syrop - 6989 przepisów (strona:304/466)

Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 230

pozwalamy mu jeszcze siedzieć 10 minut. Następnie wyciągamy go ,studzimy i wkładamy w chłodne miejsce najlepiej na noc. Sernik z lodówki jest pyszny! Podany z kawą dosmaczoną  meksykańskim syropem z agawy , nie ma sobie równych! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 332

wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum. Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 10-15 minut ). CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na pół, 1 układamy na blasze wylewamy masę cytrynową, przykrywamy drugim

Ostra na Słodko
Vege Calzone (faszerowane smażonym tofu i warzywami ) 163

cebule lub 1 duża  połowa białej części pora  1 mała cukinia  garść czarnych oliwek  1 -2 łyżki marynowanych kaparów  Dodatkowo:  2 łyżki jasnego syropu z agawy /melasy trzcinowej  0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego  sól  pieprz  suszony imbir  szczypta kurkumy  mielony kumin (kmin rzymski) suszone zioła: oregano.bazylia,rozmaryn, chili

vaniliowoczekoladowa
Mus czekoladowy z aquafaby 107

kocham cieciorkę! Mus czekoladowy z aquafaby / 2 porcje Składniki: 1/2 szklanki wody po cieciorce (użyłam cieciorki z puszki) 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej cukier puder, ksylitol lub syrop klonowy do smaku (jeśli wybierzesz czekoladę gorzką) 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Wodę z cieciorki przelewamy do miski. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Czekolada ma być nadal płynna

Moja smaczna kuchnia
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 162

gorzką czekoladę i dodałam 2 łyżki kawy rozpuszczonej ) 125 g cukru  125 mąki 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 słoik wiśni w syropie ( mogą być z kompotu ) 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) 3 łyżeczki żęlatyny 300 g śmietany kremówki cukier puder do posypania Sposób wykonania: W rondelku podgrzewamy mleko , po czym

Różne smaki w kuchni
NALEŚNIKI AŻUROWE 154

Dziś dla swojej rodzinki przygotowałam naleśniki, ale nie takie tradycyjne, tylko ażurowe. Robi się je z ciasta naleśnikowego a podałam je z konfiturą. Można je również podać polane syropem klonowym, ulubionym sosem, posypane cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami. Ażurowy kształt wygląda bardzo efektownie a przygotowane są dosłownie w kilka chwil.  Do naleśników wykorzystałam  domową konfiturę

Zrób to smacznie
Czekoladowe batoniki z amarantusem 99

amarantus można czymś zastąpić? Jasne! Każde inne ekspandowane ziarno, jak pszenica, orkisz, kasza jaglana czy ryż świetnie się sprawdzą. Czy zamiast cukru lub erytrolu mogę użyć miodu lub syropu? Hmm… możesz spróbować, ale bałbym się, że masa będzie zbyt rzadka. Jeśli koniecznie chcesz użyć płynnego słodziwa, to zmniejsz o 1-2 łyżki ilość mleka dodawanego do rozpuszczonej czekolady

Blendman
Capirotada. Meksykański pudding chlebowy. 230

ostudzenia. Wyjąć przyprawy. Migdały uprażyć na patelni. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem i ułożyć na dnie warstwę z kromek chleba. Posypać 1/3 rodzynek, migdałów i startego sera. Zalać równomiernie 1/3 syropu. Powtórzyć operację dwukrotnie do wypełnienia naczynia trzema warstwami wszystkich składników. Przykryć naczynie (np. folią aluminiową) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 30 minut. Zdjąć przykrycie i piec

zadanie-gotowanie
SERNIK GOTOWANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BEZĄ 235

wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy aż osiągnie temperaturę 118C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka pod koniec dodając resztę cukru. Do ubitych białej cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum. Miksujemy do całkowitego wystudzenia ( ok. 10-15 minut ), a następnie dekorujemy schłodzone ciasto. BEZĄ DEKORUJEMY ZAWSZE PRZED SAMYM PODANIEM

Ostra na Słodko
Kasza kuskus z bakaliami 110

pożywnego śniadania do wzięcia na wynos  Składniki: szklanka kaszy kuskus (suchej) pół szklanki rodzynek pół szklanki migdałów w słupach lub płatkach 2-3 łyżki miodu lub innego słodkiego syropu typu miód z agawy lub klonowego szczypta cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Kuskus zalać wodą lekko ponad jego poziom (najlepiej wrzątkiem, ale zimną wodą też można). Odstawić na około

Mania Wypiekania
Maslane bulki z nadzieniem z platkow rozy czyli O tym jak rosliny zmienialy bieg historii 231

także wit. A i E. Preparaty z owoców róży stosuje się je przy kamicach, przeziębieniach czy kruchości naczyń włosowatych. W czasie II wojny światowej z owoców róży robiono syrop dla ciężarnych i niemowląt będący źródłem witaminy C. W bardziej odległych czasach owoce dzikiej róży na surowo jadały dzieci. Suszono je również by przygotowywać z nich lecznicze herbatki. Dopiero wraz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańskie kakao 145

zależności od apetytu i wielkości szklanek): Wartośc kaloryczna: ok 730 kcal 100 g nerkowców 3 daktyle (jeżeli chciecie bardziej słodsze to dajcie ok 5-6 dakltyli i np syrop z agawy ok 1 łyżkę) 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1/2 łyżeczki wanilii 600 ml wody (jeżeli chcielibyście otrzymać bardziej kremową konsystencję to można dodać mleczko kokosowe, śmietanę

Szybko Tanio Smacznie
Cieciorella, czyli Nutella z Ciecierzycy (bez cukru) 237

daktyli 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki masła orzechowego (bez soli i cukru) - u mnie domowe kilka łyżek mleka roślinnego lub po prostu krowiego (użyłam krowiego) miód lub syrop z agawy - opcjonalnie Sposób przygotowania: Przygotowaniami zajęłam się dzień wcześniej, a dokładnie wieczorem namoczyłam ciecierzycę i zostawiłam na całą noc. Rano wylałam wodę z nocnego moczenia, zalałam ciecierzycę zimną świeżą wodą

Blondynka Gotuje
Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar 148

poziomkową watą cukrową. Deser lekki, smaczny, orzeźwiający i wygląda fantastycznie w pięknych kolorach. Wspaniałe zakończenie posiłku. Drugi deser w menu to suflet Grand Marnier z prażonymi orzechami makadamia i syropem klonowym, równie pyszny jak pierwszy deser. Bardzo kremowy, puszysty, rozpływa się w ustach i jest to przepis autorski szefa kuchni. Polecam… Na danie główne mamy do wyboru: – Filet

Mała Cukierenka
Lokalne śniadanie 133

Rozpoczynamy serie dla dzieci ..... i nie tylko  Pancakes to placki ...ulubione placki mojej starszej córki S Można je serwować z owocami, syropem klonowym bądź miodem, ale tubylcy jedzą je często z podsmażanym beconem i miodem .... Proste w przygotowaniu. Bardzo smaczne i efektowne ... można podać je na sto różnych sposobów- - to tylko zależy od Twoich smaków i wyobraźni. Przepis pochodzi

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania