syrop - 6989 przepisów (strona:313/466)

Błyskawiczne ciasto z brzoskwiniami 229

ciepłego mleka :) Składniki - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - ¾ szklanki oleju - ¾ szklanki mleka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 szklanki mąki - łyżka kakao - puszka brzoskwiń w syropie Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga  aby było

Świat Smaku
Śniadaniowe pancakes 128

około 10 minut. Pankejki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza, wtedy należy przewrócić naleśnik na drugą stronę. Podawać z masłem, syropem klonowym, masłem orzechowym lub ulubionymi konfiturami. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
NALEŚNIKI Z SEREM I KARMELIZOWANYMI POMARAŃCZAMI 225

patelni roztapiamy cukier, dodajemy cząstki pomarańczy ( bez skóry ), karmelizujemy. Ser biały ucieramy z żółtkami. Smarujemy naleśniki po całości, układamy cząstki pomarańczy, zamykamy w koperty. Posypujemy cukrem pudrem, polewamy syropem powstałym z karmelizowania i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Kurczak w maślance 133

Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka 1 szkl maślanki 60 ml oleju 1 łyżka soli morskiej w kryształkach 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżka syropu klonowego 2 ząbki czosnku obranego i pokrojonego w plastry Mięso umieszczamy w mocnej foliowej torbie (worku), dodajemy wszystkie składniki. Worek zawiązujemy dokładnie mieszamy by przyprawy dostały się do każdego

MojaQchnia.pl
Tequila sunrise. 231

Tequile, sok pomarańczowy i kostki lodu mieszamy w szejkerze aż lód się roztopi. Napój przelewamy do szklanki a następnie wlewamy delikatnie grenadynę. Najlepiej użyć do tego łyżki barmańskiej żeby syrop ładnie osiadł na dnie. Na zdrowie

Magia jedzenia.
Wegański pudding z daktyli i fig 222

się temu nie dziwię, bo ma cudowną kojąca moc, ta lepkość, ta słodycz…. Fantastycznie smakuje na ciepło podany np. z gałką lodów lub sam czy też w towarzystwie syropu klonowego. Składnik i na średniej wielkości formę, powiedzmy tortownicę o średnicy 20 cm: 150 g daktyli 150 g fig * można użyć samych dakyli, czyli w sumie 300 g 1 średniej

greenscarf
Schab z brzoskwiniami w galarecie 162

kawałek pora 1 litr wody sól pieprz 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 8-10 kulek kolorowego pieprzu ponadto: 4 połówki brzoskwiń z syropu 6 łyżeczek żelatyny 1 łyżka octu jabłkowego Do garnka wlać wodę,dodać wszystkie warzywa i przyprawy oraz schab. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 do 1,5 godz. do miękkości

Kolorowa kuchnia Elki
Małpie masło, czyli trochę słońca na talerzu 150

pasteryzacji, dalej nie wiem, bo zjadłam ps. robi się ba bardzo szybko- 30 minut ze smażeniem. Składniki na 2 średniej wielkości słoiki (takie 330 ml). puszka ananasów razem z syropem (moja miała niecałe 400 ml) 4-5 bananów sok z 1 cytryny 50 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Przyśpiesz sobie pracę maksymalnie i do garnka w którym będziesz gotować chwilkę dżem

greenscarf
Likier cytrusowy angielski. 137

wstrząśnij słojem. Po zakończeniu maceracji wyjmij owoce. Cytryny wyrzuć, pomarańcze przekrój na pół, wyciśnij z nich sok i wlej go do nalewu. Cukier rozpuść w przegotowanej wodzie. Do letniego syropu wlej powoli cytrusowy spirytus, ciągle mieszając. Dopełnij przestudzoną , przegotowaną wodą do objętości 2 l. Teraz likier przefiltruj przez bibułę lub gazę. Rozlej do czystych butelek lub karafek, szczelnie zamknij. Odstaw

Przepisy i porady kulinarne
KANDYZOWANE PLASTRY POMARAŃCZY 190

ml.wody 1 duża pomarańcza ***********************"****** Takie pomarańcze najlepiej zrobić dzień wcześniej,aby mogły wyschnąć. Do rondelka wsypujemy cukier i wlewamy wodę.Zagotować.Zmniejszyc na malutki ogień tak,aby tylko nam syrop pyrkał, i dorzucić plasterki pomarańczy.Gotujemy 1 godzinę i 10 minut ,aż miąższ pomarańczy stanie się przezroczysty, przewracając od czasu do czasu plasterki na drugą stronę.Wykladamy blaszkę lub talerz

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SYROP CYNAMONOWY - JAK GO ZROBIĆ 129

Dodajemy cukier i podgrzewamy cały czas mieszając.Zagotowujemy i 4 min.trzymamy  .Następnie dodajemy cynamon i cukier waniliowy.Mieszając od czasu do czasu trzymamy na małym ogniu aż powstanie syrop,gotujemy(ma tylko pyrkać).Zmieni kolor na ciemniejszy i zrobi się gęstszy.Ostudzić.Przelać do buteleczek i trzymać w lodówce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Deser chia z mlekiem migdałowym 158

zdrowymi jagodami goji Helio. Polecam jeść jagody goji w sezonie jesienno-zimowym ponieważ zawierają mnóstwo witaminy C. Składniki: 300 ml mleka migdałowego 4 płaskie łyżki nasion chia 2 łyżki syropu malinowego łyżka jagód goji Przygotowanie: Mleko wlewamy do miseczki lub pucharka. Dodajemy do niego chia i mieszamy.Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia rano wyjmujemy z lodówki, mieszamy.Polewamy sokiem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Taratuszki 6707

gdyż taratuszki są przesmaczne. Mięciutkie, puchate, szybkie do zrobienia. Znam dwie ich wersje - na słodko i na wytrawnie. Pierwszą przedstawiam poniżej. Słodkie taratuszki smakują pysznie, zajadamy je z miodem, syropem klonowym, dżemem. Najlepiej smakują świeże (więc lepiej nie robić na zapas), następnego dnia stają się nieco twardsze. Wersja wytrawna pasuje do sałatek lub chłodników (ale o tym nieco później

Obiad gotowy
Koktajl truskawkowy 160

dziś zmiksowałam pyszny koktajl. Prościej chyba się nie da - truskawki i mleko. Oczywiście zamiast mleka nada się jogurt, maślanka, kefir albo mleka roślinne. Kto woli słodsze, może dosłodzić syropem z agawy lub cukrem. Na 2 porcje potrzebujemy 300ml mleka i dwie garści truskawek. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, wrzucamy do blendera i zalewamy mlekiem. Miksujemy na koktajl. Gotowe

Obiad gotowy
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 218

lodówki na godzinę, żeby stężała. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i ułożyć na serniku. Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody, ostudzić, a gdy zacznie tężeć (stanie się gęsta, jak syrop, ale jeszcze będzie lejąca) wylać na truskawki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania