dodatkiem bitej śmietany i
Życie zaczyna się w kuchniMiękkie i puszyste bułki drożdżowe wypełnione makiem, które szybko znikają z talerza. Jeżeli jako nadzienia do bułek użyjemy wcześniej przygotowanej i zamrożonej masy makowej, ewentualnie gotowej
Przepisy Kulinarnebułką tartą. Pieczemy około 60 minut. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Odkrawamy wierzch ciasta i w palcach rozdrabniamy do miski. Pozostałą część przekrajamy na pół. Masa: Należy przygotować gazę, na która wylewamy jogurt i pozostawiamy najlepiej na całą noc (im dłużej tym więcej serwatki spłynie). Kolejno szybkim ruchem przekładamy masę do misy, miksujemy przez kilka minut dodając stopniowo cukier
Jedz zdrowo żyj zdrowo!