kremu: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gęstego przecieru malinowe (na przecier potrzeba 2 szklanki mrożonych malin) lub tyle samo syropu malinowego Do przybrania ziarenka z 1 owocu granatu Przygotowanie blatów bezowych: Schłodzone białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie nadal ubijając dodawać cukier
Codziennik Kuchennygranoli: 12 łyżek płatków owsianych 3 łyżki orzechów nerkowca 3 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy 1 łyżka oleju Składniki musu malinowego: 2 szkl. malin 2 łyżki brązowego cukru Przygotowanie granoli: Składniki granoli dokładnie wymieszać w misce, aby miód i olej pokryły wszystkie ziarenka
Codziennik KuchennySkładniki: duży bakłażan + sól do posypania bakłażana olej rzepakowy sos: 150 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki białego octu winnego 1 łyżeczka płynnego miodu lub syropu z agawy 1/4 łyżeczki soli lub więcej jak lubicie do dekoracji: 5 zmielonych orzechów włoskich ziarenka granatu natka kolendry Przygotowanie: Bakłażana umyć i pokroić na plastry o grubości
Codziennik Kuchennyniedobre. Aż w końcu postanowiłam zrobić je po swojemu :) I wyszły, dzieciaczki jadły aż im się uszy trzęsły. A myślę, że to najlepsza rekomendacja :) Najczęściej podaje się je z syropem klonowym, owocami, bitą śmietaną, dżemem, czekoladą lub na słono. W zasadzie można je podawać z czym tylko chcecie. Składniki: mąka pszenna 200 g mleko 1 szklanka proszek do pieczenia
Kuchnia VikiPuree z dyni to baza do wielu potraw, ja wykorzystałam je robiąc dyniowe gnocchi i syrop dyniowy do kawy. Jest bardzo proste do zrobienia, można je zamrozić i wykorzystywać przez cały rok. Świeże puree z dyni nie jest trwałe, należy je wykorzystać w ciągu 3-4 dni, inaczej skwaśnieje nawet w lodówce. Puree można dodawać do ciast i deserów
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekupić gotowy w słoiku, ale powiem Wam, że dla mnie smakuje identycznie, a nawet lepiej! Dlaczego warto? Gotowe sosy ze słoika zawierają wiele niepotrzebnych składników, jak na przykład syrop glukozowo-fruktozowy, spore ilości soli czy maltodekstrynę. Są to główni sprawcy cukrzycy i nadwagi. Mają też barwniki i wzmacniacze smaku. Do tego warzyw jest w nich na ogół
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńhansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Brzoskwinie -1 puszka Melon – 1 szt Sok z cytryny – 2 łyżki Syrop z brzoskwiń -5 łyżek Rodzynki – 2 łyżki Rodzynki opłukać, zalać sokiem z brzoskwiń i cytryny. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Melon przekroić na pół i wydrążyć małe
Camilla w kuchnioraz 1 łyżkę cukru. Całość zagotować i odczekać do momentu, aż na powierzchni pojawi się piana. Następnie trzeba ściągnąć utworzoną pianę, zestawić z palnika i wlać alkohol do powstałego syropu. Ponownie zalać owoce, szczelnie zamknąć i odczekać 3dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do spożycia. Zastosowanie w leczeniu ; Preparaty z głogu stosuje się przede wszystkim w chorobach serca, m.in
Gotowanie jest łatweprezentowało, ale w ogóle nie jest to wymagane – zwłaszcza, jeśli liczysz kalorie. Jeszcze pozostaje kwestia wegańskości miodu. Osoby, które miodu pszczelego nie używają mogą użyć sztucznego, z mniszka, syropu klonowego, daktylowego lub agawy. Jest naprawdę dużo opcji. Wykonanie jest banalne, a samo ciasto identyczne do tego z pełnoziarnistej słodkiej bułki . Pewnie nie ma czym się chwalić, ale wszystkie ślimaczki
Blendmancałkiem sporo i zrobić z nich sok do rozcieńczania. Przygotowałam ten sok zwyczajnie, lecz nie przelałam go do butelek czy słoików, ale zamroziłam. Okazuje się, że taki zamrożony syrop świetnie się sprawdza. Sok po rozmrożeniu nic a nic nie traci na smaku czy kolorze. A pracy jest mniej. Odpada wyparzanie butelek czy słoików i pokrywek. Zamrażarkę do przechowywania przetworów wykorzystałam
Posadzone i zjedzonezlepiamy pierogi, gotujemy ok. 3-4 minuty od momentu wypłynięcia ( we wrzącej, osolonej wodzie ). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukier i skórkę pomarańczową, wkładamy ugotowane pierogi, karmelizujemy w powstałym syropie i podajemy gorące. Smacznego
Ostra na SłodkoTort Sachera) * Wypieki na przyjęcia (np. Wieńce z ciecierzycy, Pikantne ptysie) * Ciasta podstawowe (np. Ciasto na tartę, Błyskawiczne ciasto francuskie) * Chleb (np. Chleb zwalczający przeziębienie, Chałka orkiszowa) * Napoje (np. Syrop porzeczkowy, Likier pigwowy) * Śniadania (np. Owsianka, Herbatka dodająca energii) Kategorii jest całkiem sporo, przepisy zaś bardzo zróżnicowane. Od bardzo łatwych i popularnie znanych po wyszukane, wręcz z trudno dostępnymi składnikami
Z miłości do słodkościcodziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Kończy się maj, więc nadszedł już czas ścięcia pierwszej mięty . Polecam sok – syrop z mięty dla dzieci i dorosłych ! orzeźwiający, doskonały do rozrobienia z wodą na upalne dni i nie tylko! Może służyć jako dodatek do drinków, herbaty itp. POLECAM ! Składniki
Pysznosci Babci Basigrzałki góra/dół ). Biszkopt można wykorzystać do zrobienia tortu z czerwoną porzeczką (link) czy np. tortu w wiśniami i whisky (link) . Po przekrojeniu najczęściej nasączam go syropem z kwiatów czarnego bzu . SMACZNEGO
Wielopokoleniowo