syrop - 6989 przepisów (strona:347/466)

Tort dyniowy z masą serową i brzoskwiniami 171

sera. Odcedzić na sicie o małych oczkach, wystudzić. Masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodajemy wystudzony ser i ponownie miksujemy na gładką masę. 4. Odlewamy syrop z brzoskwiń, gotujemy i rozpuszczamy w  nim galaretkę.   5. Z powstałych składników składamy ciasto w formie tortownicy układając: ciasto pierwsza część, połowa masy serowej, pokrojone brzoskwinie, tężejąca galaretka, druga

Apetyczna babeczka
Bezglutenowe (dyniowe) muffinki z otrąb 128

garść (35g) suszonej żurawiny ·          1 dojrzały banan pokrojony w kostkę ·          2-4 łyżek syropu z agawy/klonowego/miodu** ·          1 łyżka lnu mielonego + 3 łyżki wody LUB 1 jajko ·          ½ szklanki czarnej

Bazując na smaku
delikatny sernik z ananasem 164

delikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć na biszkopt i piec w 170*C przez godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Do syropu z ananasa dolać wody do 350 ml, zagotować i zdjąć z ognia. wsypać galaretkę i odstawić. Ananasa pokroić na kawałki. Ułożyć je na serniku i zalać mocno tężejącą galaretką. Odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
lody jagodowe ze śnieżki 121

szklanki zimnego mleka Śnieżki ubić z mlekiem. W osobnym naczyniu ubić na sztywno kremówkę. Cukier i wodę zagotować. W misce ubijać jajka na białą puszystą masę, stopniowo dolewając gorący syrop z cukru. Jagody zmiksować. Wszystko razem połączyć i dokładnie zmiksować. Przełożyć do wysokiego zamykanego pojemnika (a najlepiej do dwóch). Wstawić do zamrażalnika. Co pół godziny wyjmować lody i miksować chwilkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Deser pachnący Sycylią 117

gdzie słońce na okrągło, gdzie żółciutkie i pyszne cytrynki śmieją się do każdego w ogrodach. Łatwy w wykonaniu, a energia gwarantowana! Składniki -lody najlepiej orzezwiający, tropikalny smak -limonki w syropie  Eterno -ciasteczka włoskie z kremem waniliowo-cytrynowym z włoskiego tygodnia w  Lidl -crema classica z octem balsamicznym z Modeny z włoskiego tygodnia w  Lidl -listki mięty Deser

Z Kuchni Do Kuchni
Scones z prażonym jabłkiem i żurawiną 135

gram masła 3 łyżki cukru brązowego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki prażonych jabłek z cynamonem (lub 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę) 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka syropu klonowego + 1 łyżka mleka W misce mieszam mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i masło. Rozcieram między palcami i tworzę coś na styl kruszonki. Dodaję jogurt naturalny i mieszam chwilę

Mango Papaja
Gryczanki czyli zdrowa przekąska, recenzja 151

upraw ekologicznych więcej informacji:   rawandhappy   facebook RawAndHappy Moja opinia: Jeśli chodzi o skład to sami możecie zobaczyć że mamy tam same zdrowe produkty, bez zbędnych cukrów, syropów fruktozowych. Na dodatek są one EKO oraz stanowią nisko przetworzona żywność co do smaku to gryczanki miały ciężkie zadanie ponieważ ja nie lubię kaszy gryczanej, jej specyficznego posmaku, robiłam już

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 228

gotowe do przekręcania, gdy na ich powierzchni zaczynają się pojawiać bąbelki). Następne placki możemy smażyć bez użycia tłuszczu, jeśli mamy patelnię z odpowiednią powłoką. Gotowe racuszki można polać naturalnym syropem klonowym, podać z ulubionymi owocami, dżemem lub same. Równomierność i siłę grzania postanowiłam wypróbować także na bardziej wymagającym (choć wyjątkowo prostym daniu) – smażonym łososiu. Często zdarza się, że łosoś

Poezja smaku
Owsianka z nasionami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu 148

pomarańczy i pestkami granatu Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka 3 łyżki nasion chia + do posypania pestki z 1/2 granatu 2 łyżeczki skórki z pomarańczy w syropie Przygotowanie: Do garnka, najlepiej specjalnie przeznaczonego do gotowania mleka, wlewamy mleko, wsypujemy płatki owsiane i chia. Zagotowujemy, a później zmniejszamy ogień i gotujemy, około 10 minut. Gotowe przekładamy do miseczek

Moja smaczna kuchnia
Krwawa panna cotta 211

miód się rozpuści. Dodać jeżyny, gotować tylko do momentu, aż owoce puszczą sok. Zdjąć z palnika, przestudzić. Pannę cottę wyjąć z foremek, ułożyć na talerzykach. Podawać z jeżynami i syropem (ciepłym bądź zimnym). Smacznego! Jak sobie teraz myślę o tym deserze, to od razu mi się cieplej robi. Jeżyny jednak ciągle jeszcze pachną ciepłą, słoneczną jesienią. Złotą . Minioną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mazurek czekoladowy z daktylami 113

Daktyle zemleć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem margaryny, dodać daktyle i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto. Polewa; Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao, ucierać przez chwilę. Kiedy polewa zaczyna gęstnieć, wylać na ciasto i szybko udekorować prażonymi płatkami migdałów

Gotowanie jest łatwe
Super owocowe pianki typu Marshmallow 136

Uwielbiam wszelkie piankowe słodycze. Lekkie, ciągnące się i zaklejające buzię:) Wczytując się w skład żelko / piankowych przysmaków widzimy w 80% cukier. Reszta to syrop glukozowy, barwnik i żelatyna.  W sumie nic super zabójczego, ale po co się tak na siłę cukrować :) W przepisach na domowe pianki, które wyszukałam w sieci, też przeważa cukier. Moje domowe pianki a'la marshmallow

kawawszklance
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 204

upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
racuchy z jabłkami polane syropem klonowym 127

Polecam racuchy z jabłkami z syropem klonowym

Ugotujmy Coś