lodami truskawkowymi, czyli truskawkowe lody Haagen-Dazs z prosecco sundea z solonym karmelem i trzema rodzajami migdałów, czyli słodki deser ze stokrotkami kopuła lodów macadamia z ziarnami kawy i syropem daktylowym, czyli "wieża" lodowa deser nr 1 deser nr 2 deser nr 3 Po pokazie, każdy z uczestników mógł przygotować własną wersję lodowego deseru. Do dyspozycji uczestników, poza
kolorowotorcikowopyszny letni mus z pigwą, truskawkami i melisą . Coś cudownego! Pigwa dodała całości niepowtarzalnego smaku. Polecam spróbować. Składniki: 1 mały banan 5 truskawek 2 łyżki pigwy w syropie Eterno melisa – u mnie 2 mniejsze gałąski Przygotowanie: Banana obieramy i przekładamy do misy blendera z nożami. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy na gładki mus. Smacznego
Słodkie okruszkiprzeciąć papieru. Składniki na 4 porcje: 500 g śmietankowego twarożku 3 łyżki miodu ½ laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny 8 kostek ulubionej czekolady dowolne owoce – ja użyłam wiśni w syropie Żelatynę rozpuścić według instrukcji na opakowaniu. Wanilię przekroić wzdłuż i końcówką noża lub łyżeczką wyskrobać ziarenka. Twarożek zmiksować razem z miodem i ziarenkami wanilii. Na końcu dodać rozpuszczoną żelatynę. Wszystko
Codzienna kuchnia niecodziennasłodki. Składniki (2 porcje): 1 dobrze dojrzałe mango 1/3 szklanki (ok. 60 g) suchej kaszy jaglanej 1 szklanka (250 ml) mleka (może być roślinne) 2 łyżki miodu (można zastąpić syropem z agawy) 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Przygotowanie: 1) Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu ze szczyptą soli (pamiętaj, aby kaszę
Fitsweet.mewaniliowej pasty Spód do sernika 150 g ciastek digestive 90 g masła, rozpuszczonego Ganache 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 1 łyżka kremówki 4 łyżki masła 2 łyżeczki golden syropu Zacznij od przygotowania spodu do sernika. Ciastka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wysyp na dno formy pokrytej papierem do pieczenia i rozprowadź równomiernie delikatnie dociskając. Sernik nie będzie pieczony
codojedzeniamąki jaglanej to bardzo smaczne i leciutkie placuszki. Są tak dobre, że można je po prostu wziąć do ręki i zajadać. Ale można też podać je z ulubioną konfiturą, syropem klonowym czy musem z owoców. Placki są doskonałe na śniadanie czy podwieczorek. Zapewniam Was, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Do placków wykorzystałam ekologiczną mąkę jaglaną oraz
Zrób to smacznieZdrowe tarty z kremem jaglanym 2017-05-29 13:09:57 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj Spód 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki syropu klonowego/miodu 4 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki kakao niesłodzonego Krem jaglano-kokosowy 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka kokosowego 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki ksylitolu
Powiedz dietom nieindyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula czerwona 2 łyżeczki curry Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę (około 15 kawałków), przełożyć do garnka i zalać syropem z brzoskwiń, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Brzoskwinie pokroić na kawałki (15 kawałków), a cebulę w ćwiartki. Mięso odcedzić i doprawić 2 łyżeczkami curry. Na patyczki nadziewać naprzemiennie kawałki
KuchniaWeDwoje.plduszoną w wiśniach oraz kopru. Pyszna i bardzo delikatna. Polecam każdemu zarówno małemu jak i dużemu. SKŁADNIKI: 1 kg karkówki bez kości 1 słoik ok 500 ml wiśni w syropie bez pestek 1 pęczek koperku Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Karkówkę myję, osuszam, kroję w plastry grubości ok 1 cm. Każdy plaster dokładnie rozbijam, solę i pieprze
Gotowanie Patkiobrócić na patelni. Z czasem rób co raz większe. ;-) Omleta podałam z borówkami, truskawkami mrożonymi, kwiatami jadalnymi i ananasem. Pyszne! Jeśli nie jesteś na diecie to koniecznie omlet polej syropem klonowym. Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIZROBIĆ MROŻONĄ KAWĘ W DOMU? SKŁADNIKI: - zamrożone w kostkach mleko - około 4-6 kostek - zamrożone w kostkach espresso (bądź filiżanka kawy rozpuszczalnej, bądź parzonej) - 1/3 szklanki mleka schłodzonego - ewentualnie syrop smakowy, gałka lodów bądź bita śmietana Do szklanki wrzuć kostki mleka i kawy, i zalej zimnym mlekiem. Gotowe! Jakie to proste
SMYKWKUCHNIMłode pędy sosny J eśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami załóż na dłonie lateksowe rękawiczki
Przepisy i porady kulinarnebiałek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie cukier i po łyżce twaróg. Zetrzeć skórkę z cytryny, pomarańczy, wycisnąć sok, przełożyć do masy serowej. Rodzynki namoczyć w syropie z liczi. Liczi (4-5 szt) posiekać drobniutko, dodać do masy. Na sam koniec wsypać budyń i rodzynki. Białka ubić na sztywna pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do tortownicy
Raj dla Podniebieniajajka 120g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny 2 gruszki Wykonanie : Żurawinę namoczyć w wodzie z dodatkiem ulubionego syropu. Czekoladę stopić z masłem w kąpieli wodnej. Jajka zmiksować z cukrem, dodać przestudzoną czekoladę, delikatnie zmiksować. Przesiać mąkę z cynamonem, proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Gruszki obrać, pokroić na kawałki, wrzucić
Raj dla Podniebienia