szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1010/2080)

Tarta ze śliwek i jeżyn na koniec lata 180

Tatry maja super zaletę, bo można je bardzo szybko zrobić. Można użyć dostępnych owoców sezonowych, jak również można ją podawać na słono i pikantnie!. Wystarczy przepis na dobre ciasto i można podawać na wiele ciekawych i pysznych sposobów! Ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru łyżka śmietany 10 dag margaryny Nadzienie: 50-60 dag śliwek węgierek 20 dag jeżyn

Apetyczna babeczka
BUŁKI ORKISZOWO - JOGURTOWE 221

400g mąki orkiszowej i 100g żytniej, jednak stopniowo musiałam jeszcze dosypać 40g mąki orkiszowej, tak by ciasto się nie kleiło. Ilość mąki zależy m.in.od rodzaju użytej mąki, jej wilgotności, itp. I piekłam je troszkę dłużej niż w przepisie. Polecam, bardzo szybko się je przygotowuje a efekt jest bardzo zadowalający, zarówno wizualny jak i smakowy. Z podanych składników wychodzi ok.8-10 sztuk(...)rozbełtane jajko z pozostałym jogurtem i wyrośnięty zaczyn. Dokładnie wyrobić do połączenia składników. Ja dałam na początku 400g mąki orkiszowej, jednak w trakcie wyrabiania dodałam jeszcze 40g tak, by ciasto się nie kleiło. Wyrobione ciasto przekładamy do miski wysmarowanej olejem i odstawiamy na ok.40 minut (pod przykryciem), w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto wykładamy na oprószony

Smaczne Zdrowe
Deser czekoladowo-owocowy 169

sezonie nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, a szczególnie na pieczenie, dlatego często przygotowuję szybkie desery. Najlepiej w szklankach czy pucharkach, aby każdy miał taką samą porcję i by warstwy deseru były wyraźnie widoczne:) Ciasto upiekłam sobie dzień wcześniej, żeby było szybciej:) Owoce możecie użyć dowolne, ja wybrałam te, które mam i które najbardziej lubimy... Składniki: 2 jajka

Z miłości do słodkości
Lawendowo malinowe racuchy 203

krasnoludkami trzeba żyć w zgodzie(zwłaszcza z tymi osobistymi) Zdążyłam jednak wykorzystać te dary natury kilka razy do ciast i deserów więc nie ma co żałować krasnoludkom :) A dziś chciałam Wam pokazać mój ulubiony przepis na świetne placuszki, szybkie i zaskakujące aromatem. Czytaj więcej

Farmażony
Brak tytułu 194

bułeczek, każda pakowana osobno.  Bułeczkę pakujemy do torby lub dziecku do plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo

kolorowotorcikowo
Pączki 450

znacznie zwiększyć ilość marmolady czy konfitury w pączku, niż gdybyśmy nadziewali go przed smażeniem. Ważne jest, by dobrze wyrobić ciasto, a potem dać mu wystarczająco dużo czasu na wyrośnięcie. Duże znaczenie ma temperatura smażenia - w zbyt wysokiej pączki będą szybko brązowieć, a w środku mogą pozostać surowe, w zbyt niskiej - nasiąkną tłuszczem

Smakołyki Bereniki
Tort gruszkowo kajmakowy 191

później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Przekroić na trzy(...)obsypać cukrem. Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Obracając w miarę potrzeb. Wystudzić - szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babka jogurtowa 240

Zobacz kolejny wielkanocny wypiek, tym razem babka jogurtowa. Zaletą tego przepisu jest szybkie wykonanie i za każdym razem się udaje! Zapraszam na przepis. Zachęcam również do sprawdzenia przepis na babka gotowana – równie bardzo smaczna! Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 50 min Całkowity czas: 1 godz 5 m in Ilość porcji: 8 porcji Składniki: 2 szklanki mąki(...)trochu dodawaj kolejne składniki, czyli pół szklanki oleju, i szklankę jogurtu naturalnego. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Przesianą mąkę dodawaj partiami do ciasta, w dalszym ciągu miksując. Babka jogurtowa jest o wiele lepsza jeśli dodasz do ciasta rodzynki. Natomiast to alternatywa, jeśli nie lubisz rodzynek możesz z nich zrezygnować. 100 g rodzynek, to taka

ugotuj-przepis.pl
Muffinki z jeżynami i świeżą miętą 102

powrocie z wakacji bardzo zachciało się nam czegoś słodkiego. Wybór padł ma muffinki, szybkie wykonanie, składniki w szafkach jeżyny na krzaku. Te dzisiejsze są delikatnie słodkie z kwaskowym środkiem jeżynowym i delikatnym posmakiem świeżej mięty. Jeśli lubicie bardzo słodkie dodajcie trochę więcej cukru do ciasta lub udekorujcie polewą lukrową. Print Muffinki z jeżynami i świeżą miętą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Piaskowiec 178

ciasto zrobiłam specjalnie na życzenie mojego taty. I muszę przyznać, że wyszło bardzo dobre. Nie za suche, delikatnie piaskowe - bardzo smaczne. A  przy okazji jest bardzo proste i szybkie - same zalety. Składniki: 4  jajka, 1  szklanka cukru, 1  szklanka mąki pszennej, 3 /4 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 00 g margaryny/masła, 1  łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, ciągle miksując. Masło/margarynę rozpuścić, mocno podgrzać i dodać do ciasta. Wszystko chwilę miksować razem. Wlać do keksówki (moja ma wymiary 11x30). Piec 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Moja kraina smaków
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 352

Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej . Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie Składniki: 350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą) 4 łyżki dżemu brzoskwiniowego(...)półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania. Przygotowanie: Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje. Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wiórki

Mania Gotowania
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 161

Czasem zdarza się, że upieczemy coś na szybko. Takie ciacha znikają w takim tempie, że zdążymy zrobić im tylko jedno zdjęcie na Instagram a o sesji blogowej nie ma już mowy 😃 Warto i tutaj je pokazać zwłaszcza, że poniższe brownie robi  od niedawna  furorę. Dajcie znać czy jakiś przepis z IG Wam przypadł do gustu i czy kontynuować(...)mleko kokosowe, glut z lnu i mieszankę sodu z octem. 4. Masę dodać do suchych składników i wymieszać (najlepiej ręką w rękawiczce jednorazowej lub mikserem na małych obrotach). 5. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec w 170°C przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny

Candy Pandas
Fotorelacja: krakowskie obwarzanki 195

byliśmy w szoku kiedy kawałki (albo raczej kawały) ciasta zaczęły zamieniać się w uformowane obwarzanki – może jeszcze nie takie zgrabne jak w wersji finalnej ale już mocno przypominające to co później ląduje w koszach chlebowych. Wszystko wyglądało jak na przyśpieszonym filmie gdzie ręce chodziły tak szybko, że nie można było złapać aparatem ostrości chcąc zrobić zdjęcie – nie mówiąc

Kuchenne Wariacje
Babeczki z masą kajmakową 188

Opis: Cudowne, pyszne kruche babeczki z nadzieniem krówkowym/kajmakowym. Podobne babeczki możemy kupić w cukierniach. Jednak ich cena jest dosyć wysoka. Natomiast przygotowanie jest proste i szybkie, a zrobienie ich samemu nie jest drogie. Składniki: 350 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 80 g masła w temperaturze pokojowej 50 g cukru pudru 2 żółtka 3 łyżki margaryny 1 łyżka(...)śmietany 18% 1 puszka masy kajmakowej Opis przygotowania: Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewamy do miski. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę masło, śmietanę oraz żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto. Przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Margarynę musimy roztopić w rondelku an małym ogniu. Roztopioną margaryną smarujemy foremki do babeczek. Schłodzone ciasto wyjmujemy

Ciastka i ciasta
Napoleonka na cieście francuskim 167

przez cały tydzień wiercił mi dziurę w brzuchu, więc upiekłam i ja. Nie jest co prawda tak szybka jak ta na krakersach, ale smak wynagradza czas spędzony w kuchni. Polecam wszystkim ten klasyczny i bardzo smaczny deser :) Składniki: 2 opakowania chłodzonego ciasta francuskiego 1 litr mleka 4 żółtka 5 łyżek cukru ziarenka z 1 laski wanilii 4 łyżki skrobi ziemniaczanej

Cakes By Kejt