sobotę - moje pierwsze (i na pewno nieostatnie) wegańskie placki. owsiane bananowe placki (pancakes) podane z bananem i syropem klonowym Przepis: własny / 1 porcja / 50 g zmielonych płatków owsianych 1/2 banana 1/4-1/5 łyżeczki cynamonu 40-60 ml (do konsystencji) mleka roślinnego (np. sojowego) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia olej do natłuszczenia patelni Wszystkie składniki (prócz oleju zmiksować na gładką masę
tost z dżemempieczenia 1/2 łyżeczki soli kilka kropel aromatu migdałowego kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: 15 sztuk migdałów Lukier: 5 łyżek cukru pudru (czubatych) 2 łyżki soku w czerwonym kolorze (użyłam syropu barmańskiego z granatu) Wszystkie składniki ciasteczek, posiekać i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie
Di gotujesera. Odcedzić na sicie o małych oczkach, wystudzić. Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodajemy wystudzony ser i ponownie miksujemy na gładką masę. 4. Odlewamy syrop z brzoskwiń, gotujemy i rozpuszczamy w nim galaretkę. 5. Z powstałych składników składamy ciasto w formie tortownicy układając: ciasto pierwsza część, połowa masy serowej, pokrojone brzoskwinie, tężejąca galaretka, druga
Apetyczna babeczkagarść (35g) suszonej żurawiny · 1 dojrzały banan pokrojony w kostkę · 2-4 łyżek syropu z agawy/klonowego/miodu** · 1 łyżka lnu mielonego + 3 łyżki wody LUB 1 jajko · ½ szklanki czarnej
Bazując na smakudelikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć na biszkopt i piec w 170*C przez godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Do syropu z ananasa dolać wody do 350 ml, zagotować i zdjąć z ognia. wsypać galaretkę i odstawić. Ananasa pokroić na kawałki. Ułożyć je na serniku i zalać mocno tężejącą galaretką. Odstawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki zimnego mleka Śnieżki ubić z mlekiem. W osobnym naczyniu ubić na sztywno kremówkę. Cukier i wodę zagotować. W misce ubijać jajka na białą puszystą masę, stopniowo dolewając gorący syrop z cukru. Jagody zmiksować. Wszystko razem połączyć i dokładnie zmiksować. Przełożyć do wysokiego zamykanego pojemnika (a najlepiej do dwóch). Wstawić do zamrażalnika. Co pół godziny wyjmować lody i miksować chwilkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagdzie słońce na okrągło, gdzie żółciutkie i pyszne cytrynki śmieją się do każdego w ogrodach. Łatwy w wykonaniu, a energia gwarantowana! Składniki -lody najlepiej orzezwiający, tropikalny smak -limonki w syropie Eterno -ciasteczka włoskie z kremem waniliowo-cytrynowym z włoskiego tygodnia w Lidl -crema classica z octem balsamicznym z Modeny z włoskiego tygodnia w Lidl -listki mięty Deser
Z Kuchni Do Kuchnigram masła 3 łyżki cukru brązowego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki prażonych jabłek z cynamonem (lub 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę) 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka syropu klonowego + 1 łyżka mleka W misce mieszam mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i masło. Rozcieram między palcami i tworzę coś na styl kruszonki. Dodaję jogurt naturalny i mieszam chwilę
Mango Papajaupraw ekologicznych więcej informacji: rawandhappy facebook RawAndHappy Moja opinia: Jeśli chodzi o skład to sami możecie zobaczyć że mamy tam same zdrowe produkty, bez zbędnych cukrów, syropów fruktozowych. Na dodatek są one EKO oraz stanowią nisko przetworzona żywność co do smaku to gryczanki miały ciężkie zadanie ponieważ ja nie lubię kaszy gryczanej, jej specyficznego posmaku, robiłam już
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgotowe do przekręcania, gdy na ich powierzchni zaczynają się pojawiać bąbelki). Następne placki możemy smażyć bez użycia tłuszczu, jeśli mamy patelnię z odpowiednią powłoką. Gotowe racuszki można polać naturalnym syropem klonowym, podać z ulubionymi owocami, dżemem lub same. Równomierność i siłę grzania postanowiłam wypróbować także na bardziej wymagającym (choć wyjątkowo prostym daniu) – smażonym łososiu. Często zdarza się, że łosoś
Poezja smakupomarańczy i pestkami granatu Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka 3 łyżki nasion chia + do posypania pestki z 1/2 granatu 2 łyżeczki skórki z pomarańczy w syropie Przygotowanie: Do garnka, najlepiej specjalnie przeznaczonego do gotowania mleka, wlewamy mleko, wsypujemy płatki owsiane i chia. Zagotowujemy, a później zmniejszamy ogień i gotujemy, około 10 minut. Gotowe przekładamy do miseczek
Moja smaczna kuchniamiód się rozpuści. Dodać jeżyny, gotować tylko do momentu, aż owoce puszczą sok. Zdjąć z palnika, przestudzić. Pannę cottę wyjąć z foremek, ułożyć na talerzykach. Podawać z jeżynami i syropem (ciepłym bądź zimnym). Smacznego! Jak sobie teraz myślę o tym deserze, to od razu mi się cieplej robi. Jeżyny jednak ciągle jeszcze pachną ciepłą, słoneczną jesienią. Złotą . Minioną
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDaktyle zemleć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem margaryny, dodać daktyle i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto. Polewa; Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi płatkami migdałów
Gotowanie jest łatweUwielbiam wszelkie piankowe słodycze. Lekkie, ciągnące się i zaklejające buzię:) Wczytując się w skład żelko / piankowych przysmaków widzimy w 80% cukier. Reszta to syrop glukozowy, barwnik i żelatyna. W sumie nic super zabójczego, ale po co się tak na siłę cukrować :) W przepisach na domowe pianki, które wyszukałam w sieci, też przeważa cukier. Moje domowe pianki a'la marshmallow
kawawszklance