syrop - 6989 przepisów (strona:270/466)

Krem z awokado, mus czekoladowy z awokado i banana 116

Pyszny i zdrowy, czekoladowy krem z awokado, banana i kakao, słodzony syropem klonowym. Do przygotowania kremu potrzebujemy dojrzałe awokado i dojrzałego, ale nie przejrzałego banana. Jeśli użyjemy banana przemrożonego otrzymamy od razu schłodzony deser o gęstszej i wręcz lodowej konsystencji, a smak bananowy będzie mniej wyczuwalny (niż w przypadku użycia banana świeżego). Czekoladowy krem z awokado możemy podawać jako zdrowy

Moja Delicja
Naleśniki czekoladowe z smażonymi owocami. 149

smażymy według ich twardości na maśle. Najpierw smażymy najtwardsze owoce, w moim przypadku jabłka, gruszki, a następnie dodaję pokrojone banany. Warto dodać owoce z puszki i podlać je nieco syropem, wtedy naleśnik jeszcze bardziej będzie winny i smaczny

W Moim Magicznym Domu
Lekki deser z mango i chia na domowym jogurcie 130

naprawdę proste. Przepis znajdziecie poniżej wraz z przepisem na lekki deser z mango i chia.   Składniki: 1 szklanka domowego jogurtu naturalnego (przepis poniżej) 2 płaty mango z syropu 2 łyżeczki chia ulubiona konfitura lub dżem (u mnie dżem porzeczkowy)* listki świeżej mięty *można pominąć, wówczas warto do jogurtu dodać odrobinę miodu Przygotowanie: Z przygotowanego domowego jogurtu odmierzamy 1 szklankę

Słodkie okruszki
Pączki pieczone 2007

minut. Pączki posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przygotować lukier. Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowy, można dodać łyżkę syropu z konfitury. Gorące pączki smarować lukrem

królestwo garów
syrop imbirowy czy tabletka na ból głowy. 108

czekać do ostudzenia. Następnie przecedzić przez gazę ,lub sito .Dodać miód i mieszać do rozpuszczenia miodu.. Stosować po 1 łyżeczce 6 – 9 razy dziennie. Jeżeli będzie smakować syrop - może spożyć go więcej, bo w przeciwieństwie do Etopiryny naturalnego leku na ból głowy - nie można przedawkować . M oja 16 miesięczna wnuczka pije go wymieszanego w proporcji   25ml miodu imbirowego

mojej kuchni
Syrop Jana III Sobieskiego 84

szklankami wody, gotować, przez 15 minut, przecedzić przez gazę i dodać miód w ilości tożsamej ilości wywaru. Wszystko wymieszać, ponownie zagotować przez 5 minut. Przela ć do małych buteleczek. Syrop może być dodatkiem do herbaty lub ciepłej wody. Bluszcz kurdybanek jest jednym z najstarszych słowiańskich ziół. Sł owianie stosowali go niemal we wszystkich schorzeniach. Kurdybanek posiada niezwykle właściwości wzmacniające organizm

mojej kuchni
miod arbuzowy --- miele di anguria 143

głębokiej miski, dodać cukier i sok z cytryny,pozostawić na noc w zimnym miejscu. Rano umieścić w rondlu i gotować do rozpuszczenia cukru. Gotowe przetrzeć przez sito. Uzyskany  syrop postawić ponownie na gazówkę  i gotować na wolnym ogniu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji Gotowy miód  wlać do czystego słoika,i wstawić w chłodne miejsce. Można bezpiecznie przechowywać

mojej kuchni
Glazura z maślanki 124

Składniki 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/2 kostki masła 1 łyżka syropu kukurydzianego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie Pierwsze pięć pierwszych składników doprowadzić do wrzenia w dużym ,wysokim rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając często 20-30minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią.-najpierw będzie biała piana ,potem karmelowa i gęsta

mojej kuchni
KATAIFI - GRECKI DESER Z SERKIEM PHILADELPHIA 119

lekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania

Rita creative
Ciasteczka a’la Cini Minis 115

smakowały prawie jak oryginał Ciasteczka a’la Cini Minis 2 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki mąki ryżowej łyżka skrobi z tapioki 2 łyżki oleju kokosowego łyżka miodu lub syropu daktylowego cynamon ksylitol W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ryżową, 2 łyżeczki cynamon oraz skrobię z tapioki. Do suchych składników dodaj rozpuszczony olej kokosowy oraz miód. Całość zagnieć, aby powstało gładkie

365 dni dookoła kuchni
FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki 135

Wami przepisem na babeczki z czerwonej fasoli, absolutnie wybitnym, który znaleźliśmy na blogu Ambitiouskitchen.com . W stosunku do oryginału drastycznie ograniczyliśmy ilość słodzika: 2 łyżki miodu zamiast połowy szklanki syropu klonowego. Zrezygnowaliśmy też z czekolady. Tylko na wierzch każdej babeczki położyliśmy posiekane śliwki w czekoladzie. Składniki: Puszka czerwonej fasoli 400 ml 3 jajka ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego

Niedzielny kucharz
Ciasto Zemsta Teściowej 146

płatkami migdałowymi . Pieczemy 35-40 minut w temp 170 stopni. Studzimy. Składniki na warstwę wiśniową: 2 galaretki wiśniowe 2 szklanki gorącej wody 1 szklanka soku wiśniowego ( lub 5 łyżek syropu wiśniowego rozrobione w szklance gorącej wody) 2 łyżki żelatyny 400 g wiśni drylowanych mrożonych Galaretki i żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie i soku wiśniowym. Odstawiamy do ostudzenia.  Do płynnej

Domowe ciasta
Mazurek Kajmakowy 170

czarnej porzeczki małe opakowanie okrągłych biszkoptów paczka rodzynek 100 g orzechów włoskich kilka moreli suszonych, daktyli, żurawiny WYKONANIE: blat ciasta kruchego    rozsmarowujemy powidła porzeczkowe biszkopty ( można nasączyć syropem waniliowym) masa kajmakowa bakalie Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto Czekoladowy Cytrynowiec 159

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dziś ostatnie z ciast, które zaserwowałam podczas Świąt Wielkanocnych( jej , kiedy to było…)Murzynkowy wypiek, o bogatym czekoladowym smaku, przesiąknięty wręcz słodko-kwaskowym cytrynowym syropem. Dość ciężkie, wilgotne ciasto wspaniale komponowało się z delikatnym, serowo- śmietankowo cytrynowym kremem o strukturze ptasiego mleczka. Było słodko- w typie brownie, trochę sernikowo, ale z lekko orzeźwiającym akcentem. Składniki

Domowe ciasta
Sernik z brzoskwinią 174

podanych składników zagniatamy ciasto kruche Na godzinę wkładamy do lodówki. Dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie cukrowym Składniki na sernik: 1 ½ kg dwu-trzykrotnie zmielonego sera białego 500 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 12 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g margaryny Margarynę

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania