ilość) mieszamy z cynamonem. Rozgrzewamy patelnię z olejem, chałkę obtaczamy z obu stron najpierw w mleku, później w pianie. Smażymy do zbrązowienia. Podajemy np, z ulubioną konfiturą, sosem czekoladowym, syropem klonowym. Świetnie smakuje popijana gorącym kakao, lub czekoladą. Smacznego
Co na wege obiad?przefiltrowaniu): 2 kg czereśni 250 ml wódki 250 ml spirytusu 400 gram cukru Wydrylowane czereśnie zasypuję cukrem i odstawiam na jedną noc. Po tym czasie zlewam powstały syrop do słoja, dodaję połowę owoców i zalewam alkoholem. Odstawiam słój w ciemne i chłodne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie filtruję nalewkę (np. przez gazę lub filtr do kawy
Mango Papajajednym. podziękowania dla mojej siostry za użyczenie swojej ręki owsianka z kaszą jaglaną (owsianko-jaglanka) na mleku sojowym; chipsy kokosowe, kandyzowana skórka pomarańczowa i syrop ryżowy Przepis: własny / 1 porcja / 20 g kaszy jaglanej 30 g płatków owsianych 300 ml wody i mleka w dowolnych proporcjach Kaszę jaglaną podprażyć w garnku lub przepłukać
tost z dżememnajpopularniejsze sposoby alternatywnego parzenia kawy (na razie próbowałam tylko aeropressa), ala i dla wielbicieli kawy smakowej coś znajdzie – latte snikersowe, kardamonowe czy chałwowe. I to nie z byle jakim syropem, ale z prawdziwymi dodatkami (tak! z najprawdziwszą chałwą)! Cophi to idealne miejsce na szybką kawę po drodze do pracy (zazdroszczę wszystkim którzy pracują w okolicy ; )), ale też na spotkanie
Fill The Bowlnajpopularniejsze sposoby alternatywnego parzenia kawy (na razie próbowałam tylko aeropressa), ala i dla wielbicieli kawy smakowej coś znajdzie – latte snikersowe, kardamonowe czy chałwowe. I to nie z byle jakim syropem, ale z prawdziwymi dodatkami (tak! z najprawdziwszą chałwą)! Cophi to idealne miejsce na szybką kawę po drodze do pracy (zazdroszczę wszystkim którzy pracują w okolicy ; )), ale też na spotkanie
Fill The Bowlzmarnuje, moje małe dzieci 5 i 7 lat chętnie ją wcinają w każdej postaci- ich ulubiona wersja to kasza jaglana prażona na oleju kokosowym z dodatkiem cynamonu i syropu z agawy. Ale dziś trochę inaczej i na wytrawnie. Składniki szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej Premium Skworcu solidna garść roszponki pomidorki koktajlowe rybka- u mnie filety z łososia
Z Kuchni Do Kuchnimasło do posmarowania rurek (opcjonalnie) masło do wysmarowania foremek Nadzienie: 500 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) 1/2 puszki brzoskwiń w syropie 1 kiwi Przygotować nadzienie z bitej śmietany. Kremówkę z cukrem (opcjonalnie można dodać śmietan-fix) ubić na sztywno i wymieszać z pokrojonymi w kostkę owocami. Ciasto pociąć na paski
Di gotujeszklanki kremu z tego przepisu , ale równie dobrze obejdzie się bez niego. 3 garście umytego szpinaku 3 jabłka łyżka nasion chia pół malutkiej łyżeczki spiruliny 2 łyżki domowego syropu z agawy łącznie z owocami garść jagód goji szklanka naparu ziołowego ulubionego Wszystkie składniki umyj, pokrój i wrzuć do blendera, w którym zostało pół szklanki kremu z dyni . Zmiksuj
Z Kuchni Do Kuchniprzez 10 minut. Ostudzone migdały wrzucamy do pojemnika blendera i rozdrabniamy. Orzechy ziemne opcjonalnie również rozdrabniamy blenderem (można zostawić połówki lub lekko rozdrobnić - wedle gustu). Do rondelka z syropem wrzucamy orzechy i żurawinę, dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy po łyżce masy, rozpłaszczając formujemy ciasteczka. Zachowujemy odległość 5-6 cm pomiędzy ciasteczkami. Pieczemy
Smakuje zdrowośrodkowej półce piekarnika z włączonym termoobiegiem, jeżeli masz oczywiście a tak wyglądał oryginał: Pekany praktycznie poza kosmiczną ceną nie różnią się od orzechów włoskich. Propozycja podania: polać syropem klonowym i posypać orzechami, a wersja śniadaniowa to polać jogurtem, wegańskim- wiadomo! Smacznego
greenscarfgodziny. Gdyby się okazało, że bigos jest za kwaśny, to stare kucharki nauczyły mnie jednego fajnego sposobu – moczymy szklankę rodzynek w wodzie, jak namiękną gotujemy je chwilę i taki syrop z rodzynkami dodajemy do bigosu. Wierzcie mi, działa. Można dosłodzić miodem, jak ktoś nie lubi rodzynek. Bigos gotuję 3 dni i mówię wam — warto się uzbroić w cierpliwość. Nie dodaję
ladykitchenTaki tost jest bardzo pożywny. Nie jest zbyt słodki, bo poza konfiturami nie ma w nim nic słodzonego. Jeśli ktoś lubi bardziej słodko, może upieczonego tosta polać np. miodem, syropem klonowym czy obsypać cukrem. Jeżeli lubicie kanapki podawane na gorąco to spróbujcie także grillowanej kanapki z kurczakiem , kanapki z grillowanym łososiem lub niepozornych ale jakże pysznych grzanek ze szpinakiem
Codzienna kuchnia niecodziennaJeden z pyszniejszych deserów czy też ciast ostatnich tygodni. Trochę jakby nasączona syropem, trochę lepka jak baklava, pachnie egzotyką a pochodzi z książki... zgadniecie jakiej? TAK! "Warzywo" rządzi!!! Gdyby nie cukier można by rzec, że to całkiem prozdrowotny wypiek :) Wegański, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka 200 g surowej dyni startej
Dzieje kuchennej Wiewiórywedle indywidulanych upodobań. Jest też świetną bazą do sosów podawanych do mięs. - szklanka żurawiny - dwa średnie jabłka - łyżeczka masła klarowanego - 2-3 łyżki miodu lub syropu z agawy - odrobina cynamonu - 4 goździki - łyżka czerwonego octu winnego Żurawinę wrzucam na patelnię na rozgrzane masło i przesmażam. Gdy zacznie pękać dodaję pokrojone na małe kawałki jabłka
Simple Dishjest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
moj przepis na