placuszków. Dodatek oliwy powoduje, że smażymy placki na patelni bez dodatku tłuszczu. Jest to wersja wytrawna, placuszki nie są słodkie, dlatego najlepiej smakują polane miodem lub syropem klonowym z dodatkiem owoców i naturalnego jogurtu. Można jednak dodać do masy na placuszki 2-3 łyżki miodu, wtedy oprócz przełamania smaku, dodatkowo będą się smażyć
To co kochamsera mielonego, u mnie Piątnica • 125 g masła • 1/2 szklanki cukru pudru • 3 jajka • 1 budyń śmietankowy Piana • 3 białka • 1/2 szklanki cukru • 1 puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztę przykryć
To co kochamwysuszonych trawek żubrowych woda Sposób wykonania : S ok jabłkowy połącz ze spirytusem. W garnuszku lub rondelku rozpuść cukier w niewielkiej ilości wody ( 2-3 łyżki ). Przestudzony syrop cukrowy wlej do soku jabłkowego połączonego ze spirytusem. Następnie rozlej trunek do butelek. Do każdej butelki włóż po 2 trawki żubrowe. Tak przygotowaną nalewkę szczelnie zakorkuj i odstaw na 2 miesiące
Przepisy i porady kulinarnenowy i ciekawy sposób. Zaskocz domowników lub znajomych nowym pomysłem na kawę. Składniki: 250 ml mleka roślinnego 1/4 tabliczki białej czekolady 2 łyżeczki Inki Klasycznej 15 ml syropu orzechowego kilka orzechów Wykonanie: Podgrzać mleko. W 200 ml mleka rozpuścić białą czekoladę, dodać Inkę Klasyczną i wymieszać. Pozostałe 50 Czytaj dalej... Artykuł Orzechowa Inka z białą czekoladą pochodzi
Pasja Smakukonsystencji puree i dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Wodę zagotuj z cukrem i dodaj posiekaną morelę. 4. Syrop z morelą odstaw do ostygnięcia. 5. Różyczki kalafiora zanurz w kawie zbożowej i smaż na oleju do uzyskania złotego koloru, przełóż do piekarnika i piecz
SMYKWKUCHNIsmakować jak ciasteczka. Polecam! 50 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 30 g konopi łuskanych 30 g mielonego siemienia lnianego 50 ml oleju ryżowego 300 ml wody łyżeczka syropu klonowego 1-2 łyżeczki oleju kokosowego Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni. Składniki dokładnie mieszamy po czym masę rozprowadzamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa musi być w miarę cienka
Mienta blogsuszonej żurawiny 100 g pestek słonecznika 50 g pestek dyni 50 g orzechów laskowych 100 g orzechów włoskich 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj. Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę
Kuchnia bezglutenowaprzestanie być wyczuwalny, a jajka będą dobrze ubite dodajemy pozostałe składniki. Całość miksujemy. Wykładamy na rozgrzana patelnię bez tłuszczu i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi konfiturami lub syropem klonowym. Smacznego
ChilliJemyproszek kupują w sklepach. Pewnie, sama też tak kiedyś robiłam, dopóki nie zaczęłam być świadoma tego, co jem. Najgorsze są budynie do kubka, które wystarczy zalać wodą. Mają m.in. syrop glukozowy, emulgatory, barwniki, stabilizatory, oleje roślinne, czyli wszystko to, czego powinniśmy unikać. A gwarantuję Wam, że zrobienie domowego budyniu jest szybsze niż pójście po niego do sklepu. I jest
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńwszelkich nie-zdrowotności. Kolejna zdrowa słodycz na moim blogu. Polecam! Składniki na 10 małych batoników: 1 szklanka wiórek kokosowych, 1 szklanka pulpy po zrobieniu mleka kokosowego, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 5 łyżek nierafinowanego oleju kokosowego (rozpuszczonego w kąpieli wodnej). polewa: 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3,5 - 4 łyżki
Jeść, by żyć w zdrowiuskórka ze wszystkich a sok z połowy 250 g cukru 50 ml mleka sojowego czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli *dodatkowo 100 g cukru lub 100 ml syropu z agawy lub innego wegańskiego „miodu” Przygotowanie (naprawdę zajmuje niewiele czasu, no maksymalnie 15 minut): Zblenduj razem: avocado, banany, cukier i mleko. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej
greenscarfJemy od razu – im bardziej gorące tym bardziej chrupiące. Z czasem stają się miękkie. Można posypać je cukrem pudrem z wanilią i cynamonem. Albo podać z melasą, ulubionym słodkim syropem, powidłami czy dżemem. SKŁADNIKI 240ml mleka 3 jajka rozmiaru M 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 135g mąki pszennej typ 500 lub 550 1/3 łyżeczki soli Zapisz
Karo in the Kitchenbierze również pod uwagę sezonowość składników, są to dania proste w przygotowaniu, opatrzone pięknymi zdjęciami potraw. Śniadania: znajdziemy tutaj przepisy na : sałatkę jajeczną z jabłkiem, kaszkę kukurydzianą z orzechami, syropem z agawy, żurawiną i borówką, jest tez talerz rozmaitości i wiele innych propozycji :-) II śniadania to np : bananowe placki z ricottą, brzoskwiniami i porzeczkami, sałatka z kozim serem i malinami
kruche babeczkikokosowego. Płatki jaglane z powodzeniem mogą być zastąpione owsianymi, orkiszowymi lub jęczmiennymi. Daktyle medjool zastąp, wcześniej namoczonymi i odciśniętymi z nadmiaru wody, daktylami „zwykłymi” albo użyj miodu, syropu klonowego lub z agawy. Orzechy laskowe zastąp innymi ulubionymi lub posiadanymi. Myślę, że włoskie lub ziemne również się świetnie sprawdzą. Co do oleju kokosowego , to proponowałbym go używać ze względów
Blendman