syrop - 6989 przepisów (strona:331/466)

Amerykańskie pancakes według Gwyneth Paltrow z moją modyfikacją 112

maślanki (w oryginale) ja użyłam jogurt naturalny - 6 łyżek masła klarowanego (w oryginale) ja użyłam oleju kokosowego - 6 jaj ekologicznych lub wiejskich - 240 ml mleka - do podania ciepły oryginalny syrop klonowy Vermont Maple (nie mam więc pominęłam, ale użyłam truskawek) Wykonanie: W dużej misce mieszamy suche składniki. W drugiej misce trzepaczką ubijamy jajka z jogurtem/maślanką. Mokre łączymy z suchymi

SMYKWKUCHNI
Pancakes jaglane z bananem i polewą czekoladową 124

Tęskniłam za pysznymi naleśniczkami na śniadanie :) Dziś w wersji bezglutenowej - z kaszy jaglanej zmielonej na mąkę. Sos czekoladowy jest dużo lepszy od gotowych syropów, ponieważ w 100% znamy jego skład! Zero sztucznych dodatków :) Składniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1 jajko 2 łyżeczki jogurtu szczypta cynamonu Rozgrzać patelnię. Kaszę zmiksować na mąkę. Dodać jajko, jogurt i cynamon, wymieszać. Odstawić

Chocolate Muffin Blog
Pudding chałkowy 169

kuchni, ponieważ możemy do niej wykorzystać pieczywo z poprzedniego dnia. Zapiekankę możemy podać z konfiturą, z prażonymi jabłkami, z jogurtem greckim bądź twarożkiem. Pyszna będzie również polana miodem czy syropem klonowym. Tym razem zjedliśmy bez dodatków.   1 chałka 2 jajka 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2/3 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 12% 2/3 szklanki mleka garść rodzynek

Kocham Czekoladę
Zdrowotna nalewka z płatków róży z miodem. 132

szczelnie zamknij i odstaw do następnego dnia. Po tym czasie przefiltruj roztwór przez gazę i dobrze odciśnij miazgę. Do płynu dodaj miód i gotuj na małym ogniu do uzyskania syropu, jednocześnie odszumowując. Po wystudzeniu wlej spirytus, wymieszaj i rozlej do czystych butelek. Butelki zakorkuj, odstaw w chłodne miejsce na miesiąc, aby nalewka dojrzała.  Zastosowanie :  N alewkę pijemy

Przepisy i porady kulinarne
Ja: zrobię dacquoise. Mąż na to: że co?!? 155

stosuje się go do galaretek, ale okazało się, że nie zaszkodził kremowi. Kiedy ananas jest za mało słodki i zbyt twardy można go w kawałkach 4 minuty zagotować w syropie cukrowym na bardzo małym ogniu, potem odsączyć na sicie. Natomiast dojrzały ananas wybieramy w ten sposób, że powinien mieć brązowe łuski, powinien pachnieć lekko słodkawo, ale ani trochę alkoholowo - jeśli

I tu będę miała takie te
Nasi wciągnęli ajrisz, a my danisz :) - Ciastka danisze z rabarbarem 139

daniszach w dwóch wersjach. Kilka lasek pociętych na pół centymetra, dosłodzone kilkoma łyżkami cukru, cukrem wanilinowym i troszkę cynamonu. Mieszam, odstawiam, aby cukier z sokiem oblepił rabarbar słodkim syropem, a ja robię drugie wypełnienie - orzechy włoskie drobno siekam, - mieszam z łyżką miodu i - kwaśną śmietaną, jeszcze kilka kropli soku z cytryny Ciasto po około godzinie poza lodówką rozkładam na oprószonym

I tu będę miała takie te
Likier truskawkowy 178

szklanka brandy Przygotowanie: 1. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i odstawić do przestygnięcia. 2. Truskawki umyć, odszypułkować i wycisnąć z nich sok. 3. Sok wymieszać z wystudzonym syropem cukrowym i przelać do dużego słoja (4 l). 4. Następnie dolać alkohol, wymieszać i odstawić na miesiąc. 5. Po tym czasie przefiltrować likier przez gazę i rozlać do butelek. Odstawić

Domowa Cookierenka Agi
Nalewka miętowo-cytrynowa 217

litra spirytusu 1/2 litra wody Sposób przygotowania Cytrynę umyć i wyparzyć, nożem lub obieraczką do warzyw obrać samą żółtą skórkę. Włożyć do słoja i dosypać liście mięty. Dodać syrop wykonany z wody i cukru. Zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na tydzień. Codziennie wstrząsnąć słojem tak by zawartość się przemieszała Po tygodniu przefiltrować i przelać do ciemnych

Mr. Taste
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 131

niej formować dekoracji, ale tort możecie ozdobić owocami lub posypką czekoladową. Dodatki: kilka łyżek brzoskwiniowej konfitury (dżem dopasujcie do smaku użytych owoców) sok z cytryny 1 opakowanie brzoskwiń w syropie 2 banany Gdy ciasto wystygnie zdejmujemy spód z papieru i układamy je na paterze. Ciasto przekrawamy wzdłuż na połowę. Dolną część nasączamy lekko sokiem z cytryny i smarujemy kilkoma łyżkami

Cooking Monster
Kompot rabarbarowy z rozmarynem. 140

naturalnym słodzidłem. Sposób przygotowania Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do garnka o grubym dnie, wrzucamy cały rabarbar, zasypujemy 1 łyżką stewii z erytrytolem i 1 łyżką syropu z agawy. Smażymy na wolnym ogniu ok. 2-3 minuty, aż rabarbar puści sok. Pilnujemy by nie spalić garnka! Dodajemy wodę, na razie jedną (!!) posiekaną gałązkę rozmarynu i resztę składników

Fill The Bowl
Budyń jaglany z musem truskawkowym 201

Fitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :) Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu www.naturalniezdrowe.com.pl , który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności

Kulinarna (nie)codzienność
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM Z SEZAMEM 97

Delikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie.  Składniki: 2 filety z łososia  4 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego  łyżeczka soku z cytryny  sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie:  Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut

Kukuleczki
Deser truskawkowy z chia 187

Składniki: ok. 1/2 kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 1 szklanka mleka 1 łyżka syropu klonowego 3,5 łyżki nasion chia 1 łyżeczka młodego jęczmienia Przygotowanie: Truskawki obrać z szypułek i zmiksować … Czytaj dalej Deser truskawkowy z chia

czarrna od kuchni
Bez twarzy. I chrupiące semifreddo z matcha 139

Odstawić. Formę wyłożyć folią spożywczą tak, aby wystawała ponad brzegi. Matchę rozpuścić w 1,5 łyżce wody. Pozostałą wodę zagotować z cukrem. W tym czasie zacząć ubijać białka. Gdy syrop osiągnie temperaturę 117 st. C.. powoli wlać go do biiałek, ubijając na najniższych obrotach miksera. Zwiększyć obroty i ubijać jeszcze 5 minut, aż beza ostygnie. Żółtka ubić na puszystą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Racuchy serowe 668

sprawdzą się jako posiłek dla dzieci - chyba wszystkie maluchy uwielbiają słodkie placuszki. Do racuchów serowych doskonale pasują dżemy - mi wyjątkowo posmakowały z wiśniowym i pomarańczowym. Fajnie też smakują z syropem klonowym. Jednak przy każdym z wymienionych dodatków nie posypujcie już racuchów cukrem pudrem gdyż mogą okazać się za słodkie. Teraz - w sezonie truskawkowym grzechem by było nie spróbować

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania