cukrem pudrem, z syropem klonowym, z konfiturą placki z dyniowe chyba ze wszystkim smakują wyśmienicie. Są lekkie i puszyste, przepyszne. Śniadanie idealne nie tylko na niedzielę. PLACKI z DYNI Składniki: (ok. 12 szt) 200 g puree z dyni 2 jajka 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru 1 czubata szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli opcjonalnie
Bon appetit mon amieBędziesz potrzebować Brukselka - 500 g Marynata syrop klonowy - 3 łyżki miód - 1 łyżeczka oliwa - 2 łyżki woda - 1 łyżka słodka papryka - 1 łyżeczka ostra papryka - 1/4 łyżeczki sól - 1/4 łyżeczki Etap I - Rozgrzej piekarnik Rozgrzej swój piekarnik do temperatury 180 stopni. Etap II - Brukselka Brukselkę umyj, każdą przetnij na pół i ułóż na blaszce. Etap III - Marynata W miseczce
Wylizany Rondelsery) – 5,6 zł MIĘSO – 4,22 zł RYBY I OWOCE MORZA 1,86 zł POZOSTAŁE (np. mleczko kokosowe w puszce, dżemy, sosy, pesto, czekolada gorzka, miód lub syropy) – 17,01 zł RAZEM 114,6 zł za tydzień zdrowego odżywiania. Szczegółowe wyliczenia z konkretnymi produktami znajdziecie w pliku excela, do pobrania tutaj: pobierz wyliczenia z czwartego tygodnia 2. PODSUMOWANIE
Powiedz dietom nielucuma, sproszkowana truskawka, sproszkowana żurawina, sproszkowana wanilia. Składniki: 50 g płatków owsianych 35 g białka roślinnego o smaku owocowym (Lifefood) 250 ml napoju roślinnego (użyłam sojowego) 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżeczka masła orzechowego owoce mrożone: kilka truskawek, malin, jagód (ok. 100 g) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do słoiczka lub szczelnego pojemnika i dokładnie ze są wymieszaj
Zdrowie na języku :Pkuchni od czasu do czasu wykorzystywać. Zrobiłam pyszne pralinki z dodatkiem mąki kokosowej i nerkowców. Składniki: 250 g masła orzechowego 3 kopiaste łyżki mąki kokosowej 2 łyżki syropu z agawy bio 100 g orzechów nerkowca Do polania: 150 g gorzkiej czekolady
Ala piecze i gotujetwarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 500 ml wrzątku, 200 ml śmietany 30%, 1 śmietan-fix Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: maliny z syropu WYKONANIE Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy kokos i cukier, prażymy na złoto, studzimy. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Blaszkę o wymiarach 24x20 cm wykładamy folią, układamy ciasteczka jedno obok drugiego. Śmietankę
słodki bratekbazę do pysznych i wartościowych, a- ponieważ rano cenimy każdą minutę- przede wszystkim szybkich posiłków! Co więcej, płatki mają teraz ulepszony skład- są BEZ oleju palmowego i BEZ syropu glukozowego. 1 porcja: * jabłka- 2 duże * twarożek wiejski- 2 łyżki * Lubella Miodo Kółka- 2 łyżki * orzechy włoskie- 2 szt. * miód- 1 łyżeczka * cynamon
Kraina Miodem Płynącawartościowe i pożywne. Pudding z chia na migdałowym mleku, z dodatkiem banana i czekoladowych płatków zbożowych Choco Kulki Lubella, które w swoim składzie nie zawierają teraz oleju palmowego oraz syropu glukozowego! 4 porcje: * mleko migdałowe- 500 ml * chia- 7 czubatych łyżek * banan- 3 szt. * cukier waniliowy- 2 łyżeczki * miód- do smaku * Choco Kulki Lubella- do podania * płatki migdałowe - do posypania
Kraina Miodem PłynącaMIĘSO – 11,6 zł RYBY I OWOCE MORZA 2,14 zł POZOSTAŁE (np. mleczko kokosowe w puszce, dżemy, sosy, pesto, czekolada gorzka, miód lub syropy) – 3,89 zł Procentowy rozkład wydatków na poszczególne kategorie produktów w ciągu 7 dni Po zsumowaniu wszystkich produktów, które zostały wykorzystane do przygotowania posiłków dla 1 osoby, wyszło
Powiedz dietom nieIdealnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci. Nie są zbyt słodkie, więc dla osób lubiących słodycz proponuję podać je ze słodkimi dodatkami, takimi jak: miód, dżem czy syrop klonowy. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno, więc nadają się także do lunchboxa. Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka mleka 2 jajka 2 słodkie jabłka
Kuchnia MagdaLenymąki pszennej i świetnie, wręcz idealnie ją zastępuje. Odnośnie smaku, nie będzie chyba zaskoczeniem, jak napiszę, że te racuszki są po prostu przepyszne. Polecam podawać je z miodem lub syropem klonowym, dla uzyskania większej słodyczy. Składniki (2 porcje, 8 racuchów): 120 g mąki orkiszowej (użyłam od NaturAvena) 1/3 płaskiej łyżeczki suszonych drożdży 100 ml mleka 1 duże jajko
Zdrowie na języku :Pprzeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo. Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji ale wiecie co ? To jest dobre. Mój mus jest z mango w syropie ale myślę, że inne owoce też dadzą radę. Tak więc do dzieła bo deser jest smaczny i szybki do przygotowania, no trzeba tapiokę namoczyć ale potem to już z górki. Deser
Ewa w kuchni