syrop - 6989 przepisów (strona:315/466)

Placuszki bananowe wg Aleex 166

pancakesy znalazłam w Internecie. Tak mnie zaintrygował, że od razu go wypróbowałam. Sprawdził się znakomicie. Podałam je na niedzielne, leniwe śniadanie. Placuszki można serwować z różnymi dodatkami: miodem, syropem klonowym, sosem owocowym. Świetne są również bez dodatków. W takiej wersji saute lubię je najbardziej. Polecam. Składniki (na 6 placuszków): • 2 bardzo dojrzałe banany • 2 jajka • ½ łyżeczka cynamonu • kilka kropli esencji

W mojej kuchni
Ciasto chałwowe z brzoskwiniami 205

chałwy. Gotowy krem odstawić do lodówki, aby zaczął tężeć.   Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody, odstawić do ostudzenia. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dolny blat ciasta nasączyć syropem z brzoskwiń, poukładać na nim pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje wyłożyć na nią 2/3 masy chałwowej, przykryć drugim blatem ciasta, a na niego

Simply Food
Ruchanki z fjutem 133

czekamy aż się "ruszą" stąd nazwa potrawy :) Dodajemy mąki, wyrabiamy ciasto i czekamy 2 h aż wyrośnie. Kładziemy wyrośnięte ciasto łyżką na oleju i smażymy. Podajemy polane odparowanym syropem

Kryzysowa Książka Kucharska
RAJSKI UCIERANY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 192

szklanki mąki masa serowa: 2 kg sera dwukrotnie mielonego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jajek 1 3/4 szklanki cukru 200 g masła dodatkowo:  2 puszki brzoskwiń w syropie 5 białek do ubicia piany Wykonanie: *Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, jedna 3/4 drugą 1/4. Ciasto włożyć do lodówki. *Masło utrzeć z cukrem. Dodać całe jajka

Z Majeczką w kuchni
Dietetyczna skórka pomarańczowa 106

drobną kostkę. Ponownie gotować bez przykrycia, ale tym razem przez 30 minut, dodając 5 łyżeczek cukru trzcinowego. Woda powinna stopniowo odparować, a skórki zrobią się szkliste i napęcznieją . Nadmiar syropu odcedzić na sitku, a skórkę rozłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Suszyć w temp. 60 st. C przez ok. 8-10h. Ja wykorzystuje do tego celu półkę nad kominkiem

Pij soki wyciskane
Szybka ananasówka 700

smaków i delektowania się nimi. Niech to będzie dobry rok. Ja wkraczam w niego popijając nie tylko szampana ale także pyszną domową nalewkę z ananasa. Do jej przygotowania wykorzystałam syrop będący produktem ubocznym kandyzowania ananasów . Robi się ją bardzo szybko i w przeciwieństwie do tradycyjnej nalewki nie musi tak długo dojrzewać. Wystarczy tydzień aby smaki się przegryzły. Na zdjęciach

Wiem co jem
Złoty sen – sylwestrowy shot. Z Noworocznymi życzeniami! 119

proponuję przepis na prostego drinka typu shot – czyli do wypicia jednym łykiem. Podajemy go na powitanie i od niego zaczynamy zabawę. Zasada tworzenia warstw jest prosta: na dno nalewamy syrop lub alkohol o większej gęstości, na górę inny alkohol o gęstości małej (takiej jak wódka). Najlepiej używać alkoholi mocno schłodzonych. Złoty sen to drink super prosty i łatwy w wykonaniu

Smaki Ewy
Kandyzowany ananas 166

czystą bawełnianą ściereczkę. Pozostawić na 2-3 dni, aby owoce dosuszyły się. (W trakcie można co kilka godzin przemieszać.) Po wysuszeniu owoce przesypać cukrem pudrem i przełożyć do słoika. Syropu powstałego po gotowaniu ananasa nie wylewajcie. Można go wykorzystać do herbaty lub zimnych napojów, także tych z alkoholem. Jest też idealny do nasączania ciasta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drink zachód słońca 832

kolejną propozycję na wieczór sylwestrowy ale nie tylko, gdyż taki drink można również podać na imprezach, domówkach lub przyjęciach. Może być w wersji z alkoholem lub bezalkoholowy. Składniki: syrop barmański Grenadina Victoria's   sok z pomarańczy Victoria Cymes wódka* kostki lodu plastry cytryny  Przygotowanie: Szklankę uzupełnić do połowy kostkami lodu. Do 1/3 wysokości szklanki wlać sok pomarańczowy, włożyć

