syrop - 6989 przepisów (strona:330/466)

Kalafior curry z kaszą gryczaną i dressingiem imbirowym 115

Proeco sól morska lub himalajska dressing 2 cm świeżego kłącza imbiru 1/4 szklanki oliwy sól morska lub himalajska do smaku sok z połowy cytryny 1 łyżka syropu z agawy  Skworcu Wymieszaj dokładnie w miseczce wszystkie składniki dressingu,odstaw na bok. Umyj kalafior, rozdziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Nie rozgotuj go. Odlej wodę i dodaj trochę

Z Kuchni Do Kuchni
Klasyka smakuje truskawą 178

zimnego zrobią się grudki), po łyżce dodając zimny budyń. Kiedy krem jest puszysty i odpowiednio słodki odstawiamy go do lodówki (mi zawsze zostaje jakaś 1/4 budyniu- do zjedzenia z syropem malinowym;-)). Przygotowujemy poncz- do mocnej herbaty (pół litra) dodajemy alkohol i cukier i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy i przekrawamy na pół (chyba

les mirabelles
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 177

WINEGRET 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub roztarty / można dać więcej jeśli lubimy 1 łyżeczka musztardy miodowej (polecam  taką  ) / można pominąć lub zastąpić np. miodem, syropem klonowym 1-2 łyżki soku z cytryny 4- 5 łyżek oliwy extra vergine sól morska świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE SOS WINEGRET : do miseczki wrzucamy roztarty czosnek, musztardę

cool and minty
ROLADKI Z KURCZAKA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Z KOZIM SERKIEM I SOSEM BAZYLIOWO - POMIDOROWYM 161

POMIDOROWY 4 pomidory np. malinowe lub 400 g rozdrobnionych pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku  1-2 łyżki oleju  1 szalotka  1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka octu balsamicznego garść listków świeżej bazylii plus kilka listków do przybrania sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku DODATKOWO

cool and minty
SOS TOFFEE 144

słoiczka, zakręcamy. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Przed podaniem podgrzewamy na minimalnej mocy palnika. SKŁADNIKI 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki masła (100 g) 4 łyżki miodu lub golden syropu 250 ml śmietanki 30% lub 36% WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i mieszając zagotowujemy. Zmniejszamy ogień do małego i gotujemy masę przez około 15 minut, aż sos się zredukuje

cool and minty
SAŁATKA Z PIECZONYMI POMIDORKAMI CHERRY 156

cherry (200 g) 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka cukru pudru sól morska świeżo zmielony czarny pieprz SOS WINEGRET 2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu lub syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta suszonego oregano sól morska DODATKOWO : 2 garści rukoli, 2 łyżki ricotty, 1 mała czerwona cebula pokrojona w krążki, krem

cool and minty
Nalewka piniowa (sosnowa) 301

Czerwiec to zdecydowanie zbyt późny czas, aby wykonywać nalewki czy syropy z młodych pędów sosny . Jest to jednak czas, w którym do produkcji tych specjałów możemy użyć młode, zielone jeszcze szyszki. Po ostatnich wiatrach i nawałnicach w wielu Polskich lasach jest sporo powyrywanych z korzeniami drzew, z których możemy ten surowiec pozyskać. Należy bowiem pamiętać, że zrywanie szyszek czy pędów

Mr. Taste
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 221

szklanki wiórków kokosowych - 1 szklanka suszonych daktyli JAGLANA MASA BUDYNIOWA: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 i 1/2 szklanki mleka kokosowego - 3 cm laski wanilii - ok. 4 łyżki słodzika (syropu, ksylitolu, cukru - ilość wedle uznania) - 2 łyżki masła klarowanego (opcjonalnie)  GÓRA - dowolne owoce - u mnie brzoskwinie i borówki  Kaszę wrzucamy do garnka i prażymy kilka minut na małym

Smakuje zdrowo
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 116

śmietany 30 % 2 łyżki cukru 400 ml serka homogenizowanego, waniliowego 3 łyżeczki żelatyny namoczone w 1/2 szklance wrzątku 300 g świeżych truskawek 1 dżem lub marmolada ( różana, wieloowocowa ) syrop różany rozcieńczony herbatą, do nasączenia biszkoptu

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy kopiec kreta 120

tamte ciężkie czasy (bez internetu), a po drugie mąkę i kakao to ja sobie sama wymieszam. Te składniki zawsze mam w domu. Po co kupować mieszankę mąki z kakao, syropem glukozowym, aromatami i cukrem rafinowanym? Nigdy już po takie wynalazki nie sięgnę. Dzisiaj prezentuję domową wersję. Nie będę czarować, bo założę się, że każdy choć raz jadł kopiec kreta? Fajne

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kurczak w glazurze karmelowej / Caramel chicken 155

całość przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Zwiększ ogień do średniego, dodaj cukier i wymieszaj. Gotuj bez przykrycia przez 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje do konsystencji syropu. Dodaj sos rybny, wymieszaj po czym wyłóż na kurczaka na talerze i podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! English version Caramel chicken (4 servings) Ingredients: 8 chicken thigh fillets, skinless

karmelowy
Placki z jogurtem gruszkowym i olejem z pestek dyni (bezglutenowe, z mąki ryżowej i jaglanej) 146

zwarte, a jednocześnie takie delikatne i puszyste. Nadają się dla osób będącej na diecie bezglutenowej.  Obie mąki nie zawierają glutenu, ale może być on ukryty w jogurcie (z syropem glukozowo-fruktozowym, skrobią modyfikowaną), więc uważnie czytajcie jego skład.   (około 15 sztuk) 120g jogurtu o smaku gruszkowym (bezglutenowego) 2 jajka 7 łyżek mąki ryżowej 3 łyżki mąki jaglanej

Di gotuje
Mus orzechowy 122

orzechowy Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 5 minut Potrzebujesz: 250g tofu naturalnego - u mnie BIO Polsoja 200ml mleka roślinnego dowolny słodzik do smaku - erytrol, stewia, cukier, syrop klonowy... 120g masła orzechowego 1 łyżeczka wanili w proszku - może też być laska lub ekstrakt spora szczypta soli do udekorowania truskawki i orzeszki ziemne Wykonanie: 1 Wszystkie składniki zblenduj na gładko

Blendman
Najprostsza kawa mrożona. Jak zrobić w domu w minutę? 42043

wlej mleko, dodaj lód. 1 wersja: kawę rozpuszczalną zalej wrzątkiem w oddzielnym słoiczku, zakręć, potrząśnij kilkanaście razy, aby kawa się spieniła i wlej do mleka z lodem (możesz dodać syrop smakowy) 2 wersja na mega upały: kawę rozpuszczalną zalej przegotowaną schłodzoną wodą, spień w zakręconym słoiczku i wlej do szklanki. Gotowe! Mówiłam, że będzie łatwo

SMYKWKUCHNI
Mrożona herbata nektarynkowa. Domowa wersja owocowej ice tea. 208

gęste sitko. Nektarynki dokładnie odciskamy na sitku, aby puściły cały sok (powinna nam zostać skórka i miąższ. Herbatę zaparzamy w 250 ml wody. Herbatę łączymy z naszym nekatarynkowym „syropem”. Całość odstawiamy do przestudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki, aby nasza owocowa herbata dobrze się schłodziła. Trzecią nektarynkę obieramy, tniemy na kawałki i umieszczamy na dnie naczynia w którym podamy

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania