minut przed podaniem, aby nie był za bardzo zmrożony. Podajemy z czereśniami i pokruszonymi bezikami. Smacznego :) * U mnie było trochę więcej czereśni i kilka łyżek z syropem odłożyłam do dekoracji przed miksowaniem
Plate of Joyfajną przekąskę! Smaczne i zdrowe! Składniki: (18 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej razowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 110 g cukru trzcinowego, 45 g płatków owsianych, 2 łyżeczki miodu / syropu z agawy, 1 jajko, 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki), 80 ml oleju (1/3 szklanki) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego / 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 1 szklanka owoców - malin, jeżyn
Plate of Joypestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę. Ułożyć ściśle w słoiku. Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki). Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając. Zalej owoce w słoikach. Całość pasteryzujemy. Musimy pamiętać,że im ściślej ułożymy owoce,tym więcej wejdzie i tym ładniej
Wielki apetytjedna butelka wielokrotnego użytku zastępuje 2000 butelek PET) Po drugie w każdej chwili możesz wyczarować we własnym domu napoje przypominające smakiem Colę, Sprita lub Fantę. Po 3 mnóstwo syropów smakowych zapewni ci możliwość twaorzenai niepowtarzalnych napojów gazowanych. W moim urządzeniu zamontowany jest wyświetlacz,który informuje mnie jak bardzo gazowany jest mój napój(3 możliwości). Nabój wystarczy nam na przygotowanie
Wielki apetytfirmy. Cudowny aromat,zapach i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie. To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie
Wielki apetytpieczenia. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytAdam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie TYM. Mieszamy więc: - 4 duże łyżki roztopionego oleju kokosowego, - 2 duże łyżki syropu klonowego, - 3 duże łyżki kakao w proszku (w oryginale surowego ale ze zwykłym też wychodzi ;)), - 1 małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego - ja dodałam po prostu torebkę cukru waniliowego, ale WANILIOWEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEBananowe gofry z ciecierzycy; z masłem orzechowym(z pekanami i syropem klonowym) oraz miodem Ostatnio z D postanowiliśmy przy okazji każdego całodziennego (lub prawie) wypadu do Warszawy zaglądać do nowych knajpek/restauracji, choć niestety nie często takie wyjazdy nam się zdarzają, bo i tak wystarczająco mamy tej Warszawy po pięciu dniach w tygodniu, kiedy musimy się do niej zrywać z samego
More food, love and dreamspodgrzewając wszystko na wolnym ogniu i cały czas mieszając. Budynie oraz cukier mieszamy z połową szklanki mleka, a pozostałe mleko gotujemy. Następnie na gotujące się mleko wlewamy budynie oraz syrop miętowy (musi być ciepły). Zagotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia oraz zimny ucieramy z masłem na gładką masę. Na biszkopt kakaowy wylewamy miętową masą i przykrywamy ciastem szpinakowym, wkładamy
Symfonia smakowanajpiękniejszy miesiąc roku a i najbardziej obfity w zioła, "chwasty" i kwiatki na nasz stół. Zbieramy młode listki pokrzywy majowej do suszenia, zbieramy stokrotki na syrop [ klik ] zbieramy kwiaty mniszka na miodek albo do tempury. Same smakowitości i zdrowie na talerzu. Tym razem z kwiatków mniszka i stokrotek wyczarowałam smakowity omlet na śniadanie i przed chwilą skończyliśmy
Moje Małe CzarowanieKawowy kukurydziany budyń; z bananem i masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowym) I ta reakcja gdy się spojrzy na zegarek i jest później niż myślałaś
More food, love and dreamsjuż od jakiegoś czasu, ale dopiero niedawno udało mi się zabrać za jego przygotowanie. Zainspirowałam się Semolina Yogurt Cake ze strony Inquiring Chef. Tamto ciasto po upieczeniu nasącza się syropem, ale ja chciałam, żeby ciasto nie było aż tak słodkie i kaloryczne, więc pominęłam ten etap. Ciasto wyszło i tak wilgotne oraz bardzo smaczne. Upiekłam je w małej tortownicy
Smakołyki Berenikiczekoladowego lub naturalnego. Nie jestem zwolenniczką kupnego crunchy, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Jeśli mamy dostęp do świeżych owoców, warto je wykorzystać :) Składniki : połówka brzoskwini z syropu, pokrojona kilka łyżek jogurtu naturalnego lub kefiru garść crunchy muesli np. Sante Na spodzie wysokiego kubka umieszczamy trochę crunchy, przylewamy jogurtem i układamy brzoskwinię. Z następnymi warstwami postępujemy podobnie. Podajemy
Chocolate Muffin Blogłyżeczki sody oczyszczonej Masa malinowa 250ml śmietany kremówki 30% 125g malin (dałam mrożone, odsączone) 1 śmietan-fix Polewa 200ml śmietany kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady 1 łyżka golden syropu Zaczynamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, kakao i sodę, mieszamy i odstawiamy. W małym garnku podgrzewamy mleko z masłem , dodajemy ekstrakt z wanilii i mieszamy. Odstawiamy. Do drugiej miski
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam 3 biszkopty) Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce
Bullio