Przepis na : obiad
Dzisiaj wytrawne naleśniki, czyli prosty i szybki sposób na pyszny obiad. Całość przygotowana w wersji dosyć klasycznej ze szpinakiem, ale z małymi niuansami. Pierwsza różnica dotyczy ciasta naleśnikowego, do którego dodaję mąkę żytnią pełnoziarnistą. Z pozoru prosty zabieg, który uwielbiam i stosuję zawsze, ponieważ naleśniki wytrawne z jej dodatkiem, są bardziej sycące i wyraziste. W środku niezwykle aromatyczny farsz ze szpinaku z cebulą oraz świeżym czosnkiem. Jeżeli do tego dodacie jeszcze szczyptę świ... czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.