skórką i pestkami) 100 g fety 150 g borówek 150 g ogórka świeża mięta i pietruszka Sos 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie Arbuza pokrój w kostkę, pozbądź się pestek. Wrzuć do miski umyte borówki, pokrojonego ogórka i arbuza. Wymieszaj, posyp pokruszoną fetą, posiekaną miętą
Powiedz dietom nieprzed samym spożyciem. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 szklanka pokrojonych truskawek 1/2 szklanki jagód 1/2 szklanki mleka kokosowego lub zwykłego krowiego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżka ksylitolu / syropu klonowego / miodu / cukru 4 kostki lodu opcjonalnie: 1 łyżka wiórków kokosowych do dekoracji WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy
cool and mintygęsta i kleista, więc najlepiej za każdym razem moczyć łyżkę w wodzie. Smażyć z obu stron na niewielkim ogniu. Proponuję podawać z syropem klonowym lub miodem. Krok po kroku: 1. Opłukać kaszę i zalać mlekiem 2. Ugotować kaszą na mleku 3. Zmiksować banana z kaszą 4. Dodać jajko
KuchniaWeDwoje.plulubionym kremem bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego. Tak przygotowaną śmietaną przekładałam nasze ptysie. Jeśli ptysie miałyby postać nieco dłużej niż być zjedzone od razu proponuję dodać do masy śmietanowej śmietan-fix, który nieco bardziej usztywni masę
W garach u GosiKoktajl borówkowo-kokosowy, propozycja podania Składniki : 10 dkg borówek ( 2 garści ) 1 dojrzały banan 80 ml (1/3 szklanki) mleka kokosowego 2 łyżeczki syropu z agawy Sposób wykonania : B orówki dokładnie opłucz, usuń zanieczyszczenia. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i dokładnie zmiksuj. Rozlej do szklanek koktajlowych, wypij od razu po przygotowaniu
Przepisy i porady kulinarneowsianych i mąki kokosowej, góra z twarogu i jagód. Musisz wypróbować! Składniki (16 sztuk): SPÓD: pół szklanki płatków owsianych pół szklanki mąki kokosowej 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzidła w płynie) Wymieszaj wszystko, wyłóż do silikonowych foremek i ugnieć. GÓRA: 450 g twarożku dwukrotnie zmielonego 2 białka 150 g zblendowanych i przetartych przez sitko jagód
Mój pomysł naużywam, staram się robić "odchudzone" wersje m.in. bez kostek masła i szklanek oleju jak to większość robi 😑 A jak komuś za gorzko to niech sobie swój kawałek poleje syropem czy nawet posypie cukrem😄Dla mnie torcik ma być "domowy"wyglądem i nie mulący słodyczą☝ Nie to co produkują np. w cukierniach😏 Oczywiście bez urazy bo to dzieła sztuki jeśli chodzi
Zdrowie i pysznie na talerzuwiśni 1 kg cukru 250ml wody 1. Wiśnie umyć i wydrążyć. 2. Do garnka wlać wodę, dodać cukier i od czasu do czasu mieszając, zagotować. 3. Na gotujący się syrop wsypać wiśnie i znów zagotować. Na małym ogniu gotować konfiturę przez 30 minut. Proszę konfitury nie mieszać łyżką, tylko od czasu do czasu potrząsać rondlem (robimy tak, żeby nie uszkodzić
Mała Cukierenkamoże być gazowana) Przygotowanie: wszystkie składniki dokładnie wymieszać na gładką masę - będzie przypominać gęstą śmietanę smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni, formułując małe placuszki udekorować cukrem pudrem lub syropem klonowym - podawać z ulubionymi owocami Smacznego
Gotowanie z pasjąSkładniki: 1,5 - 2 szklanki płatków owsianych górskich szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanki pestek z dyni 1/3 szklanki nasion chia kilka łyżek babki jajowatej ok 1/3 szklanki syropu klonowego lub miodu 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: wszystkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy - nie będą się kleiły, ale spokojnie przekładamy do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia odłożyć
Gotowanie z pasjązlej tak uzyskany płyn do innego pojemnika, a maliny zasyp cukrem na kolejne 7 dni, tak aby cały cukier się rozpuścił. Później zlej powstały syrop, odciśnij maliny i wymieszaj go z uzyskanym wcześniej nalewem. Tak uzyskany trunek przefiltruj i odstaw na kolejne 7 dni celem pozbycia się osadu
KuchniaWeDwoje.plproszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 2 łyżkach wody Ananasy kroimy na małe kawałki. Wsypujemy do rondelka i zalewamy syropem. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min do napęcznienia. Do ananasów dodajemy sok z cytryny i rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną. Podgrzewamy całość
Słodki Pomysłchwilę mieć domowe lody czekoladowe. Oczywiście możecie też dodać do nich swoje ulubione dodatki, dosłodzić według gustu lub zamienić czekoladę deserową na gorzką i dodać np. syrop klonowy, aby lody były bardziej zdrowe. 2-składnikowe lody czekoladowe Składniki: 200 g czekolady deserowej 2 puszki mleczka kokosowego Przygotowanie: Rozdrobnij tabliczki czekolady na kostki i przełóż
wegujemy