Przepis na : deser
Dni są coraz cieplejsze i niekiedy nie ma się już ochoty nawet na tradycyjną gorącą kawę. Dlatego przygotowaliśmy dla Was pyszny deser kawowy na zimno stworzony na bazie koreańskiej dalgona coffee. Śmietankowy spód należy przygotować co najmniej kilka godzin wcześniej, ale warto poczekać, bo efekt jest cudowny! Uwaga! Ten deser zawiera kawę, nie jest właściwy dla dzieci i osób mających problemy z układem krążenia. Lista zakupów (2 porcje) 200 ml słodkiej śmietanki 150 ml mleka 20 g + 2 łyżeczki (oddzielnie)... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...