wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum. Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 10-15 minut ), a następnie dekorujemy schłodzone ciasto. BEZĄ DEKORUJEMY ZAWSZE PRZED SAMYM PODANIEM
Ostra na Słodkopożywnego śniadania do wzięcia na wynos Składniki: szklanka kaszy kuskus (suchej) pół szklanki rodzynek pół szklanki migdałów w słupach lub płatkach 2-3 łyżki miodu lub innego słodkiego syropu typu miód z agawy lub klonowego szczypta cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Kuskus zalać wodą lekko ponad jego poziom (najlepiej wrzątkiem, ale zimną wodą też można). Odstawić na około
Mania Wypiekaniatakże wit. A i E. Preparaty z owoców róży stosuje się je przy kamicach, przeziębieniach czy kruchości naczyń włosowatych. W czasie II wojny światowej z owoców róży robiono syrop dla ciężarnych i niemowląt będący źródłem witaminy C. W bardziej odległych czasach owoce dzikiej róży na surowo jadały dzieci. Suszono je również by przygotowywać z nich lecznicze herbatki. Dopiero wraz
Dzieje kuchennej Wiewióryzależności od apetytu i wielkości szklanek): Wartośc kaloryczna: ok 730 kcal 100 g nerkowców 3 daktyle (jeżeli chciecie bardziej słodsze to dajcie ok 5-6 dakltyli i np syrop z agawy ok 1 łyżkę) 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1/2 łyżeczki wanilii 600 ml wody (jeżeli chcielibyście otrzymać bardziej kremową konsystencję to można dodać mleczko kokosowe, śmietanę
Szybko Tanio Smaczniedaktyli 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki masła orzechowego (bez soli i cukru) - u mnie domowe kilka łyżek mleka roślinnego lub po prostu krowiego (użyłam krowiego) miód lub syrop z agawy - opcjonalnie Sposób przygotowania: Przygotowaniami zajęłam się dzień wcześniej, a dokładnie wieczorem namoczyłam ciecierzycę i zostawiłam na całą noc. Rano wylałam wodę z nocnego moczenia, zalałam ciecierzycę zimną świeżą wodą
Blondynka Gotujepoziomkową watą cukrową. Deser lekki, smaczny, orzeźwiający i wygląda fantastycznie w pięknych kolorach. Wspaniałe zakończenie posiłku. Drugi deser w menu to suflet Grand Marnier z prażonymi orzechami makadamia i syropem klonowym, równie pyszny jak pierwszy deser. Bardzo kremowy, puszysty, rozpływa się w ustach i jest to przepis autorski szefa kuchni. Polecam… Na danie główne mamy do wyboru: – Filet
Mała CukierenkaRozpoczynamy serie dla dzieci ..... i nie tylko Pancakes to placki ...ulubione placki mojej starszej córki S Można je serwować z owocami, syropem klonowym bądź miodem, ale tubylcy jedzą je często z podsmażanym beconem i miodem .... Proste w przygotowaniu. Bardzo smaczne i efektowne ... można podać je na sto różnych sposobów- - to tylko zależy od Twoich smaków i wyobraźni. Przepis pochodzi
Piekarz-Kucharz-Garkotłukczekoladowo-orzechową. Można jej używać do smarowania chleba czy bułek, ale moim dzieciom najlepiej smakuje wyjadanie jej prosto ze słoiczka kawałkiem herbatnika. Bez dodatków konserwujących ...bez oleju palmowego czy syropu glukozowo-fruktozowego... Czekolada, orzechy, olej kokosowy... Do dzieła!!! Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki Przepis troszkę zmieniłam dając zamiast gorzkiej czekolady czekoladę mleczną ( moje dzieci preferują łagodniejsze
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana , syrop klonowy, miód, czekolada roztopiona, jak i świeże owoce. Artykuł Placki z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanrozpuszczoną kawę. Wszystko dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą śmietaną. Przygotowaną żelatynę wlać przez sitko do przygotowanej masy kajmakowej i dokładnie wymieszać. Przekładać upieczone biszkopty. Biszkopty możemy namoczyć dowolny syropem (kawą, woda z cukrem) Składanie ciasta: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć jedną część placka orzechowego i nałożyć 2/5 masy kajmakowej, przykryć ciastem kakaowym, nałożyć ponownie 2/5 masy kajmakowej, przykryć
Tradycyjna Kuchniaśrednie lub 3 duże dojrzałe banany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50-60g posiekanej gorzkiej czekolady (minimum 70%, ja dałam 85%) Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła np. miód, syrop z agawy, ksylitol (ja nie dawałam) Opcjonalnie na wierzch: 50g gorzkiej czekolady + 1 łyżka oleju Przygotowanie: Płatki zmiksować na mąkę. Dodać kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i odstawić. Banany
Fabryka pomysłówdodać ulubione dodatki. Dodatki, u mnie: winogrona czerwone, prażone płatki migdałów i cynamon mus z mango i płatki kokosa mus z mango, czekoladowy krem z awokado, gorzka czekolada i syrop klonowy
Słodkie inspiracjeszklanki (500 ml) dowolnego mleka (roślinnego, w wersji niewegańskiej zwierzęcego) pół szklanki suchej kaszy jaglanej pół łyżeczki przyprawy korzennej 3 kostki czekolady 2 łyżki miodu (w wersji wegańskiej zastąpić syropem daktylowym, z agawy, etc.) 2-3 pokruszone pierniczki owoce do podania Kaszę wrzucić na sitko i przepłukać gorącą wodą (z kranu), aż woda wylewająca się z sitka będzie klarowna. Przełożyć
Słodkie inspiracjechce może dosłodzić koktajl miodem lub syropem z agawy/daktyli, itp. Najlepiej wypić natychmiast po przyrządzeniu. Składniki na 3-4 porcje: 3 banany 4 kiwi ½ szklanki mleka roślinnego (lub ½ dużego kubka jogurtu naturalnego) 2-3 łyżeczki spiruliny Wszystkie składniki dokładnie zblendować i gotowe. Nigdy wcześniej nie byłam na tak niesamowicie energetycznych i pozytywnych koncertach. Łąki Łan są mistrzami
Qlinarnie i Qlinarnie