syrop - 6989 przepisów (strona:335/466)

Panettone - włoskie dobro narodowe 167

kandyzowanych 50ml herbaty earl grey 1 łyżka roztopionego masła Suche: 700g mąki pszennej 180g cukru 8g drożdży suchych 1 łyżeczki soli Mokre: 5 jajek 180ml jasnego soku ( użyłam 50ml syropu z kwiatów bzu i 100ml wody) 1 wanilia (wyskrobane ziarenka z całej laski) 1 łyżeczka aromatu cytrynowego 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: 250g masła w temperaturze pokojowej 2 łyżki zimnego masła

Gotowanie i blogowanie
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 152

Wystarczy wejść na stronę http://www.znak.com.pl/SmakowitaElla .     Ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia   Składniki: 200g migdałów 190g orzechów laskowych 200g mąki gryczanej 100-130ml syropu klonowego 9 suszonych, poszatkowanych daktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć

Mała Cukierenka
Trufle 239

Zdrowy deser :) Trufle Składniki orzechy włoskie 1 szklanka słonecznik łuskany 1/2 szklanki kakao 1/3 szklanki syrop klonowy 2 łyżki mielone orzechy włoskie do obtoczenia Sposób przygotowania Słonecznik i orzechy … Czytaj dalej Trufle

czarrna od kuchni
Pralinki kokosowo-migdałowe 177

przyrządzenie. Ale dosyć już tego gadania, przejdźmy do przepisu :). Składniki na ok 25 sztuk: 2 szklanki zmielonych migdałów 2 szklanki wiórków kokosowych (plus trochę do obtoczenia) 1/2 szklanki syropu klonowego 2- 4 łyżki wody (może nie być konieczna) Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki w malakserze i zmiksuj do połączenia (masa musi być lepiąca). Z powstałej masy formuj dłonią pralinki (jeśli konsystencja

Smiling Shrimp
Batony musli bez dodatku mąki i cukru, czyli pomysł na drugie śniadanie 163

słonecznika 50 g pestek dyni 50 g nasion amarantusa bio 50 g posiekanych orzechów nerkowca lub orzechów włoskich 50 g posiekanych 3 białka jaja 1 całe jajo 5 łyżek syropu z agawy lub miodu 4 duże łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.  Dużą  blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż

Smiling Shrimp
Placuszki razowe z serem 105

smażymy małe placuszki - ciasto wykładamy za pomocą łyżki nawilżonej wodą lekko je dociskając do patelni. Rumienimy po obu stronach. Podajemy posypane cukrem pudrem, ewentualnie polane sosem owocowym, miodem bądź syropem z agawy. Placuszki razowe z serem Placuszki razowe z serem SMACZNEGO

peggiwkuchni
SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM JABŁKOWYM 253

serkach homogenizowanych, z musem jabłkowym, spód zrobiłam z bezglutenowych płatków kukurydzianych. W smaku jest łagodny, aksamitny, na pewno przypadnie do gustu dzieciom. SKŁADNIKI: - szklanka płatków kukurydzianych bezglutenowych - 50 ml syropu klonowego - 50 masła (rozpuszczonego) - 2 łyżki kakao - 400 ml musu jabłkowego - 3 łyżeczki żelatyny - cukier (jeśli mus jest bardzo kwaśny) - 350 g serków z prawdziwą wanilią (patrz na skład

Kuchnia bezglutenowa Loli
Sałatka z ryżem i kurczakiem na słodko 294

lubicie sałatki na słodko to musicie ją przygotować :) Składniki na porcję dla 4-6 osób: 150 g ryżu (surowego) 1 podwójny filet z piersi kurczaka 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 puszka ananasa  1 puszka kukurydzy sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki oleju Do garnka wlać 1,5 szklanki wody, posolić i zagotować. Wsypać ryż

Ugotować
Domowy deserek Monte 797

węglowodanów :) Brzmi zachęcająco prawda? Jestem pewna, że zakochacie się od pierwszej łyżeczki, bo jogurcik smakuje wyśmienicie :) Warstwa czekoladowa: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 płaskie łyżeczki kakao niskotłuszczowego 1/2 łyżeczki syropu z agawy/stevii/ksylitolu/miodu itp Warstwa jasna: 3 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego  Składniki na obie warstwy wymieszać w osobnych kubeczkach. Na dno wyłożyć ciemną warstwę i przylać jasną. Podawać

Chocolate Muffin Blog
Ciasto brownie bounty 280

skondensowanego mleka, słodzone 100 g kokosowych wiórków ½ łyżeczki kokosowej mąki 1 łyżka masła 2 łyżki śmietanki Ganache 100 g czekolady 1 łyżka śmietanki 1 łyżka oleju 1 łyżka golden syropu Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj kakao, zamieszaj, odstaw. Za pomocą trzepaczki wymieszaj jajka z cukrem. Mieszając dodaj rozpuszczoną czekoladę. Przesiej mąkę i dodaj do masy delikatnie mieszając

codojedzenia
babka karmelcia z brzoskwiniami 243

cukru 5 jajek 250 g masła 125 ml oleju 2 łyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z 1 cytryny dodatkowo: 4-5 połówek brzoskwiń z syropu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Masło, wodę, cukier, olej oraz likier zagotowujemy w garnku. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę

Domowy Smak Jedzenia
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i ananasem 641

Majonez częściowo zastąpiłam śmietaną, bo i tak sałatka jest wysokokaloryczna. Wersja pierwotna zakładała jednak sam majonez :) 150 g sera żółtego wędzonego 1 szklanka kukurydzy 300 g ananasa odsączonego z syropu 150 g sera żółtego 5 jajek 2 puszki z tuńczyka w oleju 1 cebula 150 g majonezu 200 g śmietany 18% szczypiorek Jajka ugotować na twardo, a po przestudzeniu oddzielić

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe wegańskie serniczki 215

suszonych daktyli 2/3 szklanki orzechów pekan  1,5 łyżeczki kakao szczypta soli masa sernikowa  3/2 szklanki orzechów nerkowca (moczone w zimnej wodzie przez noc)  2 łyżki syropu klonowego sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju kokosowego 3/2 szklanki mleka kokosowego 120 g  gorzkiej czekolady bita śmietana kokosowa  do dekoracji świeże owoce Ciekawe rozwiązania znajdziecie

Niezły Młynek
Wspomnienie lata: Sernik z wiśniami. 152

śmietanki 30% lub 36% 30 g kaszy manny 2 galaretki wiśniowe 1 mały aromat cytrynowy  2 łyżki ciemnego kakao  500 g wiśni ( ja użyłam takich w syropie) WYKONANIE:  1. Mąkę mieszamy z 75 g cukru, przesianym kakao i szczyptą soli. Do mieszanki dodajemy miękkie masło oraz 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ciasto zagniatamy na kruszonkę. Spód tortownicy

vaniliowoczekoladowa
Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką. 7907

limonki z trawą cytrynową 1,5 szklanki przegotowanej wody 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki przegotowanej wody 2 galaretki poziomkowe 1/2 l przegotowanej wody 1/2 puszki brzoskwiń w syropie    Blaszak 25/30 cm Wykonanie : Białka ubić z cukrem na puch następnie ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.Na końcu olej

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania