syrop - 6989 przepisów (strona:369/466)

Kakaowe muffinki z pijaną wiśnią 177

SKŁADNIKI: na 12 muffinek suche: 250g maki tortowej 100g cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao mokre: 1 jajko 100g margaryny- rozpuszczonej 1 mały jogurt naturalny alkoholowy syrop malinowy Maliny do dekoracji :D Kiedyś będąc w Lidlu, kupiliśmy kompot wiśniowy:), w domku zalaliśmy wiśnie wódeczką, i pozwoliliśmy jej dojść... Już kilka razy korzystaliśmy z tej cudownej mikstury, dodając

MarciochaKucharzy
Sałatka z ananasa i słonecznika 210

ananasy - 1 puszka kukurydza - 1 puszka słonecznik - 1 szkl majonez - 3 łyżki sól i pieprz szczypiorek pokrojony - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę. Ananasy odlać z syropu, odsączyć na sicie, pokroić w kostkę. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do ananasa. Połączyć składniki sałatki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
tort jabłkowy 162

Ostudzony biszkopt przekroić na pół .Nasączyc herbata z syropem orzechowym.Na to wyłożyc tężejący mus jabłkowy.Na mus 1/2 kremu i przykryć drugim blatem.Wierzch smarujemy pozostałym kremem.Wstawić do lodówki ,aby ciasto stężało i nabrało stabilnosci. Dekoracja według woli ;) Smacznego

w mojej kuchni
Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika 207

firmie i jej produktach można przeczytać na stronie producenta: Primavika Poza paprykarzem z kaszy jaglanej w paczce znalazły się również: Pasztet pomidorowy z cieciorką  Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Masło migdałowe prażone Masło z nerkowców Masło orzechowe bez soli i cukru Musztarda ostra BIO Keczup dla dzieci

Kto ugości moich gości?
Deser czekoladowo-brzoskwiniowy 284

dwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam 3 biszkopty) Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce

Bullio
Sernik Blue Curacao 303

śmietany 30% 4 łyżeczki żelatyny na 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki Blue Curacao- alkoholu bądź  Opcjonalnie gdy nie mamy Blue Curacao: 3 łyżki syropu do kawy bez alkoholu o tej samej nazwie bądź inny mocny alkohol oraz do pół tubki niebieskiego barwnika w żelu  można użyć dodatkowo barwnik gdy chcemy intensywniejszy odcień sera

KreatywnePiny
Owsianka ulepkowa wg. Madzi 185

banana rozgnieść widelcem, dodać do owsianki, bardzo dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę podgotować. Resztę banana pokroić w plasterki. Gotową owsiankę przelać do miseczki i udekorować bananem. *można użyć także syropu klonowego lub melasy Uśmiech proszę

tost z dżemem
Wątróbka drobiowa z Morelami w Malinowym sosie 271

Składniki: 30 dkg wątróbki drobiowej 1 puszka moreli w lekkim syropie, lub 7-10 świeżych moreli 1 kubek świeżych malin 1 kubek ciemnych winogron oliwa z oliwek sól  pieprz 1 kubek kaszki kuskus 2 kubki ciepłej wody kurkuma mięta Przygotowanie: wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na około 30 minut morele odcedzamy, smażymy na suchej

Luźna Kuchnia
Pełnoziarniste naleśniki z karmelizowanymi morelami 145

cukru trzcinowego gałązka świeżego rozmarynu Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wymieszać i smażyć naleśniki. Morele pokroić na kawałki. W rondelku rozpuścić cukier z masłem na wolnym ogniu, powinien powstać bulgocący syrop, który kiedy tylko będzie nabierał rumieńców trzeba zasypać morelami. Dodać gałązkę rozmarynu i wszystko posmażyć razem przez chwilę. Wyjąć rozmaryn. Morele wykładać na naleśniki. Ja placki zwinęłam i pokroiłam

Kulinarne Inspiracje
Wyskokowy koktajl dla nieletnich i nie tylko ;) 183

Banalnie proste, szybkie, słodkie, pyszne i zdrowe :) Do tego deseru użyłam jabłek słodkiej odmiany Elise, więc nie dodawałam żadnego słodziwa. Ale jeśli ktoś chce dosłodzić, polecam dodatek miodu lub syropu klonowego

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowa nutella 280

szczyptę soli i wlewamy po trochu gorącej wody (ok. 1/4 szklanki, może być mniej), aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Zmiksowany krem jest słodki, ale jeśli chcemy możemy dosłodzić go np. syropem klonowym czy miodem. Gotowy krem przekładamy do małych słoiczków lub jednego półlitrowego słoika i przechowujemy w lodówce do 2 tygodni. Podajemy w temperaturze pokojowej. Post Domowa nutella pochodzi z bloga

Poezja smaku
Babeczki kawowo-orzechowe 189

Mąkę i masło siekam, dodaję cukier, jajko i zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam na 30 min do zamrażalnika. Gorącą kawę wlewam do rondelka i wsypuję cukier. Gotuję syrop kawowy do nitki. Studzę, wbijam żółtka i wsypuję zmielone orzechy. Wyjmuję ciasto z lodówki, rozwałkowuję na cienki placek i szklanką wycinam kółka. Czynność powtarzam  do wyczerpania ciasta.  Foremki

Ciasteczkowy Potwór
Gerbaud 159

wstawiam ciasto na 30 min. Upieczone wygładzam delikatnie wierzch za pomocą wałka by pozbyć się pęcherzyków powietrza i odstawiam. W garnuszku gotuję wodę z cukrem do czasu, aż syrop będzie sklejał palce. Dodaję kakao, zestawiam z ognia  i dorzucam odłożoną grudkę masła. Polewę studzę i polewam wierzch mojego ciasta. Odstawiam na całą noc i gotowe

Ciasteczkowy Potwór
Pyszności w Domaine La Francoise 168

Malinki... piękne i mocno czerwone... podane z odrobiną gorącego sosu waniliowego:) Mniam mniam...:) A do tego były różne pyszne sery, przepyszne wina, likier porzeczkowy i anyżowy i szampan z syropem fiołkowym... I wiele, wiele innych.... Kiedyś dodam więcej zdjęć tutaj, obiecuję

In my kitchen
Pysznotka 257

minut. Budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po łyżce budyniu. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu i garść wiśni wydrylowanych lub w syropie. Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem budyniowym: na jedno ciasto z pianą i orzechami wyłożyć krem, na krem wyłożyć drugie ciasto tak, by piana i orzechy były wierzchem ciasta

In my kitchen