syrop - 6989 przepisów (strona:292/466)

Zdrowe czekoladowe placuszki z mąki konopnej 246

aminokwasowym, dostarcza nam też wielu witamin i minerały oraz błonnik. Wracając do placuszków… delikatnej słodyczy dodaje im banana. Jeśli lubicie słodsze placuszki polecam je przed podaniem polać np. syropem z agawy. Smacznego Składniki: 1/2 banana 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1/4 szklanki mąki konopnej – polecam od Swoja Mąka 1 jajko* olej kokosowy do smażenia do podania: odrobina trzcinowego

Słodkie okruszki
Deser SNICERS - bez cukru, wegański, bez pieczenia :) 160

kaszy jaglanej  400 ml wody  50 g masła migdałowego (Planta Food) 50 g masła orzechowego (Planta Food) 50 g masła kokosowego (Planta Food) 80 g syropu klonowego  350 ml napoju roślinnego  1 łyżka soku z cytryny  Polewa kajmakowa: 250 g mleczka kokosowego 4 łyżki cukru kokosowego  Przygotowanie: Polewa kajmakowa - do rondelka przełóż mleczko kokosowego

Zdrowie na języku :P
MINI PĄCZKI Z WIŚNIAMI 149

Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie ! Można oczywiście użyć każdego dżemu lub owoców z syropu. Spróbujcie koniecznie ! SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej ½ opakowania budyniu śmietankowego 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka ½ szkl. mleka 50 g cukru 15 g świeżych drożdży. PRZYGOTOWANIE: 1.Żółtka ucieramy z cukrem

Marcepanowa kuchnia
Kurczak na ostro z ananasem i makaronem ryżowym 174

łyżkę oliwy lub oleju i obsmażać go przez około 2 – 3 minuty, wlewając po łyżce marynatę gdyby ananas zaczynał przywierać do dna patelni. Możesz też dodać odrobinę syropu z ananasa jeśli lubisz słodsze smaki Na koniec wlać pozostałą marynatę, odłożonego kurczaka, zagotować, trzymać jeszcze na ogniu przez chwilkę aby smaki się połączyły. Dodać do woka przygotowany uprzednio według przepisu

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zimowa sałatka z czerwoną kapustą 133

starta na tarce mała cukinia – pokrojona w cienkie paski obieraczką do warzyw gruszka – obrana i pokrojona w cienkie paski obieraczką do warzyw marynata: łyżeczka miodu lub syropu klonowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego łyżka sosu sojowego pół łyżeczki oleju sezamowego świeżo zmielony czarny pieprz ząbek czosnku przetarty przez praskę pestki z połowy granatu do posypania

Ugotowane pozamiatane
Racuszki na sodzie z bananami 158

łyżką nakładać racuszki, na każdym powinny być plasterki banana. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Trzeba smażyć na małym ogniu ponieważ racuszki rosną i są grube. Polać racuszki syropem klonowym lub posypać cukrem. można też polać ulubionym dżemem. Wyszły pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Bezglutenowe placuszki z mąki jaglanej i kiwi 143

zwykłe placuszki. Moja siostra nazywa je ciasteczkami do szkoły, a tak na prawdę są w sam raz na drugie śniadanie. Placki najlepiej smakują jak je polejemy jogurtem greckim i syropem z agawy lub miodem, wtedy lekko stają się wilgotne i smak jest  bardziej wyrazisty. Porcja ok 15 placków Składniki: 2 kiwi  2 jajka 7 łyżek mąki jaglanej

Niezły Młynek
Najlepsze placuszki na maślace 164

jajka, dodać maślankę, cukier i wymieszać. Następnie dodać przesiana mąkę z proszkiem i sodą oraz dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Smażyć i podawać z ulubionymi dodatkami np. syropem klonowym, owocami, frużeliną lub czekoladą. Smacznego

Słodka Strefa
Kawa z masłem orzechowym (pobudza i syci) 122

odżywczy i pobudzający koktajl/shake kawowo-bananowy - klik . Same pyszności... 1/2 szklanki świeżo zaparzonej kawy 3/4-1 szklanka mleka (według upodobań) 2-3 łyżeczki masła orzechowego (u mnie Woj-Len ) Opcjonalnie: syrop z agawy do posłodzenia (można użyć dowolnego "słodzidła") Mleko przelać do rondelka i podgrzać z masłem orzechowym, a następnie zblendować, aby było bardziej jednolite. (Etap blendowania można pominąć.) Całość przelać

Di gotuje
Stir fry z polędwiczką i ananasem 98

minut Stir fry ze świeżym ananasem Przez lata ananas był dostępny w Polsce tylko w puszce, w formie równych okrągłych plasterków z dziurką w środku, zalanych niemożliwie słodkim syropem. Ktoś mógłby pomyśleć, że w stanie naturalnym ananasy wyglądają jak obwarzanki rosnące na drzewach. Niektórzy tak się do tego przyzwyczaili, że zapomnieli o świeżych ananasach. Według nas są zdecydowanie lepsze niż

Niedzielny kucharz
Sernik z rosą 276

Sernik z rosą, czyli sernik z pieczoną bezą, na której tworzą się kropelki złotego syropu. Ze względu na to, że konsystencja masy serowej przed pieczeniem jest dość płynna sernik ten nazywany jest również sernikiem lanym. A w smaku… przepyszny – delikatny, wilgotny z lekką pianką, na której są piękne kropelki rosy ;) KRUCHY SPÓD: 1 1/2 szklanki mąki pszennej

https:KKuchniaMniam
Resztki ze świąt – szarlotka z chleba 135

grzanek, bułki tartej albo chlebowego budyniu – szarlotki. Jeśli nie macie jabłek – do tego puddingu możecie wykorzystać inne świeże owoce, dodać owoce suszone lub z mrożonki, polać miodem, syropem klonowym lub z agawy, albo podać z lodami i bitą śmietaną. Czas : 40 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Składniki: 8-10 kromek chleba pszennego. Można wykorzystać też kawałki suchych bułek

Niedzielny kucharz
Brownie bananowe (ciasto czekoladowe paleo) 222

przyswajalnych węglowodanów! Możesz jednak zmniejszyć ich ilość o prawie 25%, gdy zastąpisz miód stewią. Miód nie jest dozwolony na diecie FODMAP , ale jak zastąpisz go syropem klonowym albo w ostateczności cukrem trzcinowym lub zwykłym, to wtedy ciasto to będzie dopuszczalne. W przypadku diety SCD (oraz GAPS ) to ciasto jest dozwolone pod warunkiem, że banany będą bardzo dojrzałe albo wręcz przejrzałe

PaleoSMAK
Biszkoptowa fantazja z brzoskwiniami. 150

ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 g. serka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 100 g. białej czekolady 1 łyżka mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe Wykonanie : Biszkopt: Białka ubić ze szczypta soli, cały czas miksując dodać żółtka. Następnie przesiać obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto przełożyć

Agusiowe smakołyki
Racuchy drożdżowe 196

Ładnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i gorącymi apetycznymi lekko słodkimi jabłkami. Są obłędne. Uwielbiam racuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania