syrop - 6989 przepisów (strona:338/466)

Domowe żelki z mango - ruloniki, bez żelatyny i agaru! 203

Uwielbiam żelki! Niestety w sklepach możemy znaleźć głównie te nafaszerowane chemią, m. in. przeciwutleniaczami, barwnikami, aromatami i syropem glukozowo-fruktozowym. Ale po co to wszystko? Możemy zrobić domowe, zdrowe i co najważniejsze - naturalne żelki z owoców, które mamy pod ręką. Robiłam już żelki z truskawek, malin i jeżyn, lecz przedstawiam Wam moim zdaniem najsmaczniejsze - żelki z mango. Możemy je zrobić

Be Fit Be Strong
Zielone smoothie z młodą pokrzywą 133

mikroelementy. Korzystnie wpływa na naszą cerę, włosy i paznokcie. Także pijcie na zdrowie ! Składniki: 2 niewielkie owoce kiwi 1 banan duża garść młodych pokrzyw ( listki i łodyżki ) 30 ml syropu imbirowego ( u mnie Premium Rosa  ) około 150 ml wody mineralnej niegazowanej Wykonanie: Kiwi i banana obrać ze skóry, pokroić w kawałki. Młode pokrzywy bardzo dobrze wypłukać pod bieżącą wodą

kolorowotorcikowo
Nalewka z pigwy wg Aleex 131

dodanie aromatycznych jabłek (np. malinówek) i niewielką ilość cynamonu. 5. Metody alternatywne: • Po pierwsze możemy użyć innego alkoholu - whiskey, brandy, rum będą się świetnie nadawać. • Po drugie - możemy przyrządzić syrop z kilograma cukru na pół litra wody, do którego po zagotowaniu wkładamy pokrojoną pigwę oraz wszelkie dodatki i gotujemy jeszcze 5 do 45 min. Następnie do przestudzonego, przefiltrowanego soku dolewamy

W mojej kuchni
Drop scones wg Aleex i Blog Roku 2014 112

skromne i proste placuszki. Przygotowuje się je zaledwie kilka chwil, ale smakują naprawdę bardzo dobrze z różnymi dodatkami. Ja podałam je z dżemem wiśniowym, ale świetne będą też z syropem klonowym, serkiem czy konfiturą. Autorką przepisu jest Anne Sheasby 'The big book of bread', ale korzystała z niego także Dorotus. Składniki: • 110 g mąki pszennej • 1/4 płaskiej łyżeczki proszku

W mojej kuchni
kefir Veggie ogórkowo-czosnkowy 147

sklepie ‎Biedronka znalazłam na półce ich nowość ‪ kefir Veggie ogórkowo-czosnkowy, już miałam butelkę wrzucić do koszyka, ale przeczytałam skład na opakowaniu: śladowe ilości ogórka i czosnku, do tego syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia kukurydziana i aromat ogórkowo-czosnkowy, no i dupa, towar powędrował na półkę. Ochota na kefir smakowy mi nie przeszła, więc gdy byłam już w domu zrobiłam sobie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nocna owsianka ze szpinakiem 172

zakochałam się w kolorze tej owsianki! :)  Przepis: własny / 1 porcja /   120 g jogurtu naturalnego 80 ml mleka 25 g szpinaku coś do posłodzenia - np. banan, cukier puder, syrop klonowy, miód, namoczone daktyle etc. 40 g płatków owsianych Jogurt, mleko, szpinak i wybrane przez Ciebie "słodzidło" dokładnie zmiksować w blenderze. Całość wymieszać z płatkami owsianymi. Przelać do naczynia

tost z dżemem
WIŚNIOWY POEMAT 160

Krem cytrynowy: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, 3/4 szkl. cukru, 1 kostka masła, 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa, wiórki truskawkowe  do dekoracji, wiśnie w syropie, herbata do nasączenia WYKONANIE   Biszkopt: Mąki, proszek i kakao mieszamy w misce. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, a następnie mąki i olej. Delikatnie mieszamy

słodki bratek
Pancakes z mąki kasztanowej 186

wystudzone masło. W drugim naczyniu wymieszać pozostałe płynne składniki.  Do suchych składników wlać składniki płynne i wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć małe placuszki.  Podawać ze śmietaną, jogurtem, syropem klonowym czy musem owocowym

Humanistka w kuchni
Zupa orzechowa 106

batat – on naprawdę dobrze współgra z orzeszkami ziemnymi i mlekiem kokosowym. W składnikach podany jest miód. Oczywiście mam na myśli miód sztuczny. Możemy również zastąpić go syropem z agawy, klonowym czy po prostu cukrem. Dla mnie dodatek czegoś słodkiego, w przypadku tej zupy, to obowiązek. Mam nadzieję, że Was również zupa orzechowa uwiedzie i zniewoli. Staniecie się niewolnikami łyżki

Blendman
Serek waniliowy 90

śliwkowe lub mus jabłkowy. Świetna alternatywa dla wegan, osób nietolerujących laktozy lub po prostu ludzi lubiących smaczne i zdrowe jedzenie. Składniki: Orzechy nerkowca – 40g Kasza jaglana – 60g Syrop klonowy – 60g Wanilia sproszkowana – 2 łyżeczki (można użyć wanilii w laskach) Cynamon – 1/2 łyżeczki Płatki drożdżowe – 1 łyżka Woda lub mleko roślinne – 40ml

Blendman
Surówka z brukselki i białej rzodkiewki z żurawiną 148

brukselki . Nic, tylko robić i jeść. Samo zdrowie :) Składniki: - 20 dag brukselki - 1 biała rzodkiew - 1 jabłko - garść żurawiny sos: - 2 łyżki oleju (u mnie z ostropestu) - 1 łyżka syropu z agawy - sól do smaku Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, kroimy w plasterki. Rzodkiew i jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Żurawinę zalewamy wrzątkiem na 5 minut

Smakuje zdrowo
Słoneczne smoothie mandarynkowe. 138

mandarynki - obrane i podzielone na cząstki 1 cm kawałek imbiru - obrany i posiekany 3 łyżki płatków owsianych górskich nasionka z 1 laski wanilii 1/2 łyżeczki kurkumy cukier/miód/ syrop z agawy lub inny słodzik wg uznania Wykonanie: Wszystkie składniki miksować za pomocą blendera (stacjonarnego lub ręcznego) do uzyskania gładkiej konsystencji. Odczekać kilka minut dla zgęstnienia. Podawać przybrane wiórkami kokosowymi

zadanie-gotowanie
Baba figowa z kaszą jęczmienną 171

moja baba ze świątecznego stołu. Wilgotna i pyszna od fig w syropie i z ich zapachem a ponadto z dodatkiem najzdrowszej kaszy jęczmiennej. Kaszy ugotowałam 1/2 szklanki bo mniej byłoby trudno, natomiast do baby wykorzystałam tylko 50 g a resztę przełożyłam do pucharków, dodałam owoce i deser gotowy. Polecam taką babę każdemu, pysznie się prezentuje i smakuje. Baba figowa

Moje Małe Czarowanie
Omlet cynamonowo-bananowy bez mąki z kremem i owocami 106

smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Krem: 2 łyżki twarożku półtłustego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki erytrolu lub syropu z agawy 1/2 łyżeczki soku z cytryny Składniki zmiksować lub wymieszać widelcem. Wyłożyć na omleta. Podawać z dowolnymi owocami np. kiwi, banan, jabłko. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 175

250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 brzoskwinie w syropie Blachę (dość spora porcja) wyłożyć papierem pergaminowym. Przygotować krem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i następnie połączyć z serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania