syrop - 6989 przepisów (strona:300/466)

Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 183

panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden rumowy, a drugi pomarańczowy, pychotka :). Na koniec było wręczanie dyplomów i degustacja. Kurs był świetny i polecam go każdemu, kto kocha przygotowywać słodkości. Szkoła robi wrażenie i ma wspaniale

Mała Cukierenka
Wegański, zagęszczony produkt ryżowy (śmietanka) 8% tłuszczu 142

Skład: woda, napój ryżowy* 7% (syrop ryżowy*, skrobia ryżowa*, mąka ryżowa*), olej słonecznikowy* 7%, emulgator: lecytyna słonecznikowa; substancja zagęszczająca: guma ksantowa; sól morska; naturalny aromat. *Składniki ekologiczne. Firma: Natumi. Cena: ok. 5 zł. Masa netto: 200 ml. Smaczna alternatywa dla tradycyjnej śmietanki. Przed użyciem wstrząsnąć. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni. Produkt nie nadaje się

Qlinarnie i Qlinarnie
Drink Liczi 458

kieliszki wódki (50ml) 2 łyżeczki brązowego cukru ok. 8 kostek kruszonego lodu kilka listków mięty sok z liczi (u mnie z puszki z owocami liczi) 1 łyżka Grenadine - syropu barmańskiego Przygotowanie: Do szklanki wrzuć skruszony lód, zasyp cukrem i wlej wódkę. Dolej sok z liczi - wymieszaj. Dodaj Grenadine i udekoruj listkami mięty. Smacznego! 😜 PS. Jeżeli do drinka użyjesz soku

Alutka-Gotuje
Owsiano-gryczane ciasto z borówkami 155

roztopionego oleju kokosowego) 2 dojrzałe banany 2 jajka 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka borówek lub jagód Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła (syrop klonowy/z agawy, miód, ksylitol czy cukier) – ja nie dawałam, bo wolę mniej słodsze wypieki i banany wg mnie spokojnie wystarczają *osoby z nietolerancjami powinny użyć płatków lub mąki bez glutenu

Fabryka pomysłów
Makaron w sosie jogurtowym z nutką bazylii 215

małych pieczarek garść rukoli 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku około 4 cm pora kilka listków bazylii 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodzika ( syrop daktylowy/miód/syrop klonowy, z agawy) 2 łyżki ricotty 1/2 szklanki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać zimną wodą i odstawić. W miseczce wymieszać

Jaglusia
Fit Twix... zdrowy i domowy :) 170

Ostatnio to słowo jest zdecydowanie zbyt często używane przez wszelkiego rodzaju blogerów, dlatego nazwijmy nasze Twixy - zdrowe i domowe :) Nie są niskokaloryczne, ale w zamian nie zawierają sztucznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowwgo i barwników. Spód: 1 szklanka mąki kokosowej 2 jajka 2 łyżki oleju koksowego rozpuszczonego 2 łyżki mleka  1 łyżka miodu Składniki wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć papierem

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowe gofry z kurkami, chorizo, jajkiem i pieczonymi w maśle orzechowym korzeniami marchwi i pietruszki czyli... śniadani 107

proszku do pieczenia  sól Pieczona w maśle orzechowym marchew i pietruszka: 3-4 marchewki małe  3-4 korzenie pietruszki  1 łyżka masła orzechowego  1 łyżka syropu klonowego  szczypta soli, pieprzu i wędzonej papryki  2- 3 łyżki oliwy z oliwek  Pozostałe składniki: 50 gram chorizo  200 gram kurek  2 - 3 jaja

Mango Papaja
Najlepsze kiszone ogórki 113

Dzisiaj jednak jest lepiej i mam plan, aby wrzucić chociaż 2 przepisy na pyszne przetwory. Zaczynam od tradycji, czyli kiszonych, a później zapraszam na chutnej z mirabelek, jagody w syropie, dżem z czarnej porzeczki, sałatkę z zielonych pomidorów, korniszony i wiele innych. Sorry placki po węgiersku, kartacze,  schabowe i wszystkie inne, jeszcze poczekacie na publikację :) Składniki na słoik

Gosia gotuje
Granola z sezamem, pestkami dyni i cynamonem 129

Chrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona granola (obok granoli z patelni ). Córeczka uwielbia wcinać ją bez żadnych dodatków, tak prosto z talerzyka. Granolę jadamy z owocami , jogurtem lub mlekiem (ja polubiłam ostatnio z mlekiem owsianym lub sojowym). Używamy jako posypkę

Moja Delicja
Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą 103

ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Do rondelka wlać sok pomarańczowy, dodać miód oraz imbir. Gotować około 15 minut, aż sos się zredukuje i nabierze konsystencji syropu. Przelać przez sitko, usuwając tarty imbir. Dynię gotować na parze do miękkości, rozgnieść widelcem na puree, wymieszać z twarogiem oraz połową sosu pomarańczowo-imbirowego. Dosłodzić miodem. Na dobrze rozgrzanej patelni usmażyć

Pieguskowa Kuchnia
Polędwiczka marynowana z cynamonem i kardamonem 92

około 30 minut w 160 stopniach. Sok pomarańczowy gotować z laskami cynamonu i ziarnami kardamonu, aż płyn wyparuje do połowy. Dodać masło, cukier i miód. Gotować do uzyskania gęstego syropu. Upieczoną polędwiczkę polać tą glazurą i wstawić na 5 minut nagrzanego do 180 stopni. Podawać na ciepło. źródło* Claudia 12/2011 Artykuł Polędwiczka marynowana z cynamonem i kardamonem pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
NALEWKA JEŻYNOWA NA RUMIE 161

cukier i wodę. Zagotować wieczorem i odstawić na noc do wystygnięcia. Rano ponownie zagotować, ciągle mieszając. Odcedzić ( nie odciskając bo zrobi nam się galaretka )i ponownie zagotować. Do gorącego syropu dodać rum, dokładnie wymieszać i ponownie przecedzić. Po wystudzeniu przelać do butelek, zamknąć je szczelnie i odstawić w ciemne miejsce. Najsmaczniejsza po 5-6 miesiącach, ale u mnie nigdy tyle

Pieguskowa Kuchnia
Batoniki z płatków jaglanych 182

zamiast płatków jaglanych (koniecznie opiekanych), możecie użyć płatków kukurydzianych lub orkiszowych. Nie ma to większego znaczenia. Batoniki i tak wyjdą pyszne… W końcu to połączenie masła orzechowego z syropem. Jak mogłoby być inaczej?! Jeśli lubicie takie połączenie smaków, to koniecznie obadajcie batoniki z amarantusem ekspandowanym . Bardzo fajnymi dodatkami, które można wmieszać w masę, są posiekane orzechy, rodzynki i wiórki

Blendman
Placuszki jogurtowe z kokosem 466

oleju kokosowego, łyżką nabieramy porcje ciasta i również łyżką formujemy na patelni placuszki. Smażymy. Placuszki z obu stron powinny się nam ładnie zarumienić, Podajemy posypane cukrem pudrem, z owocami, syropem klonowym lub dżemem :-) Smacznego

kruche babeczki
Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, mąki, masła i jajek) 107

czekolada, uznałabym ją za zdrową. Mój krem został przygotowany z czekolady mlecznej, ale Wy możecie użyć gorzkiej i wtedy uznajmy, że będzie bardziej fit. Tak samo z melasą czy syropem - kto co lubi. Koniecznie spróbujcie! (Forma o średnicy 18-20 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki migdałowej/zmielonych migdałów (u mnie mąka migdałowa Radix-Bis ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania