Jednak pomimo, że przyrządzone w niej mięso wyszło bardzo smaczne, to nie zdecyduję się na nią kolejny raz, ponieważ ma w swoim składzie o wiele za dużo cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Składniki: 4 małe kawałki karkówki (lub 2 duże) 1cebula 2 ząbki czonsku ok 3/4 szklanki marynaty do mięs Sempio Bulgogi ( De Care ) 1 opakowanie warzyw na patelnię sól
My simple kitchensłoja zlewam alkohol.Owoce pigwowca zasypuję cukrem,ponownie zakręcam i pozostawiam w ciepłym miejscu na kilka dni do wytworzenia się syropu.co jakiś czas potrząsam słojem. Po kilku dniach zlewam syrop z owoców i dodaję do niego alkohol.Dokładnie mieszam i odstawiam na kolejne 2-3 tygodnie.Po tym czasie przelewam przez gęstą gazę do butelek,najlepiej z ciemnego szkła.Butelki zakręcam
Niespełnione zdolności kulinarnezetnie. Nastepnie patelnie włozyc na około 10 min do nagrzanego piekarnika do 170C. Omlet podawac gorący (odwrócony aby jabłka były na wierzchu) posypany cukrem pudrem lub polanu ulubionym syropem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.jajko. Ponownie wymieszać. Całość przykryć talerzykiem, wstawić do lodówki na noc. Rano ciasto wymieszać z 2-3 łyżkami mleka/wody, usmażyć placki, podawać z ulubionymi dodatkami - najlepiej sprawdzi się tu syrop klonowy, miód lub sos karmelowy
tost z dżememnerkowców - przepis: Składniki: (4-4,5 szklanki) 1 szklanka orzechów nerkowca 4 szklanki przestudzonej, przegotowanej wody sól morska - szczypta do smaku 1-2 łyżeczki cukru trzcinowego lub np. syropu z agawy Mleko z nerkowców - jak zrobić? Orzechy wsyp do miski, zalej wodą i pozostaw na noc (8-10h). Rano orzechy odcedź, wodę wylej. Namoczone nerkowce wrzuć do blendera kielichowego
Moje Qulinariajest kolorowo na talerzu, więc gdy tylko zobaczyłem w sklepie najróżniejsze pomidorki na wagę, musiałem kilka kupić :) Do tego ziemniak truflowy, rzodkiew biała i kandyzowana skórka pomarańczowa w syropie. Plus pierś z kurczaka :) Wyszło pysznie :) Składniki : 1 filet z piersi kurczaka 1 ziemniak truflowy 1/3 białej rzodkwi mix pomidorków koktajlowych 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej listki
Parowar Facetakilka słów o kolejnej godnej polecenia polskiej firmie i jej produktach. Jakiś czas temu otrzymałam smakowitą przesyłkę od firmy Eterno. W jej składa wchodziły cytrynki w rumie, truskawella oraz syropy limonka z miętą i zielona herbata. Oczywiście od razu po rozpakowaniu przesyłki rzuciliśmy się na cytrynki w rumie - właściwie to utonęły w naszych herbatkach, pozostawiając po sobie wspomnienie smaku
Cynamonowe szczęścieciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 150 C z termoobiegiem pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną marmoladę, syrop różany i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy, a gdy się wystudzą, przekładamy kremem. Wkładamy do lodówki na 2 godz. Do wykonania ciasteczek wykorzystałam silikonowej maty marki
Podróż w kulinariagotowych batonach musli można znaleźć sporo cukru, syropu glukozowo - fruktozowego oraz tysiąc innych składników, które wcale nie są potrzebne organizmowi. Takie batony można zrobić w domu. Z ich wykonaniem poradzi sobie każdy. Są smaczne, zdrowe, zawierają białko, błonnik i witaminy. Składniki 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 banan 50 ml mleka lub mleka roślinnego 2 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki
My Chcemy Jeśćprzestudzone masło,wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami. Wymieszać na gładką masę. Niewielką ilość ciasta wlać na nagrzaną patelnię i smażyć z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z syropem klonowym, dżemem, miodem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem
magiczna kuchnia KasiDziś przepis na domowego batona a'la Snikers, w składzie którego nie znajdziecie cukru, syropu glukozowego czy tłuszczu palmowego. A smak? Rewelacja! Słodycz daktyli przełamana słonym masłem orzechowym, do tego błyszcząca polewa czekoladowa. Nie wierzcie mi na słowo, sami spróbujcie :) Jeden baton waży 50 g, czyli tyle samo co sklepowy Snikers. Przy tym ma lepsze wartości odżywcze (zwróćcie uwagę
Powiedz dietom nieżółtych oraz jednego zielonego 1/2 czerwonej cebulki dressing: 2 ząbki czosnku, garść świeżych ziół: bazylii, tymianku i rozmarynu, 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/2 limonki, 2 łyżki syropu klonowego Nacinam skórkę pomidorów w krzyżyk, zalewam je wrzącą wodę a po 3 minutach zimną i obieram ze skórki. Kroję w plastry. Cebulkę kroję w piórka. Na przemian układam
Mango PapajaCały tydzień walczę z wiśniami.Jak nie dżem to wiśnie w syropie,w spirytusie....Postanowiłam więc,że zrobię jeszcze ciasto.Hm,tylko jakie?Sernik?Tak,to jest to,już od dawna jakoś za mną chodził....Sam sernik nie bardzo do mnie przemawia,ale taki z pysznymi wiśniami,galaretką.Same delicje. Składniki: 1,5kg tłustego sera 3- krotnie zmielonego
Niespełnione zdolności kulinarneminuty. Pod żadnym pozorem NIE MIESZAMY! Możemy co najwyżej potrząsnąć garnuszkiem. 6. W misce ubijamy na sztywno białka. Zwiększamy obroty do najwyższych i nie przerywając ubijania, wlewamy cukrowy syrop. Ubijamy tak długo, aż masa prawie całkowicie ostygnie, czyli około 7 minut. Pianę przekładamy na masę budyniową i wkładamy do piekarnika na 4-6 minut, aż beza ładnie się zarumieni
My Culinary Art