syrop - 6989 przepisów (strona:368/466)

Pieczone jabłka 130

właśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie:)  Na 2 porcje 2 jabłka 2 łyżeczki ulubionych konfitur lub dżemu suszone śliwki, rodzynki, żurawina itp. siekane orzechy, migdały, słonecznik itp. 3 lyżeczki

My simple kitchen
Wspólne śniadanie i jesienne, baaaardzo orzechowe pancakes z gruszkami :) 126

stron rozmąconym jajkiem i obtoczyć w siekanych orzechach. Ponownie włożyć na patelnię i "smażyć" z obu stron tak długo, aż orzechy się zrumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie syrop dyniowy ( klik

My simple kitchen
Gorąca biała czekolada waniliowa 154

znowu zmieniłam szatę graficzną bloga. Ależ my kobiety potrafimy być niezdecydowane ;) (mówię w swoim imieniu;)) 2 porcje Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 400 ml mleka* bita śmietana 2 łyżki syropu waniliowego (myślę, że można spokojnie użyć esencji waniliowej czy cukru waniliowego) sos toffi płatki migdałowe Płatki migdałowe wrzucamy na patelnię i prażymy, póki nie nabiorą złotego koloru. Odkładamy

My simple kitchen
Orzechowe pancakes z korzenno-pomarańczowym sosem 139

łyżka brązowego cukru Sos: W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła. Dodajemy łyżkę cukru i sok z pomarańczy oraz skórkę. Dorzucamy przyprawy korzenne. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż syrop nieco zgęstnieje i przejdzie aromatem przypraw. Na koniec dorzucamy cząstki pomarańczy i jeszcze chwilkę smażymy. Pancakes: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na gładkie ciasto. Za pomocą łyżki kładziemy niewielkie porcje ciasta

My simple kitchen
Muffiny piernikowe 177

mąki pszennej  2 łyżki gorzkiego kakao łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli Mokre: 6 łyżek powideł śliwkowych 3 łyżki miodu (dałam mój syrop z mniszka) 5 łyżek przesianego cukru pudru 100 g margaryny 150 ml mleka 1 jajo Rozpuścić margarynę i zostawić żeby ostygła. Suche przesiane składniki wymieszać w jednej misce, w drugiej większej

W kuchni bez szafek
Amerykańskie naleśniki (Pancakes) - The Conjuring 813

naleśnik należy obrócić na drugą stronę). Naleśniki są gotowe bardzo prędko, więc trzeba ich pilnować. Po pojawieniu się bąbelków, należy obrócić go na chwilę na drugą stronę. Podawać z syropem klonowym lub miodem. Równie smaczne są posmarowane dżemem (tak już bardziej po polsku

Passions hobbies life
Koktajl truskawkowy z kwiatami bzu 153

baldachach nie ma robaczków. Wkładamy do wysokiego naczynia, wyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem

Pyry na Gaz
Proteinowy omlet śniadaniowy 224

osób na diecie niskoglikemicznej :) Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki sojowej 1 łyzka mąki gryczanej 1 łyżeczka przyprawy piernikowej szczypta stewii dodatki - ja zjadłam z pomarańczowym dżemem 100% i syropem z agawy - trzeba sobie troche zycie osłodzić ;) dodatkowo czarna pożeczka suszona (wcześniej namoczona) Wykonanie: Wszystkie skałdniki dobrze razem wymieszać Smażyć z dwóch stron na złoty kolor Smacznego

pyszne zdrowości
Kluski z makiem i orzechami 117

last minute, ponieważ składniki do niej można kupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Składniki 500 g makaronu pełnoziarnistego 100 g maku lub gotowej masy makowej (o ile nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego, oleju palmowego lub innych chemicznych składników) garść orzechów laskowych garść orzechów nerkowca garść suszonej żurawiny garść rodzynek garść migdałów 4 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek

My Chcemy Jeść
Sernik popołudniówka 170

posypania * 2 łyżki rodzynek łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru  łyżeczka skórki otartej z pomarańczy * lub: * 3 duże połówki brzoskwiń (z puszki w syropie) łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru  Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć

Garniec Magalie
Sernik z malinami 234

Piec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce.  Przed podaniem posypać pozostałą czekoladą, można również polać syropem malinowym.  Polecam ten z Ogródka Dziadunia - jest wyśmienity! - klik Smacznego

Garniec Magalie
Syrop z kwiatów czarnego bzu (hyćki) 150

czasów dzieciństwa zapamiętałam, że coś takiego, jak syrop z hyćki mama kazała pić jako wspomagacz polopiryny przy przeziębieniu. Jednak gdzieś umknął mi ten smak, dziś odkryłam go na nowo. Fantastyczny, z niczym nie porównywalny aromat, absolutnie mój faworyt wśród soków. Teraz z początkiem czerwca, jest jedyny i najlepszy moment aby go przygotować, gdyż kwiatostany czarnego

Jadło i czytadło
Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu 218

pyszna konfitura truskawkowa, dziś z kwiatami czarnego bzu. Cudownie pachnąca, absolutnie wyjątkowa. Możecie ją przygotować z dodatkiem białych kwiatuszków świeżo zerwanych z krzaczka lub dodać do truskawek wcześniej przygotowany syrop. Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kg truskawek, 1 szklanka kwiatów bzu czarnego (bez zielonych części, ok. 10 baldachów), 1 kg cukru trzcinowego żelującego Diamant (lub Konfitur-Fix + cukier

SzczyptaSmaQ
Mojito rabarbarowe 220

wolnym ogniu aż rabarbar całkowicie się rozpadnie - potrwa to ok. 20 minut. Po tym czasie powstałą masę przekładamy na sitko i dokładnie przecieramy - do naszego mojito będziemy potrzebowali tylko syropu, który ścieknie z sitka. Studzimy. Limonkę kroimy w plastry i wrzucamy do szklanki. Dodajemy listki mięty i ugniatamy, aż mięta puści aromat a limonka sok. Wsypujemy brązowy cukier. Dodajemy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pampuchy z jabłkiem i kwiatem akacji 144

często. Pochodząca z Ameryki Północnej została sprowadzona do Europy w XVI wieku i szybko się tu rozprzestrzeniła. Z kwiatów akacji przygotowuje się lecznicze napary, kąpiele oraz przeciery, konfitury i syropy (zwłaszcza dla dzieci). Świeże kwiaty można również dodawać do surówek, sałatek i wypieków a nawet smażyć w cieście i podawać na deser. Składniki odżywcze:  olejek eteryczny,  glikozydy

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania