syrop - 6989 przepisów (strona:284/466)

Duszony schab w porzeczkach – dla dorosłych i dla dzieci 221

można podać dzieciom, które skończyły 1. rok życia. Bez dodatku soli, pieprzu i cukru można przyrządzić to danie również dla niemowlaka. 500 g schabu 1 szklanka porzeczek 2 łyżeczki syropu z agawy/cukru 3 łyżki masła klarowanego/oleju kokosowego sól i pieprz do smaku Schab kroimy na cienkie plastry (około 1,5 cm). Na dużej patelni roztapiamy masło klarowane i podsmażamy

Dieta bez mleka
Orzeźwiające, zdrowe lody o smaku awokado i limonki 141

upał – nie tylko dla Lodarian Lody o smaku awokado i limonki: 2 dojrzałe awokado 2 limonki pół niedużego banana 250-300 g jogurtu greckiego 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 gorzka czekolada (100 g) 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 łyżeczki kawy Inki (u mnie z błonnikiem) wiórki kokosowe Za pomocą ręcznego lub kielichowego blendera miksujemy ze sobą

Poezja smaku
Dżem wiśniowo-daktylowy 168

powidła. Jest bez dodatku białego cukru i szybko się go przygotowuje. A to wszystko dzięki daktylom! Tak, to one nadają gęstości i słodyczy. Produktem ubocznym przy produkcji dżemu jest syrop wiśniowo-daktylowy, powinno Wam wyjść ok. 1200-1300 ml. Super, prawda? :) Składniki (na ok. 14 małych słoiczków): 4 kg wiśni 2-2,5 kg suszonych daktyli (w zależności jak słodkie

Domowa Cookierenka Agi
Smoothie na bazie wody kokosowej 132

prosty, zdrowy, gęsty koktajl z owocami na bazie wody kokosowej. 300 ml wody kokosowej  np. Cocomi 2 spore banany maliny jagody lub borówka amerykańska amarantus ekspandowany 1 łyżka syropu z agawy listki mięty. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera, miksujemy. Przelewany do szklanek i dekorujemy owocami

AZgotuj!
SKRZYDEŁKA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 180

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki podstawowe: 10 skrzydełek z kurczaka. Składniki marynaty: 4 łyżeczki ostrej musztardy, łyżka syropu trzcinowego (lub klonowego, ewentualnie miodu), 10 ml sosu sojowego, czubata łyżeczka majeranku, 1-2 suszone papryczki chili peperoncini lub 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne. Przygotowanie: Z mięsa odcinam najcieńsze końcówki

JejKuchnia
Kruche ciasto z czereśniami 135

wody. Pousuwać ogonki i pestki.  Wskazówka: do tego ciasta nada się zdecydowana większość owoców. Można użyć wiśni, jabłek, gruszek, borówek, etc. Nadają się też owoce odsączone z syropu lub dobrej jakości dżem.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy jarzynowej tarki z grubymi oczkami zetrzeć 2/3 ciasta wyjętego z lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Likier morelowy ( z odrobiną rumu lub brandy ). 133

cukru białego możesz dać cukier trzcinowy ), wstrząśnij, słój zamknij i odstaw do momentu, aż cukier całkiem się rozpuści. Codziennie wstrząśnij słojem, to przyspieszy proces rozpuszczenia się cukru. Następnie zlej syrop z owoców, zmieszaj go z wcześniej zlanym nalewem spirytusowym, wlej także brandy lub rum. Morele zalej przegotowaną i wystudzoną wodą , słój zamknij i odstaw na 24 godziny. W tym czasie

Przepisy i porady kulinarne
Sorbet z owoców kiwi 132

zrobienia, trochę trzeba poczkać zanim skosztujemy ale zapewniam Wszystkich tutaj czytających , że będzie warto:) Składniki 1 szklanka cukru 60 dkg owoców kiwi, obranych 50 ml likieru miętowego lub syropu 2 schłodzone … Czytaj dalej Sorbet z owoców kiwi

gotuj ze mną
WIŚNIE W SYROPIE 153

szybko. Zdecydowanie szybciej niż w tamtym roku. Wiśnie też już podojrzewały, trzeba więc je poprzerabiać.  A co z nich robię? Pyszne soki oraz całe wisienki zatopione w pysznym syropie. Mówię wam, palce lizać. Zimową porą będą jak znalazł Składniki: 3 kg wiśni 2 kg cukru Wykonanie: Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem. Odstawiamy na dobę,aż puszczą sok. Tak przygotowane podgrzewamy

Z Majeczką w kuchni
Wiśnie w syropie II 148

Dziś zapraszam Was po przepis na wiśnie w syropie, nieco inne niż te, które już są na blogu ( TU ). Przepis mam od koleżanki z pracy. Składniki: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Wydrylowane wiśnie przełożyć do miski i zasypać cukrem. Przykryć np. bawełnianą ściereczką i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie zlać sok, który puściły

Kuchnia domowa Ani
Przekąska z ciecierzycy w aromatycznej skorupce na słodko 167

Lekko chrupiąca, orzechowa w smaku, idealna podczas seansu ulubionego serialu, czy też do zabrania ze sobą do pracy, na piknik. Składniki: 400 g ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki płynnego słodu (syrop z agawy, ryżowy, z daktyli itp.) 2 łyżki sezamu z łyżeczki cukru trzcinowego pół łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka cynamonu łyżeczka mielonego kardamonu szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki z wyjątkiem ciecierzycy

greenscarf
Śmietankowy słodki wegański serek 139

naleśników): 2 kostki naturalnego tofu 200 g nerkowców 150-200 ml mleka roślinnego (u mnie sojowe, słodzone waniliowe) sok z połowy cytryny 200 g truskawek 50 ml słodkiego syropu (ryżowego, z agawy itp. ) lub 100 g cukru Przygotowanie: Orzechy namocz w mleku, dla przyśpieszenia procesu możesz je gotować w tym mleku przez 5 minut. Zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę

greenscarf
PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI 151

ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu teriyaki, łyżka oleju, 1/3 łyżeczki cynamonu, łyżeczka ostrej papryki, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu). Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę

JejKuchnia
jagody w syropie 131

Jagody w syropie uwielbiam od dziecka. Używam ich do deserów, lodów, budyniu, naleśników. Warto w sezonie zrobić kilka słoiczków, zwłaszcza, że wychodzi to dużo taniej niż w sklepie. A roboty przy tym tyle co nic.  Składniki na 4 słoiczki: 1,5 litra jagód 8 łyżek cukru Słoiczki oraz pokrywki wymyć i wyparzyć, dokładnie wysuszyć. Jagody wypłukać, odsączyć. Owoce przesypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Konfitura z płatkow róży – róża aromatyczna 122

kwasek, wymieszać ugniatając, przykryć i odstawić do następnego dnia. Zagotować wodę z pozostałym cukrem, gotować aż cukier się rozpuści. Dodać płatki i gotować, co jakiś czas mieszajać, aż syrop zgęstnieje, a róża nabierze przezroczystości. Konfiturę przekładać do wyparzonych słoiczków, zakręcać i ustawiać do góry dnem, do ostudzenia

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania