syrop - 6989 przepisów (strona:330/466)

Szejk potreningowy z masłem orzechowym 158

szklankę: 1 mały jogurt naturalny [180g] 1/ mały banan 1 łyżka masła orzechowego active PRIMAVIKA 1 łyżka płatków owsianych - zamiast białka serwatkowego 1 łyżeczka kakao szczypta cynamonu 1 łyżeczka syropu z agawy - można pominąć, jeśli słodycz banana tu komuś wystarczy woda niegazowana - aby rozrobić do preferowanej konsystencji - ja użyłam niew iele, bo lubię szejki gęste W kielichu blendera umieścić obranego

Grunt to przepis!
Trójkąty z serem i owocami 131

francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie czarna porzeczka z syropu ze słoika 1 roztrzepane jajko do posmarowania ciastek , przed wstawieniem do piekarnika Na lukier: 2 łyżki soku z cytryny+kilka łyżek cukru pudru  Przygotowanie Ser, masło,żółtko skrobię

WYSPA SZCZĘSLIWA
DOMOWA GRANOLA 114

szklanki płatków owsianych  1/2 szklanki migdałów  1/2 szklanki orzechów nerkowca 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanka suszonych moreli pół łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego  Przygotowanie  Piekarnik rozgrzej do 175 stopni Celsjusza Wszystkie składniki z wyjątkiem suszonej żurawiny dokładnie wymieszaj.  Blachę wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź masę.  Włóż do piekarnika

Kukuleczki
Zielona sałatka z kiełkami w sosie musztardowym 172

Rzodkiewki i obranego ze skóry ogórka pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Plastry wędliny pokroić w małe słupki. Przygotować sos. W małym naczynku wymieszać dokładnie razem musztardę, ocet winny, syrop z agawy i olej rzepakowy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W dużej misce wymieszać kiełki, wszystkie warzywa, wędlinę i suszoną żurawinę z sosem musztardowym. Odstawić do lodówki

Grunt to przepis!
Panna Cotta Kokosowa z Jeżynową Frużeliną 200

potem delektować się tą kremową, lekko galaretowatą konsystencją. Tym razem postawiłam na smak kokosowy, nie miałam czasu na zakupy, ani na rozmrażanie owoców, więc otworzyłam słoik z jeżynami w syropie kandyzowanym , które robiłam w zeszłym roku i z nich zrobiłam frużelinę, którą pokryłam panna cottę. Bardzo lubimy kokosowy smak, więc dla nas wyszło idealnie.  Składniki: 400 ml śmietany kremówki

Blondynka Gotuje
Sałatka ze szparagów 139

pokruszony twaróg, posypać pestkami dyni, skropić oliwą i octem balsamicznym.   Sałatkę ułożyłam na jadalnych oczywiście, liściach funkii. Zapraszam po więcej przepisów na dania ze szparag ami . *ja użyłam syrop, który pozostał mi po marynowaniu truskawek do ciasta czekoladowego zastawa

królestwo garów
Ciasto pomarańczowe z kolendrą i lukrem 177

rondelka włożyć 75 g cukru, 100 ml wody i cząstki pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu aż cukier się rozpuści a następnie zwiększyć ogień i gotować 10 minut. Gdy syrop trochę ostygnie zmiksować go blenderem na miazgę. Kolendrę zmielić lub rozgnieść w moździerzu, dodać razem z polentą do ciepłej pomarańczy, wymieszać a następnie ostudzić. Tortownicę wysmarować masłem a jej dno wyłożyć

Mama Gotuje
Taretelettki z truskawkami i serkiem mascarpone. 132

możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami syropu z agawy dla posłodzenia. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne desery: Tartelettki truskawkowe Deser truskawkowy Tartelettki z truskawkami Kaszka manna na słodko Ryż na mleku   43 total views, 43 views today

MODA NA BIO
CIASTO RABARBAROWE Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 208

szkl. cukru brązowego trzcinowego ½ szkl. mleka bułka tarta kilka łodyg rabarbaru   Ciasto rabarbarowe z mąką pełnoziarnistą bardzo smaczne, ale jeżeli jest za mało słodkie, możesz je polać syropem klonowym lub z agawy. Wtedy już nie będziesz na pewno odczuwać braku słodyczy. Dziś jest ciasto rabarbarowe, ale cofnijmy się wcześniej… Będąc małym chłopcem podkradałem mamie kawałki rabarbaru szykowanego na kompot

Markowy smak
Owsiane Ciasteczka z Malinami i Czkeoladą 165

mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 28 g oleju kokosowego, roztopionego 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 ml syropu klonowego 55 g świeżych malin 40 g groszków czekoladowych gorzkich   W jednej misce mieszamy suche składniki. W drugiej misce mieszamy mokre składniki. Wymieszane mokre składniki wlewamy do suchych składników. Mieszamy. Dodajemy

Made By Mom And Son
Recenzja książki "Zioła w domowej aptece - kiedy zbierać i jak stosować. Poradnik na wszystkie pory roku" autorstwa Karin Greine 111

Książka przedstawia ważne dla zachowania lub podreperowania zdrowia dziko rosnące rośliny lecznicze oraz uczy jak je zbierać i jak samemu, w domowych warunkach uzyskać z nich lecznicze syropy, soki, herbatki, cukierki, maści i kremy, oleje, nalewki, esencje, kojące dodatki do kąpieli i gojące do okładów – każdy znajdzie coś dla siebie; herbatka z rumianku, sok z mniszka, olej z dziurawca, cukierki

Malinowo w kuchni
Sernik Pina Colada 1691

papierem do pieczenia. Do sera dodać serek mascarpone, mleko skondensowane i mąkę ziemniaczaną, wszystko delikatnie zmiksować, dodając stopniowo po jednym jajku i żółtku. Następnie dodać rozdrobnione blenderem ananasy bez syropu, mleczko kokosowe (tylko gęstą jego część) oraz ewentualnie likier kokosowy. Wszystko delikatnie zmiksować. Masę serową (jest dość rzadka) wylewać powoli chochlą na spód z ciasteczek. Masy jest bardzo dużo

Kuchcik gotuje
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 212

dodawałam, bo miałam bardzo słodkie banany) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę kakao (opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem: 2 dojrzałe małe banany 1 dojrzałe awokado 1 łyżka syropu z agawy / miodu lub innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się

moj przepis na
malinowy sernik bez pieczenia 147

trzecia soku ( starając się aby nie było w nich cząstek owoców) a do pozostałej części dodajemy pięć łyżek żelatyny i całość mieszamy (aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny).  Następnie syrop studzimy,  łączymy z twarogiem i c ałość przelewamy do tortownicy  wstawiając do lodówki na około 2 godziny. W tym czasie do rondla wlewamy resztę soku, dodajemy do niego

Miód i pieprz
Pomarańczówka, nalewka pomarańczowa z korzeniami 171

swoją?. Z tej ilości składników wyszło mi dokładnie 3,5 litra nalewki: - 6 dorodnych pomarańczy - 1 cytryna - 1/2 litra wody - laska cynamonu - 6 goździków - laska wanilii - 1 litr spirytusu Syrop cukrowy dodawany po dwóch tygodniach: - 70 dag cukru - 600 ml wody Po przyprawy zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Pomarańcze i cytrynę najlepiej sparzyć gorąca wodą i wyszorować. Do dużego słoja

Apetyczna babeczka