syrop - 6989 przepisów (strona:338/466)

Pancakes z borówkami 242

dokładnie mieszamy, a pod koniec dodajemy borówki.  Na  patelni z odrobiną tłuszczu obsmażamy nasze pancakes na lekko brązowy kolor z obu stron. Gotowe  naleśniki podajemy polane syropem klonowym.  Smacznego

cookpl
domowa kandyzowana skórka pomarańczy 186

garnka pomarańczowe skórki i gotujemy je przez pięćdziesiąt minut. Ugotowane skórki wyjmujemy z garnka i układamy na ruszcie, odstawiamy na dziesięć minut ( pozwalając aby spłynął z nich nadmiar syropu) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 50-60 stopni. W tej temperaturze  trzymamy skórki przez 45-50 minut, następnie uchylamy piekarnik pozwalając by całość wystygła. Wystudzone skórki kładziemy na desce

Miód i pieprz
Ptysie z bitą śmietaną 172

przez 20 minut. Wykładamy ptysie i studzimy. Wystudzone przekrawamy na pół. Nadzienie: 1 litr śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka pasty waniliowej kilka brzoskwiń z syropu Mocno schłodzoną śmietanę wraz z pastą waniliową ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Na dolną część ptysia kładziemy kilka cząstek brzoskwini i warstwę śmietany. Przykrywamy drugą częścią

ladykitchen
Raw foods - 100% zdrowia :) 142

Dobrze wyczuwalna jest także figa oraz przyprawy. Na przekąskę w sam raz :) MASŁA ORZECHOWE I CZEKOLADOWE  masło czekoladowe  W składzie znajdują się: migdały, czekolada, masło kakaowe,  syrop z agawy, sproszkowana wanilia. Każdy składnik surowy! Na wierzchu oddzieliło się masło kakaowe. Moje ocena: pyszne! Przecież nie mogło być inaczej :D Masełko jest dość suche, nie ma kremowej konsystencji

Zdrowie na języku :P
Ciasto z owocami i kruszonką 117

curku 100 ml oleju roslinnego czubata łyżeczka proszku do pieczenia 300-400 g owoców kruszonka: 100 g maki ryżowej 50 ml oleju roślinnego 50 ml soku owocowego (u mnie syrop ze słoika po brzoskwiniach) łyżkę esencji waniliowej wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do jednej miski i rozetrzeć między palcami, tak aby powstały grudki Przygotowanie: Ubij na sztywną pianę „wodę

greenscarf
Placuszki na bazie mąki z amarantusa i maślanki 118

dzieci. Alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Jako dodatek proponuję świeże owoce, bitą śmietanę, dżem, lub po prostu posypać je cukrem pudrem. Kto jak lubi :)  Ja najbardziej lubię je z syropem klonowym :) SKŁADNIKI: 250 g maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki z amarantusa (można zastąpić pszenną) 2 jajka 2-3 łyżki roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Calzonella.com
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Czwartki z Yankee Candle GINGERBREAD MAPLE 107

Dzisiaj coś imbirowego, idealne rozgrzanie na to co za oknem. Ciastko piernikowe z syropem klonowym? Czujecie ten wosk? Ja uwielbiam jedzeniowe zapachy od Yankee Candle - ten trochę za bardzo wyrazisty, ale w większych pomieszczeniach sprawdzi się idealnie. Wosk znajdziecie tutaj .   W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee Candle

Magiczne Życie Marty
Racuchy kokosowe 132

łyżki wiórków i delikatnie mieszamy.  Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoto (nie dodajemy więcej tłuszczu). Gotowe racuszki posypujemy wiórkami. Możemy również podać z konfiturą lub syropem klonowym. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażona gruszka w wegańskim cieście owsianym 163

etycznych, ale również i zdrowotnych. Tym razem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie. Składniki: 1 gruszka świeża lub w syropie 4 łyżki mąki owsianej 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody  szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 100 ml wody gazowanej aromat pomarańczowy olej kokosowy

Truskawkowa Fiesta
Schab dojrzewający czosnkowo - paprykowy 156

warstwą, odkładamy do zamykanego woreczka lub pojemnika i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia nie myjemy mięsa tylko dłonią ścieramy nadmiar cukru, z naczynia wylewamy powstały syrop. Drugiego dnia mięso obtaczamy w soli morskiej i również odkładamy na 24 godziny do lodówki. 3. W trzecim dniu pozbywamy się nadmiaru soli, a w mięso wcieramy paprykę słodką i ostrą

Apetyczna babeczka
Koktajl avocado +banan + mirabelka 214

mamie mogę cieszyć się jej smakiem o każdej porze roku, czemu by nie w formie koktajlu? Co powiecie na poniższe połączenie? 1 banan 1 avocado 2 łyżki mirabelek w syropie (opcjonlnie) 250ml mleka kokosowego (tak na oko, chodzi o to,  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Grysikowe ciasto z mascarpone 137

środkowym poziomie. Resztę cukru gotujemy z 125 ml wody i sokiem  pomarańczowym. Pozostawiamy na ogniu na 2 minuty bez pokrywki. Wyjmujemy z piekarnika upieczone ciasto i polewamy gorącym syropem. Posypujemy wcześniej uprażonymi płatkami migdałowymi. Ciepła ciasto kroimy na kawałki. Na talerzyk wlewamy trochę Amaretto i moczymy ciasto. Na zimno jest również pyszne.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 360

Nowy Rok Drożdżowa gwiazda z makiem Keks Ciasto "śmieciak" Pralinki kokosowo-migdałowe Ciasteczka z orzechowym krokantem i marmoladą Piernikowe cake pops Dominosteine - piernik z marcepanem i konfiturą śliwkową Piernikowy syrop Kolorowe pierniki świąteczne Stollen – drożdżowe ciasto z marcepanem i bakaliami Choinki z piernika Batoniki pełne orzechów - bez pieczenia Pychotka Tort orzechowo- chałwowy Bakewell Tart (nieoszukana!) Pierniczki na ostatnią chwilę Piernik

My Culinary Art
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 164

otrębów pszennych,żytnich lub owsianych   Krem : 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych   Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto

Chocolate Muffin Blog
Racuchy z ananasem 161

drożdże. Dodaję jajko, cukier waniliowy oraz sól. Mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę. Ciasto dokładnie mieszam trzepaczką, aby nie było grudek. Odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Ananasa odsączam z syropu. Plastry ananasa zanurzam w cieście i wykładam na patelnię z rozgrzanym olejem, formując placuszki. Smażę na rumiano z dwóch stron.  3. Usmażone racuszki wykładam na talerz i posypuję cukrem

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania