syrop - 6989 przepisów (strona:362/466)

Tradycyjny łosoś wędzony 158

przygotowanie tego łososia jest bardzo proste przy użyciu wędzarni Bradley Smoker.   Składniki:   1 duży filet z łososia   Solanka: 1l wody 125 ml soli 125 ml syropu klonowego 60 ml ciemnego rumu 60 ml soku z cytryny 10 ziaren ziela angielskiego 10 całych ząbków czosnku 1 liść laurowy   Przygotowanie:   W średniej wielkości misce połączyć wszystkie składniki

naRuszcie
Sernik z wiśniami na kruchym spodzie - przepis 164

twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami - składniki na masę serową Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Do miski wsypujemy mąkę i cukier puder. Dodajemy masło pokrojone w kostkę i jedno żółtko. Wyrabiamy ciasto. Najlepiej rozdrabniaczem

Pyza i Surówka
Agrestówka, nalewka agrestowa z imbirem i pomarańczą 244

tygodnie, codziennie potrząsać słojem. Po tym czasie zlać nalewkę z nad owoców do drugiego słoja, a owoce zasypać cukrem i odstawić na dwa tygodnie.  Powstały syrop przelać do nalewki, owoce przelać pozostałą wodą, popłuczyny przelać przez gazę i również dodać do nalewki. Odstawić na min. 3 miesiące w zacienione miejsce. Zlać z nad osadu, osad przefiltrować (polecam

SzczyptaSmaQ
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 177

chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym.   fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia Smaku fot. Malwina Bareła, Filozofia

bistro mama
Likier brzoskwiniowy 366

wszystkie słoiki są zapełnione owocami i mocnym alkoholem, który jak najlepiej wydobędzie ich smak. By owoce nie uległy fermentacji dopiero po zlaniu alkoholu warto zasypać je cukrem a powstały syrop wymieszać z poprzednim. Następnie nalewka powinna leżakować, najlepiej około 3 miesięcy. Wtedy jej smak nabiera głębi i charakteru. To taki podstawowy przepis na nalewki. Warto jednak samemu próbować i modyfikować

Mango Papaja
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 365

grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną, - Sorbet malinowy z verbeną i mascarpone, - Cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem różanym Byłem w grupie, której opiekunem był Grzegorz Łapanowski. Rozpoczęliśmy pracę od zrobienia pysznego kaszotto i już od przygotowywania tego dania mieliśmy pełny obraz możliwości Cuisine Companion, ponieważ wystarczyło wszystkie

Plate of Joy
SuperSmoothie: banan-szpinak-morela-gruszka 122

kawałek awokado - 40g suszonych moreli               - 2 słodkie gruszki (np. konferencja) - łyżka syropu z agawy Wykonanie:  - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Morele warto zalać wodą i zostawić na noc, ale nie jest

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-gruszka-kakao 107

łyżka suszonych jagód goji - 1 słodka gruszka - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Gruszkę obrać i wykroić gniazda nasienne - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-daktyle 105

pomarańcza                      - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - kilka daktyli - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańczę obrać z grubej skóry i z białej otoczki

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-truskawki-borówki 115

łyżeczki mielonej guarany - miseczka truskawek                   - 1 łyżeczka wiórek kokosowych - miseczka borówek - łyżeczka syropu z agawy Wykonanie:  - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Truskawki i borówki umyć, obrać z szypułek - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody

Wegańska kuchnia orientalna
SuperSmoothie: banan-szpinak-malina-daktyle 168

łyżeczka wiórek kokosowych - kilka suszonych daktyli - łyżeczka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Maliny dokładnie umyć - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Rogale marcińskie 150

razy. W garnku roztapiamy masło z miodem, dosypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia (cały czas na ogniu). Dorzucamy rodzynki, skórkę pomarańczową i mieszamy, aż bakalie będą obtoczone syropem. Dodajemy zmielone migdały i cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy zmielony mak i podsmażamy przez 5-10 minut mieszając na małym ogniu – należy uważać, żeby masa się nie przypaliła. Zostawiamy do ostudzenia. Dodajemy

Pociąg Do Kuchni
Nalewka malinowa 144

spirytusu 250 ml wódki 200 gram cukru Maliny zalej alkoholem na 5-6 dni. Zlej wywar. Zasyp maliny cukrem, odstaw na 2 dni co jakiś czas potrząsając słojem. Zlej syrop i wymieszaj z poprzednim wywarem. Rozlej do butelek i odstaw na 3 miesiące. Po tym czasie nalewka nadaje się do spożycia. Na zdrowie, Klaudia

Mango Papaja
Lody truskawkowe bez maszynki 132

wody 80g cukru 330ml śmietanki kremówki WYKONANIE:   Owoce myjemy, odszypułkowujemy i rozkrawamy na pół. Do garnka wlewamy wodę i cukier i zagotowujemy (cukier powinien się całkowicie rozpuścić). Do syropu dodajemy truskawki i gotujemy na sporym ogniu przez 3 minuty. Miksujemy na gładko, studzimy następnie chłodzimy w lodówce. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy zmiksowane, schłodzone owoce. Jeśli

Pyry na Gaz