Ala piecze i gotuje
Moje zakupy na frisco.pl 117

Szybko jednak opanowałam sytuację i chwilę później było po problemie. Natomiast w drugiej paczce znajdowały się tylko chrupki – super, że zadbali o to, żeby nie były one zgniecione. Syropy, orkiszowy i daktylowy, były świetnie zabezpieczone przed wylaniem, dlaczego więc taki produkt jak skrobia nie został zabezpieczony nawet w zwykłej siatce, czy woreczku strunowym? Zwróciłam uwagę firmie i długo

Be Fit Be Strong
Likier czekoladowo - miętowy. 167

ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Co kilka dni lekko wstrząśnij słojem, aby składniki się zmieszały. Po tym czasie przefiltruj płyn przez gazę lub filtr i połącz z gorącym syropem sporządzonym z cukru i wody. Przed rozlaniem trunku do butelek przefiltruj jeszcze raz trunek przez bibułę filtracyjną. Butelki zakorkuj, opisz i odstaw w ciemne, chłodne miejsce na tydzień lub dwa. Gotowe

Przepisy i porady kulinarne
5 pomysłów na zimową herbatę 136

herbatka BĄDŹ FIT ) 4. Karmelowo- waniliowa Na łasuchów idealna :) Herbatę zmieszaj z ciepłym mlekiem pół na pół. Następnie dodaj odrobinę cynamonu, kardamonu, imbiru, ekstraktu z wanilii i syropu karmelowego. Całość można uwieńczyć słodką bitą śmietaną. 5. Herbatka z prądem tj. z alkoholową nutą Niezwykle popularny napój w górach, mający magiczną moc rozgrzewania :) Do herbaty dodaj odrobinę miodu, cytryny

Tradycyjna Kuchnia
RECENZJE - ziołowe cukierki Evitta 203

marki Evitta, można tylko cieszyć się z kolejnej ciekawej polskiej marki, która ubogaca nieco zmonopolizowany przez koncerny rynek. Na koniec kilka słów o składzie cukierków: Prócz cukru i syropu glukozowego znajdziemy witaminę C, miód pszczeli, wyciąg z owoców dzikiej róży, szałwii, rumianku czy mięty. barwniki m.i.n kurkumina i aromat. Polecam markę i zapraszam do śledzenia kolejnych mini recenzji z prezentacją

Kuchnia PROzdrowotna
Makowiec z brzoskwiniami i bezą z gotowej masy makowej 365

tortowej) 120g cukru 2 jajka + 2 żółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa makowa: 850g-900g gotowej masy makowej z puszki 4 żółtka 1 puszka połówek brzoskwiń w syropie 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 3-4 krople aromatu migdałowego Beza: 6 białek 1 szklanka cukru 2/3 szklanki zmielonych migdałów 1 łyżeczka

Mała Cukierenka
Warsztaty świąteczne z Agatą Wojdą i degustacja win niemieckich 168

ewentualnie odrobiną miodu. Ukręcamy na gęsty krem i wkładamy na stężenie do lodówki. Gorącą zupę dopełniamy na talerzu kulką musu , polewamy olejem lnianym, obsypujemy malinami lub przetartym z nich syropem Groch z kaszą jaglaną z grzybami i gęsimi żołądkami 250g namoczonego przez noc żółtego grochu ¾ szklanki wypłukanej kaszy jaglanej 200g masła 1 łyżka miodu Sól confitowane żołądki 3 -4 cebule

karmelowy

Proponowane wyszukiwania