syrop - 6989 przepisów (strona:347/466)

Pieczony omlet piernikowy - Dutch Baby 125

jajka 50 g mąki (dałam orkiszową jasną) 75 ml mleka 1/2 łyżki cukru  duża szczypta przyprawy do piernika (dałam pół łyżeczki) 15 g masła owoce, miód, syrop klonowy, cukier puder do podania (według uznania)   Wykonanie: Do zimnego piekarnika wstawić patelnię  żeliwną (u mnie 24 cm, ale powinna być mniejsza).  Rozgrzać piekarnik do 220 stopni

Sto kolorów kuchni
Szybki deser z jogurtu 366

przesłodzonych owocowych jogurtów w sklepie. Taki zdrowy i dietetyczny deser z jogurtu można przyrządzić w samemu. No i oczywiście zrezygnować z rafinowanego cukru. Deser można posłodzić modem lub syropem z agawy. Bogaty w witaminy, tłuszczowe kwasy i minerały. Same dobre rzeczy w tym deserze. Witaminy, kwasy tłuszczowe i minerały…Zdrowy i smaczny deser z jogurtu dla dzieci

codojedzenia
Delikatne trufle ze śmietanki kokosowej 138

wkładamy tam migdała i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, lub w wersji luksusowej obtaczamy w dodatkowej białej czekoladzie… Smacznego! ** Lub ok. 10 łyżek cukru. Można też posłodzić syropem z agawy czy innym neutralnym w smaku słodzikiem. *** Następnym razem najpierw ubiję śmietankę mikserem, żeby masa była bardziej napowietrzona i jeszcze delikatniejsza

Bazując na smaku
Esencja Natury - zdrowie płynące z natury :) 169

jednym z nich jest napój Chia Fesca - 2 łyżeczki nasion chia należy wymieszać z 300 ml wody mineralnej niegazowanej, dodać sok z cytryny i coś do posłodzenia, np. miód, syrop z agawy. BŁONNIK WITALNY  Właściwości: stosowany przy nadwadze, usprawnianiu funkcjonowanie przewodu pokarmowego jest regulatorem poziomu cukru we krwi zapobiega miażdżycy oczyszcza z toksyn pomaga przy zaparciach i biegunkach

Zdrowie na języku :P
Kolorowa galaretka z owocami 106

nieco osłodzić sobie życie nie popadając w chandrę z powodu szybko uciekającego światła słonecznego ;-)  SKŁADNIKI na 4 porcje 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 1 puszka brzoskwiń w syropie miks mrożonych owoców np. jagody, czerwona porzeczka, jeżyna WYKONANIE Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miseczek. Do każdej miseczki wsypać miks owoców (bez odmrażania). Galaretkę przygotować według opisu

Passions hobbies life
Pierniczki drożdżowe 309

wyjąć wcześniej z lodówki - przygotować karmel: do rondelka wsypać cukier, zalać niewielką ilością wody, gotować na małej mocy palnika, nie mieszając (można jedynie potrząsać garnkiem), aż woda odparuje, a syrop przyjmie bursztynowy lub nieco ciemniejszy kolor (im ciemniejszy karmel, tym ładniejszy kolor pierniczków, należy jednak uważać, żeby nie spalić karmelu, bo będzie gorzki) - do karmelu dodać 1/4 szklanki wody (UWAGA

Smakołyki Bereniki
#14 Śniadaniowy koktajl na gorące poranki 117

orzeźwiająco :). I przy okazji można wykorzystać zeszłoroczne jagody i przygotować miejsce na tegoroczne :). Śniadaniowy truskawkowy koktajl  Składniki (na 2 porcje) 3/4 kg truskawek Mały słoiczek jagód w syropie 0,5 szklanki lodowatej wody lub mleka 2 łyżki otrąb Galaretka o smaku jagodowym Winiary 1 szkl. wrzątku Przygotowanie Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki w szklance wrzątku. Po przestudzeniu przelewamy galaretkę

Kuchnia w szuwarach
Kilka pomysłów na... 132

musztardowo-miodowym  zapiekanka cukinia faszerowana kuskusem,  ciecierzycą z podsmażoną cebulką (z przyprawą garam masala, kminkiem rzymskim, curry itd.. ) (vegan) "Leniwe" z batatów*, podsmażone z maśle z syropem klonowym, ricotta (*z gałką muszkatołową, cynamonem, kurkumą) jaglane buraczane kluseczki z brokułami, płatkami migdałowymi  (vegan) szpinakowa tortilla ze szpinakiem, awokado, tuńczykiem, jajkiem i pomidorem

More food, love and dreams
Kolakakor – szwedzkie karmelowe ciasteczka 139

brązowego cukru  300 g mąki pszennej 1 łyżka golden syrupu lub płynnego miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem mikserem na białą masę.  Dodajemy syrop lub miód oraz mąkę wymieszaną z sodą. Mieszamy lub miksujemy do momentu, aż otrzymamy ciasto jak na kruszonkę.  Ciasto dzielimy na 4 części i z każdej z nich formujemy

bistro mama
Grahamki 187

żadną inną, w przypadku tych bułek 1 szklanka mąki pszennej u mnie typ 650 2 łyżki oleju roślinnego (oliwa w smaku tu nie pasuje) 1,5 łyżki melasy (ciemnego syropu cukrowego – dla koloru, w przypadku gdy go nie mamy możemy dać więcej miodu) 1 łyżeczka miodu 15 gr świeżych drożdży 1 – 1,5 łyżeczki soli pół szklanki ciepłej

moj przepis na
Syrop z pigwy 125

dokładnie szorujemy a następnie kroimy na ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne. Duże cząstki siekamy na małe kawałki. Wsypujemy do dużego słoju i zasypujemy cukrem. Mieszamy całość kiedy owoce puszczą sok. Syrop jest dodatkiem do herbaty i bazą do sporządzenia nalewki

Qchnia po prostu
Drink cytrynowo-miętowy 166

Składniki: wódka sprite cytrynki z miętą Eterno  Na jedną porcję wlewamy 50 ml wódki, dopełniamy sprite'm do 3/4 wysokości kieliszka i dodajemy 2 cytrynki oraz 2 łyżeczki syropu ze słoika. Lekko mieszamy. Dekorujemy plasterkiem cytryny

My simple kitchen
Pomarańcze kandyzowane 122

swoim wonnym aromatem znajdzie zastosowanie. Zbliżające się święta zawsze „pachną” pomarańczą, zróbmy więc pomarańcze kandyzowane. Kandyzowanie jest niczym innym, jak konserwowaniem całych lub pokrojonych owoców poprzez smażenie ich w syropie, dzięki czemu zachowują one pożądany kształt. Składniki: - 3 pomarańcze - 1,5 szklanki cukru * - 2 i ¼ szklanki wody * * Szklanka – u mnie miarka o pojemności 250 ml   Pomarańcze bardzo dokładnie

mojewypiekiinietylko
Placuszki czekoladowo bananowe. 140

banana pokroić na plasterki. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej bez tłuszczu)  nakładać porcje ciasta , na każdym placuszku ułożyć kilka plasterków banana.  Smażyć z obu stron. Podawać polane syropem trzcinowym lub klonowym. Można też posypać startą czekoladą. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 183

zielonej i gunpowder. W Stanach i Europie Starbucks (którego nie jestem i którego w żaden sposób nie zostanę fanem) króluje ze swoim Chai Latte robionym na przeokropnie słodkim, cukrowym syropie (ach, żeby to tylko był cukier…). Ta herbata zawsze pijana jest z mlekiem i zawsze na słodko . W Indiach używa się do niej mleka bawolic – jest ono zdecydowanie bardziej

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania