Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych, górskich; 1 litr zimnej, przegotowanej wody. Sposób przygotowania: Płatki owsiane przesypać do miseczki, zalać 0,5 l zimnej, przegotowanej wody i odstawić do namoczenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie do namoczonych płatków owsianych dolać kolejne 0,5 litra zimnej, przegotowanej wody i dokładnie zmiksować w blenderze kielichowym. Powstałe mleko dobrze przecedzić przez sito wyłożone gazą, aby dokładnie oddzielić mleko od pulpy owsianej. Przece... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję