Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Powstanie tego chlebka to doza eksperymentów, zamiany, obserwacji ciasta i jest. To jeden z moich ulubionych chlebków na zakwasie, z dużą ilością mąki żytniej, ale nie jest klejący dzięki dodatkowy mąki pszennej pełnoziarnistej. Pyszny, zdrowy, łatwy. Jeśli masz dużą ilość gotowego zakwasu to możesz pominąć pierwszy etap i zrobić chlebek tak naprawdę przez kilka godzin. Jeśli nie masz aż tyle zakwasu to wieczorem wyjmij zakwas z lodówki, po 3 h dokarm go tworząc zaczyn a następnego dnia rano zrób właściwe cia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.