syrop - 6989 przepisów (strona:336/466)

Naleśnikowa rozpusta 163

więcej, dogodzić sobie wczoraj postanowiliśmy zrobić z chłopakiem i współloktorką takie o to połączenie: W środku mamy banany pomarańczę kiwi mango orzechy nutellę śmietanę dżem rabarbarowy a wszystko polane syropem klonowym Przyznam, że warto było, bo wyszły genialne. Co prawda wyszły trochę kaloryczne... no ale w końcu były tam też owoce

Idę coś wszamać
Domowe płatki drożdżowe 198

Przepis  pochodzi z serwisu puszka.pl i jest autorstwa Martiny.  Składniki:  2 kostki drożdży ( 200 g) ok. 1/3 szkl ciepłej przegotowanej wody  5 g syropu z agawy/melasy/cukru  15 g cukru  Potrzebny będzie także litrowy słoik, papier do pieczenia, gumka recepturka, wykałaczka  oraz duża forma do pieczenia. Przygotowanie: Drożdże ogrzać

wegujemy
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1514

warzywami i słodkim sosem chilli Jeżeli jesteś osobą, która lubi jeść śniadanie na słodko to spokojnie, też znajdziesz coś dla siebie:) Świetnie na śniadanie sprawdzą się upieczone bataty polane syropem klonowym lub posypane cukrem. Można także rozgnieść bataty widelcem i dodać cukier, cynamon lub ew. kakao :). (Taką masę można zamrozić i jeść jako lody!!!)  Rozgnieciony batat z dodatkiem cukru

wegujemy
Jogurtowo migdałowo waniliowe ciasto do góry nogami z rabarbarem 136

kawałki i układałam małe kwadraty raz pionowo raz poziomo (zdjęcie), następnie gotujemy je chwilę (uważając żeby się nie rozmiękły) w wodzie z miodem, imbirem i wanilią (nie wylewamy powstałego syropu, może się przydać np do przyrządzenia dżemu), tak przygotowany rabarbar (nie musi być miękki) układamy na spodzie kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy ciasto, miksujemy masło  z żółtkami

zdrowa vege kuchnia
Warstwowy mus owocowy z jarmużem. 181

spód dajemy najcięższą warstwę, a na nią następne. Będziemy się wtedy cieszyć sukcesem :) Składniki: Warstwa czerwona: 250 g mrożonych owoców leśnych sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 3-4 łyżki syropu trzcinowego (opcjonalnie) Warstwa biała: 2 banany 200 g jogurtu naturalnego Warstwa zielona: 80 g świeżego jarmużu (bez zgrubiałych łodyg) sok wyciśnięty z 1 pomarańczy Wykonanie: Każdą z warstw należy przygotować

zadanie-gotowanie
Pomidorowa zupa z mlekiem kokoswym, mango, batatem i rybą 123

marki Łowicz 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sambal oelek szczypta papryki wędzonej garść świeżej bazylii tajskiej i mięty 200 ml mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego/ daktylowego/ z agawy opcjonalnie sok z limonki cząstki limonki/ cytryny do podania W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim drobno posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Po chwili dodajemy

Mango Papaja
Płatki śniadaniowe inaczej. Mlekołakowe batoniki. 288

jadłaby je, kilkanaście razy dziennie, z czego już tak zadowolona nie jestem. Bo mimo, że dobre płatki, to zdrowe źródło błonnika i energii, to jednak często zawierają cukier lub syrop glukozowy. Czyli, płatki jedzone 5xdziennie, to już masa cukru, ponadto takie selektywne jedzenie w ciągu dnia nie jest niczym dobrym (warzyw tam przecież nie wsadzę). ale.. lepszy rydz niż

Farmażony
Czekoladowy pudding chia 99

mleka migdałowego (lub innego) 1/2 szklanki nasion chia 2 kopiaste łyżki masła migdałowego 1/4 szklanki dobrego kakao bez cukru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub miodu Dodatkowo: Świeże owoce, orzechy 1. Wszystkie składniki na pudding przełożyć do miski, wymieszać. Nakryć i ostawić w chłodne miejsce na około 4-5 godzin

Mała Cukierenka
Kalendarz przetworów 261

musów,  galaretek,  konfitur,  win i nalewek. W lipcu nie możemy przegapić sezonu na:  jagody;  porzeczki;  agrest; morele;  orzechy włoskie (na nalewki i syropy);  kalarepę;  fasolkę szparagową;  groszek; ogórki.  Przetwory w sierpniu  Zaczyna się zbiór śliwek - renklod i mirabelek oraz wczesnych odmian gruszek. Nadal jest dobry czas na kiszenie

Ukojenie Podniebienia
Ciasteczka proteinowe 165

kcal/ 7g białka/ 1,3g wegli/ 0,7g tłuszczu/) białko z jednego jajka 50g  odtłuszczonej mąki migdałowej   30g odżywki białkowej  KULTURYSTA 85% Whey Protein 20g  syropu VITAFIBER około łyżka wody (tak żeby ciasto się ładnie skleiło) Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą suche produkty  białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do suchych składników razem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
domowy syrop z kwiatów mniszka lekarskiego - miód z mniszka 110

odcedzamy płyn przez płótno lub gazę, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu, aż część wody wyparuje ( około dwóch godzin), na koniec gotowania dodajemy sok z cytryny Jeszcze gorący syrop rozlewamy do słoików, zakręcamy wieczka i stawiamy do góry dnem na 10-12 godzin. Sprawdzamy szczelność zamknięcia słoików ( zakrętka musi być lekko wklęsła) i odstawiamy do spiżarni

Miód i pieprz
Placuszki ryżowe z jabłkami i bananami 173

nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Można podawać z różnymi dodatkami tj ugniecione owoce, śmietana ubita, posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym itp Te placuszki są przepyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Ciasto orzechowa kora. 102

wszystko się połączy. Masę dzielimy na 2 części i pieczemy w wyłożonej papierem do pieczenia formie (25x35) w 160 stopniach przez około 30 minut .Oba blaty odstawiamy do wystygnięcia. Syrop z brzoskwiń łączymy ze szklanką wody oraz cukrem i zagotowujemy.Pozostałą wodę, budynie, żółtka oraz mąkę miksujemy ze sobą mikserem i wlewamy do gotującego się soku. Stale mieszając doprowadzamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Splendid dumplings I 205

sosu sojowego bezglutenowego 1/2 szklanki świeżej drobno posiekanej pietruszki zielonej 2 łyżki startego imbiru 1/3 szklanki grzybów mun 1 łyżeczka oleju sezamowego Sos: 1/4 szklanki sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego lub z Agawy 1 łyżka oleju sezamowego 1/2 papryczki chili 1/2 of spring onion PRZEPIS: nadzienie: Zacznij od przygotowania nadzienia, aby ciasto bardzo nie wyschło. Nawet owinięte w folie

Lajtkraft food intolerance
Jaglanka kakaowa z migdałami 135

wody - 3 łyżki gęstego mleka kokosowego - 1 banan - 1 jabłko - garść rodzynek - garść pokrojonych daktyli - 1 łyżka kakao/karobu - 3 łyżki migdałów w płatkach - ew. 1 łyżeczka cynamonu - ew. syrop słodzący Wrzucamy płatki na gotującą się wodę z dodatkiem mleka. Dodajemy rodzynki, daktyle, obrane jabłko pokrojone w kostkę i rozgniecionego banana. Gotujemy 5 minut. Ew. dosładzamy syropem/miodem, dodajemy kakao i cynamon

Smakuje zdrowo

Proponowane wyszukiwania