dobrego drinka, warto więc eksperymentować. Mój sylwester był bogaty właśnie w takie eksperymenty, był drink bananowo - porzeczkowy, było martini z pomarańczą a na koniec popróbowaliśmy nawet szampana z syropem żurawinowym i sokiem pomarańczowym. Niestety nie każde eksperymenty zostały uwieńczone zdjęciem, jednak myślę, że przy sposobnej okazji uda mi się ten nie takt nadrobić. Przyznaję do wódki z sokiem
Kuchenne aromatySkładniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 3 płaskie łyżki kakao 3 pełne łyżki mleka kokosowego (lub innego jeśli kokosowego nie mamy) 3 łyżki syropu (lub miodu, cukru. Jeżeli nie używamy substancji słodzącej w stanie płynnym należy ja ostrożnie rozpuścić w ja najmniejszej ilości płynu- może to być mleko ale nie może być
Pora na pora i pomidorapłaskich łyżek mąki ziemniaczanej 5 łyżek brązowego cukru 100 g masła kokosowego (lub innego roślinnego) dodatkowo/niekoniecznie: 2 gałęzie rabarbaru 1 ugotowany buraczek garść jagód goi 50 g cukru lub syrop z agawy A teraz do pracy: Mleko z olejem i cukrem wymieszać trzepaczką na jednolity płyn. Do oddzielnej miski przesiać mąki z proszkiem do pieczenia, dodać sól i wymieszane mleko
greenscarfsmaku) 3 łyżki żelatyny 1 szklanka mleka 4 galaretki w różnych kolorach 250 g ciasteczek maślanych ok. 80 g masła owoce do dekoracji – u mnie brzoskwinie z syropu i truskawki Ciasteczka zmielić w malakserze, masło stopić. Do ciastek dodać roztopione masło, wymieszać. Tortownicę (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wcisnąć w dno, wyrównać. Włożyć do lodówki
Czerwień i błękitarmaniaku lub koniaku (opcjonalnie), 2 żółtka, 5 łyżek brązowego cukru. Do przybrania: jadalne kwiaty (u mnie jasnota biała i bluszczyk kurdybanek), dowolne owoce, lub domowe sosy i syropy owocowe. Przygotowanie: Rabarbar pokroić w drobne kawałki (im drobniej pokrojony, tym szybciej się rozpadnie), dodać 3 łyżki wody i połowę cukru, dusić 5 minut. Mleko zagotować ze śmietaną i z przeciętą laską
SzczyptaSmaQwarzywami 5. Ciasteczka proteinowe 5 1. Pieczona owsianka ze śliwkami i migdałami 2. Kurczak z ryżem i warzywami 3. Jajko sadzone z batatami 4. Wafle ryżowe z twarożkiem, syropem z agawy i cynamonem 5. Naleśniki razowe z serem feta i szpinakiem 6 1. 2 jajka na miekko, 1/2 grejfruta, owsianka marchewkowa z maslem orzechowym🍯 🍶 2. Wafle z tunczykiem, kapusta
Czarnawisienkazimny! Składniki: 7 mniejszych brzoskwiń (obranych, ok. 290 g), 1 większa nektarynka (obrana, ok. 100 g) , 275 ml soku pomarańczowego - świeżo wyciskanego, sok z cytryny, do dosłodzenia - miód, syrop z agawy, cukier - u mnie miód z kwiatów pomarańczy, 2 łyżeczki żelatyny Brzoskwinie, nektarynkę i sok pomarańczowy umieszczam w garnuszku, miksuję wszystko blenderem. Tak przygotowane owoce umieszczam na małym ogniu
Plate of Joyminut przed podaniem, aby nie był za bardzo zmrożony. Podajemy z czereśniami i pokruszonymi bezikami. Smacznego :) * U mnie było trochę więcej czereśni i kilka łyżek z syropem odłożyłam do dekoracji przed miksowaniem
Plate of Joyfajną przekąskę! Smaczne i zdrowe! Składniki: (18 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej razowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 110 g cukru trzcinowego, 45 g płatków owsianych, 2 łyżeczki miodu / syropu z agawy, 1 jajko, 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki), 80 ml oleju (1/3 szklanki) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego / 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 1 szklanka owoców - malin, jeżyn
Plate of Joypestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę. Ułożyć ściśle w słoiku. Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki). Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając. Zalej owoce w słoikach. Całość pasteryzujemy. Musimy pamiętać,że im ściślej ułożymy owoce,tym więcej wejdzie i tym ładniej
Wielki apetytjedna butelka wielokrotnego użytku zastępuje 2000 butelek PET) Po drugie w każdej chwili możesz wyczarować we własnym domu napoje przypominające smakiem Colę, Sprita lub Fantę. Po 3 mnóstwo syropów smakowych zapewni ci możliwość twaorzenai niepowtarzalnych napojów gazowanych. W moim urządzeniu zamontowany jest wyświetlacz,który informuje mnie jak bardzo gazowany jest mój napój(3 możliwości). Nabój wystarczy nam na przygotowanie
Wielki apetytfirmy. Cudowny aromat,zapach i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie. To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie
Wielki apetytpieczenia. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytAdam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie TYM. Mieszamy więc: - 4 duże łyżki roztopionego oleju kokosowego, - 2 duże łyżki syropu klonowego, - 3 duże łyżki kakao w proszku (w oryginale surowego ale ze zwykłym też wychodzi ;)), - 1 małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego - ja dodałam po prostu torebkę cukru waniliowego, ale WANILIOWEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEBananowe gofry z ciecierzycy; z masłem orzechowym(z pekanami i syropem klonowym) oraz miodem Ostatnio z D postanowiliśmy przy okazji każdego całodziennego (lub prawie) wypadu do Warszawy zaglądać do nowych knajpek/restauracji, choć niestety nie często takie wyjazdy nam się zdarzają, bo i tak wystarczająco mamy tej Warszawy po pięciu dniach w tygodniu, kiedy musimy się do niej zrywać z samego
More food, love and dreams