jajko szczypta soli 2 łyżki zimnej wody na nałożenie: 1 kg jabłek ( u mnie koksa) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 1 łyżka miodu laska wanilii na syrop: 30 ml wody 60 g ksylitolu cynamon - opcjonalnie Wykonanie: mąkę z cukrem wsypać do misy robota, dodać pokrojone na kawałeczki masło i rozetrzeć mieszadłem do powstania drobnej kruszonki. Wbić jajko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon 2 tbsp Miodu lub syropu klonowego 6 Ząbków czosnku 1 tbsp Oliwy 8 Małych ziemniaków (lub 4-5 średnich) 1 Czerwona cebula 3 Pomidory (lub ok. 10-12 pomidorków cherry) 1 cup Domowego bulionu lub wody
Oslov.woce dzikiej róży opłucz, osusz, przekrój na połówki, usuń pestki, włoski oraz zaschnięte kwiatostany, drobno pokrój, wrzuć do czystego słoja. Pokrojone owoce zalej winem, spirytusem oraz wystudzonym syropem przygotowanym z wody i cukru, całość wymieszaj. Słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na miesiąc w ciepłe, ale ciemne miejsce ( np. szafka kuchenna ). Pamiętaj, aby co parę dni wstrząsnąć słojem w celu
Przepisy i porady kulinarnewaniliowy - 500 ml śmietanki kremówki - 500 ml mleka - 3 łyżki cukru pudru - 2 stołowe łyżki żelatyny - 6 łyżek zimnej wody Dodatkowo: - 4 świeże brzoskwinie lub puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie ciasta: 1. W garnku na małym ogniu podgrzewamy olej, czekoladę, cukier i kakao, mieszamy do czasu aż się rozpuści i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mieszamy. Wsypujemy
Apetyczna babeczkamateriałem z tetry ( np. pielucha ). Mocno odciśnij resztki soku z pulpy. Otrzymany płyn wlej do czystego słoja, zalej wódką , wymieszaj np. poprzez wstrząśnięcie słojem. Z wody i cukru przygotuj syrop, gdy trochę wystygnie ( 35 - 40 C ) wlej go do nalewu w słoju, wymieszaj. Słój zamknij wieczkiem i odstaw do sklarowania na miesiąc w ciemne miejsce. Po tym czasie klarowny trunek
Przepisy i porady kulinarnekilka mniejszych kawałków, szybciej się dzięki temu rozpuści. Włączamy pod patelnią duży ogień i mieszamy zawartość patelni (2)– wszystko szybko i równomiernie się podgrzeje (3) i zacznie się tworzyć syrop. Cały czas na dużym ogniu mieszamy orzechy – kiedy woda zacznie odparowywać z patelni, cukier zacznie się karmelizować (4)– na całej powierzchni zaczną pojawiać się drobne bąbelki świadczące
Karo in the Kitchennaparu możemy również położyć na zmęczone oczy. O innych leczniczych wyciągach i naparach można poczytać pod linkami: NAGIETKOWE LOVE – o wszechstronnym działaniu nagietka wraz z przepisami NALEWKA I SYROP Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 1 – o działaniu zielonych orzechów włoskich wraz z przepisami NALEWKA Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH CZ. 2 – kilka świetnych przepisów na leczniczą nalewkę BOCZNIAKI
Kate's Kitchenszklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie wydrylowane z kompotu, syropu lub mrożone, masa: mleko 400 ml, budyń waniliowy (40 g) 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, sok z cytryny 2 łyżki, masło 200 g, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 2 łyżki
kulinarne odsłony patiAstany autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Syrop lawendowy autorka: Hajduczek | blog: Hajduczek naturalnie
Weekendy w domu i ogrodziemąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać obroty 6, czas 10 sekund dodać ubite białka i wymieszać już za pomocą kopystki. Delikatnie smażenie jak wyżej Podawać z cukrem lub polane syropem klonowym lub dowolnym sokiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńsłoik 0,3 l Składniki: 300 g malin („odpadu” po przygotowaniu soku) 50 g cukru (opcjonalnie) Przygotowanie dżemu malinowego z odzysku Skrócić czas przygotowania syropu, aby nieco go pozostało w owocach. Maliny z sokownika przełożyć z sokownika do garnka. W razie konieczności można dolać trochę soku/syropu i/lub dosłodzić. Smażyć
KuchniaWeDwoje.pllitra alkoholu 50-70% -200 mililitrów przegotowanej wody -200 gram cukru WYKONANIE Cukier rozpuszczamy w wodzie (nie gotujemy jak to jest w większości przepisach). Następnie w słoju wymieszać syrop cukrowy z alkoholem i pestkami. Zakręcić słoik i odstawić na 4-5 tygodni. Po tym czasie nalewkę przefiltrować przez gazę lub gęste sito i odstawić do całkowitego wyklarowania się. Teraz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.miedź i żelazo. I wszystko to mieści się w małym owocu... A prawda, jeszcze cudowny zapach. Kto ma takie owoce niech się nie waha i robi na zimę cudowny syrop zdrowia. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniemąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 28 g oleju kokosowego, roztopionego 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 ml syropu klonowego 55 g świeżych malin 40 g groszków czekoladowych gorzkich W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy
Made By Mom And Son