upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancePolecam racuchy z jabłkami z syropem klonowym
Ugotujmy CośSkładniki : 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mieszanki migdałów i orzechów włoskich ( można użyć innych) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki oleju kokosowego 1-2 łyżki miodu lub syropu z agawy szczypta soli laska wanilii lub kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego Przygotowanie : Płatki owsiane wymieszać w misce z pokrojonymi orzechami i wiórkami koksowymi i solą
zdrowa vege kuchniałyżeczka proszku do pieczenia · 6 łyżeczek jogurtu naturalnego Przygotuj: blender patelnię z (koniecznie!) nieprzywierającym dnem Podaj z: miodem, syropem klonowym lub z agawy Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę w blenderze i smaż na średnim ogniu, nakładając masę łyżką. Przewróć na drugą stronę gdy pojawią się bąbelki, a wierz będzie dość zwarty
Bazując na smakutrudne, a pracochłonne ani tyle :) Składniki: 1 wafel kwadratowy 350g margaryny np Palma 1 szklanka cukru trzcinowego 2 galaretki wiśniowe 330ml kwaśnej śmietany (18%) 1 mały słoiczek wiśni w syropie (u mnie z miodem pitnym) Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy z cukrem trzcinowym, do gorącej wsypujemy galaretki wiśniowe i mieszamy do rozpuszczenia na wolnym ogniu uważając by nie zagotować
Kuchnia w czekoladzieCzasami dobrze jest zaczać dzień od czegoś słodkiego. Tak było i tym razem. Słodki ( chociaż nie za bardzo ) ryż z owocami, u mnie nawet z lekkim syropem owocowym, ale to już tylko kwestia tego co akurat jest pod ręką. Podane proporcje nadają się raczej na rodzinne śniadanie, wychodzą jakies 4 całkiem spore porcje
Polska Zupanakładać na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu formując placuszki. Smażyć, aż ciasto na wierzchu będzie prawie suche, delikatnie odwrócić i smażyć jeszcze przez chwilę. Podawać z cukrem pudrem, syropem klonowym, ulubionym dżemem lub owocami. Smacznego
Codzienne Gotowaniestarta na tarce o małych oczkach 1 jajko 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie miód, stewia, ksylitol, syrop z agawy Otręby zmielić na mąkę. Dodać resztę składników i zmiksować. Kokilkę do sufletów wysmarować olejem. Przelać ciasto. Piec w mikrofali 2-2,5 minuty na najwyższej mocy. Podawać
Chocolate Muffin Blogcukry 31,3 g białko 5,8 g sól 0,47 g Składniki produktu: tłuszcze roślinne (palma,kokos), mleko (22%), cukier, mąka pszenna, syrop glukozowo-fruktozowy, mleko w proszku pełne (3,4%), białka mleka, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (2,6%), jajka w proszku, skrobia, zmielone orzechy laskowe (1,2%), czekolada mleczna (zawiera soję) (0,5%), emulgatory
magiczna kuchnia Kasizakwaszonej sokiem cytrynowym (aby nie ciemniała). Zagotować wodę z cukrem. Dodać skórkę cytrynową, goździki i listki limonki. Wkładać partiami pigwę i gotować 5 minut. Wyjąć pigwę. Do gotującego się syropu, w którym gotowała się pigwa wlać ocet i zagotować (oczywiście pod przykryciem). Wrzucić pigwę, zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Następnego dnia całość zagotować i gorącą pigwę, przekładać do wyparzonych słoików. Zakręcać
królestwo garówwzdłuż, tak żeby całe nadzienie zostało na jednej połowie ciastka. Dekorujemy ciasto Oreo i kolorowymi cukiereczkami. Uśmiechy można namalować prostym lukrem: do kilku łyżeczek cukru pudru dodajemy kilka kropel syropu wiśniowego lub malinowego i dokładnie mieszamy. Lukier przekładamy do woreczka i wyciskamy na ciasto. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyJednak pomimo, że przyrządzone w niej mięso wyszło bardzo smaczne, to nie zdecyduję się na nią kolejny raz, ponieważ ma w swoim składzie o wiele za dużo cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Składniki: 4 małe kawałki karkówki (lub 2 duże) 1cebula 2 ząbki czonsku ok 3/4 szklanki marynaty do mięs Sempio Bulgogi ( De Care ) 1 opakowanie warzyw na patelnię sól
My simple kitchensłoja zlewam alkohol.Owoce pigwowca zasypuję cukrem,ponownie zakręcam i pozostawiam w ciepłym miejscu na kilka dni do wytworzenia się syropu.co jakiś czas potrząsam słojem. Po kilku dniach zlewam syrop z owoców i dodaję do niego alkohol.Dokładnie mieszam i odstawiam na kolejne 2-3 tygodnie.Po tym czasie przelewam przez gęstą gazę do butelek,najlepiej z ciemnego szkła.Butelki zakręcam
Niespełnione zdolności kulinarnezetnie. Nastepnie patelnie włozyc na około 10 min do nagrzanego piekarnika do 170C. Omlet podawac gorący (odwrócony aby jabłka były na wierzchu) posypany cukrem pudrem lub polanu ulubionym syropem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.