syrop - 6989 przepisów (strona:330/466)

FRAPPUCCINO JAGODOWE JAK ZE ZNANEJ KAWIARNI 206

robimy FRAPPUCCINO JAGODOWE! SKŁADNIKI: - około 8-10 kostek zamrożonego mleka 3,2% - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych - 1 świeże espresso - cukier lub słodzik bądź słodki syrop ponadto: wysoka szklanka, bądź kubek lub słoik i słomka WYKONANIE: - do szklanki wrzuć około 8 kostek zamrożonego mleka - zaparz espresso (jeśli nie masz ekspresu, w małej filiżance zaparz mocną kawę

SMYKWKUCHNI
Kalafior curry z kaszą gryczaną i dressingiem imbirowym 111

Proeco sól morska lub himalajska dressing 2 cm świeżego kłącza imbiru 1/4 szklanki oliwy sól morska lub himalajska do smaku sok z połowy cytryny 1 łyżka syropu z agawy  Skworcu Wymieszaj dokładnie w miseczce wszystkie składniki dressingu,odstaw na bok. Umyj kalafior, rozdziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Nie rozgotuj go. Odlej wodę i dodaj trochę

Z Kuchni Do Kuchni
Klasyka smakuje truskawą 176

zimnego zrobią się grudki), po łyżce dodając zimny budyń. Kiedy krem jest puszysty i odpowiednio słodki odstawiamy go do lodówki (mi zawsze zostaje jakaś 1/4 budyniu- do zjedzenia z syropem malinowym;-)). Przygotowujemy poncz- do mocnej herbaty (pół litra) dodajemy alkohol i cukier i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy i przekrawamy na pół (chyba

les mirabelles
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 175

WINEGRET 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub roztarty / można dać więcej jeśli lubimy 1 łyżeczka musztardy miodowej (polecam  taką  ) / można pominąć lub zastąpić np. miodem, syropem klonowym 1-2 łyżki soku z cytryny 4- 5 łyżek oliwy extra vergine sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE SOS WINEGRET : do miseczki wrzucamy roztarty czosnek, musztardę

cool and minty
ROLADKI Z KURCZAKA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z KOZIM SERKIEM I SOSEM BAZYLIOWO - POMIDOROWYM 154

POMIDOROWY 4 pomidory np. malinowe lub 400 g rozdrobnionych pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku  1-2 łyżki oleju  1 szalotka  1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka octu balsamicznego garść listków świeżej bazylii plus kilka listków do przybrania sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku DODATKOWO

cool and minty
SOS TOFFEE 138

słoiczka, zakręcamy. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Przed podaniem podgrzewamy na minimalnej mocy palnika. SKŁADNIKI 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki masła (100 g) 4 łyżki miodu lub golden syropu 250 ml śmietanki 30% lub 36% WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i mieszając zagotowujemy. Zmniejszamy ogień do małego i gotujemy masę przez około 15 minut, aż sos się zredukuje

cool and minty
SAŁATKA Z PIECZONYMI POMIDORKAMI CHERRY 152

cherry (200 g) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru pudru sól morska świeżo zmielony czarny pieprz SOS WINEGRET 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta suszonego oregano sól morska DODATKOWO : 2 garści rukoli, 2 łyżki ricotty, 1 mała czerwona cebula pokrojona w krążki, krem

cool and minty
Nalewka piniowa (sosnowa) 293

Czerwiec to zdecydowanie zbyt późny czas, aby wykonywać nalewki czy syropy z młodych pędów sosny . Jest to jednak czas, w którym do produkcji tych specjałów możemy użyć młode, zielone jeszcze szyszki. Po ostatnich wiatrach i nawałnicach w wielu Polskich lasach jest sporo powyrywanych z korzeniami drzew, z których możemy ten surowiec pozyskać. Należy bowiem pamiętać, że zrywanie szyszek czy pędów

Mr. Taste
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 218

szklanki wiórków kokosowych - 1 szklanka suszonych daktyli JAGLANA MASA BUDYNIOWA: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 i 1/2 szklanki mleka kokosowego - 3 cm laski wanilii - ok. 4 łyżki słodzika (syropu, ksylitolu, cukru - ilość wedle uznania) - 2 łyżki masła klarowanego (opcjonalnie)  GÓRA - dowolne owoce - u mnie brzoskwinie i borówki  Kaszę wrzucamy do garnka i prażymy kilka minut na małym

Smakuje zdrowo
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 109

śmietany 30 % 2 łyżki cukru 400 ml serka homogenizowanego, waniliowego 3 łyżeczki żelatyny namoczone w 1/2 szklance wrzątku 300 g świeżych truskawek 1 dżem lub marmolada ( różana, wieloowocowa ) syrop różany rozcieńczony herbatą, do nasączenia biszkoptu

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy kopiec kreta 116

tamte ciężkie czasy (bez internetu), a po drugie mąkę i kakao to ja sobie sama wymieszam. Te składniki zawsze mam w domu. Po co kupować mieszankę mąki z kakao, syropem glukozowym, aromatami i cukrem rafinowanym? Nigdy już po takie wynalazki nie sięgnę. Dzisiaj prezentuję domową wersję. Nie będę czarować, bo założę się, że każdy choć raz jadł kopiec kreta? Fajne

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kurczak w glazurze karmelowej / Caramel chicken 152

całość przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ogień do średniego, dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj bez przykrycia przez 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Dodaj sos rybny, wymieszaj po czym wyłóż na kurczaka na talerze i podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! English version Caramel chicken (4 servings) Ingredients: 8 chicken thigh fillets, skinless

karmelowy
Placki z jogurtem gruszkowym i olejem z pestek dyni (bezglutenowe, z mąki ryżowej i jaglanej) 139

zwarte, a jednocześnie takie delikatne i puszyste. Nadają się dla osób będącej na diecie bezglutenowej.  Obie mąki nie zawierają glutenu, ale może być on ukryty w jogurcie (z syropem glukozowo-fruktozowym, skrobią modyfikowaną), więc uważnie czytajcie jego skład.   (około 15 sztuk) 120g jogurtu o smaku gruszkowym (bezglutenowego) 2 jajka 7 łyżek mąki ryżowej 3 łyżki mąki jaglanej

Di gotuje
Mus orzechowy 118

orzechowy Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 250g tofu naturalnego - u mnie BIO Polsoja 200ml mleka roślinnego dowolny słodzik do smaku - erytrol, stewia, cukier, syrop klonowy... 120g masła orzechowego 1 łyżeczka wanili w proszku - może też być laska lub ekstrakt spora szczypta soli do udekorowania truskawki i orzeszki ziemne Wykonanie: 1 Wszystkie składniki zblenduj na gładko

Blendman
Najprostsza kawa mrożona. Jak zrobić w domu w minutę? 42036

wlej mleko, dodaj lód. 1 wersja: kawę rozpuszczalną zalej wrzątkiem w oddzielnym słoiczku, zakręć, potrząśnij kilkanaście razy, aby kawa się spieniła i wlej do mleka z lodem (możesz dodać syrop smakowy) 2 wersja na mega upały: kawę rozpuszczalną zalej przegotowaną schłodzoną wodą, spień w zakręconym słoiczku i wlej do szklanki. Gotowe! Mówiłam, że będzie łatwo

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania