Odstawiamy pod przykryciem w ciemne miejsce, na około 2 tygodnie. Po tym czasie nalew przelewamy przez czystą, płócienną ściereczkę i odstawiamy na bok. Z cukru, wody i miodu robimy syrop, który następnie pozostawiamy do wystygnięcia. Łączymy go w słoju z rozmarynowym nalewem. Cytrynę parzymy we wrzątku, po czym ocieramy z jej połowy skórkę oraz wyciskamy sok. Tak startą skórkę
Kuchenna Kontrrewolucyaledwo ścięta, nie usmażona na złoto, ponieważ nie będzie nadawać się do zrobienia z niej pasty. Gdy będzie gotowa wrzucamy ją do blendera i dolewamy do niej kilka łyżek syropu z ananasa oraz sok z cytryny. Miksujemy całość do uzyskania konsystencji pasty, jednak nie na całkowicie gładko. Pod koniec miksowania sprawdzamy, czy pasta nie jest zbyt gęsta i w razie
Kuchenna Kontrrewolucyacienkie plasterki lub cienko kroimy nożem. Umieszczamy plastry oraz laskę wanilii w dużym słoju i zasypujemy je cukrem. Zawartość dobrze wstrząsamy i odstawiamy do rozpuszczenia cukru. Gdy powstanie syrop, słoik odstawiamy do lodówki na 3 tygodnie. Należy pamiętać, by każdego dnia wstrząsnąć słojem. Po upłynięciu 3 tygodni zlewamy płyn (owoce można zostawić do herbaty) i znowu w dużym słoiku łączymy
Kuchenna Kontrrewolucyapomidorków truskawkowych 1/3 opakowania serka Arla Apetina Classic garść rukoli 5 cieniutkich plasterków boczku 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine szczypta chili sól Winegret: 1 i 1/2 łyżki syropu klonowego 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 4 łyżki soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Batata obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z oliwą, chili i solą. Przełożyć
Oryginalny smakwłaśnie na te ostatnie:) Pyszne, aromatyczne, z chrupiącym nadzieniem:) Mała słodka chwila, na którą warto było czekać cały dzień... :) Jabłka można podać z bitą śmietaną czy polać np. syropem dyniowym ( klik ) ale solo smakują również wyśmienicie:) Na 2 porcje 2 jabłka 2 łyżeczki ulubionych konfitur lub dżemu suszone śliwki, rodzynki, żurawina itp. siekane orzechy, migdały, słonecznik itp. 3 lyżeczki
My simple kitchenstron rozmąconym jajkiem i obtoczyć w siekanych orzechach. Ponownie włożyć na patelnię i "smażyć" z obu stron tak długo, aż orzechy się zrumienią. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie syrop dyniowy ( klik
My simple kitchenznowu zmieniłam szatę graficzną bloga. Ależ my kobiety potrafimy być niezdecydowane ;) (mówię w swoim imieniu;)) 2 porcje Składniki: 2 tabliczki białej czekolady 400 ml mleka* bita śmietana 2 łyżki syropu waniliowego (myślę, że można spokojnie użyć esencji waniliowej czy cukru waniliowego) sos toffi płatki migdałowe Płatki migdałowe wrzucamy na patelnię i prażymy, póki nie nabiorą złotego koloru. Odkładamy
My simple kitchenłyżka brązowego cukru Sos: W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła. Dodajemy łyżkę cukru i sok z pomarańczy oraz skórkę. Dorzucamy przyprawy korzenne. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż syrop nieco zgęstnieje i przejdzie aromatem przypraw. Na koniec dorzucamy cząstki pomarańczy i jeszcze chwilkę smażymy. Pancakes: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na gładkie ciasto. Za pomocą łyżki kładziemy niewielkie porcje ciasta
My simple kitchenmąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli Mokre: 6 łyżek powideł śliwkowych 3 łyżki miodu (dałam mój syrop z mniszka) 5 łyżek przesianego cukru pudru 100 g margaryny 150 ml mleka 1 jajo Rozpuścić margarynę i zostawić żeby ostygła. Suche przesiane składniki wymieszać w jednej misce, w drugiej większej
W kuchni bez szafeknaleśnik należy obrócić na drugą stronę). Naleśniki są gotowe bardzo prędko, więc trzeba ich pilnować. Po pojawieniu się bąbelków, należy obrócić go na chwilę na drugą stronę. Podawać z syropem klonowym lub miodem. Równie smaczne są posmarowane dżemem (tak już bardziej po polsku
Passions hobbies lifebaldachach nie ma robaczków. Wkładamy do wysokiego naczynia, wyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem
Pyry na Gazosób na diecie niskoglikemicznej :) Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki sojowej 1 łyzka mąki gryczanej 1 łyżeczka przyprawy piernikowej szczypta stewii dodatki - ja zjadłam z pomarańczowym dżemem 100% i syropem z agawy - trzeba sobie troche zycie osłodzić ;) dodatkowo czarna pożeczka suszona (wcześniej namoczona) Wykonanie: Wszystkie skałdniki dobrze razem wymieszać Smażyć z dwóch stron na złoty kolor Smacznego
pyszne zdrowościlast minute, ponieważ składniki do niej można kupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Składniki 500 g makaronu pełnoziarnistego 100 g maku lub gotowej masy makowej (o ile nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego, oleju palmowego lub innych chemicznych składników) garść orzechów laskowych garść orzechów nerkowca garść suszonej żurawiny garść rodzynek garść migdałów 4 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek
My Chcemy Jeśćposypania * 2 łyżki rodzynek łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru łyżeczka skórki otartej z pomarańczy * lub: * 3 duże połówki brzoskwiń (z puszki w syropie) łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć
Garniec MagaliePiec około 90 minut. Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce. Przed podaniem posypać pozostałą czekoladą, można również polać syropem malinowym. Polecam ten z Ogródka Dziadunia - jest wyśmienity! - klik Smacznego
Garniec Magalie