jedna butelka wielokrotnego użytku zastępuje 2000 butelek PET) Po drugie w każdej chwili możesz wyczarować we własnym domu napoje przypominające smakiem Colę, Sprita lub Fantę. Po 3 mnóstwo syropów smakowych zapewni ci możliwość twaorzenai niepowtarzalnych napojów gazowanych. W moim urządzeniu zamontowany jest wyświetlacz,który informuje mnie jak bardzo gazowany jest mój napój(3 możliwości). Nabój wystarczy nam na przygotowanie
Wielki apetytfirmy. Cudowny aromat,zapach i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie. To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie
Wielki apetytpieczenia. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytAdam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie TYM. Mieszamy więc: - 4 duże łyżki roztopionego oleju kokosowego, - 2 duże łyżki syropu klonowego, - 3 duże łyżki kakao w proszku (w oryginale surowego ale ze zwykłym też wychodzi ;)), - 1 małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego - ja dodałam po prostu torebkę cukru waniliowego, ale WANILIOWEGO
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEBananowe gofry z ciecierzycy; z masłem orzechowym(z pekanami i syropem klonowym) oraz miodem Ostatnio z D postanowiliśmy przy okazji każdego całodziennego (lub prawie) wypadu do Warszawy zaglądać do nowych knajpek/restauracji, choć niestety nie często takie wyjazdy nam się zdarzają, bo i tak wystarczająco mamy tej Warszawy po pięciu dniach w tygodniu, kiedy musimy się do niej zrywać z samego
More food, love and dreamspodgrzewając wszystko na wolnym ogniu i cały czas mieszając. Budynie oraz cukier mieszamy z połową szklanki mleka, a pozostałe mleko gotujemy. Następnie na gotujące się mleko wlewamy budynie oraz syrop miętowy (musi być ciepły). Zagotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia oraz zimny ucieramy z masłem na gładką masę. Na biszkopt kakaowy wylewamy miętową masą i przykrywamy ciastem szpinakowym, wkładamy
Symfonia smakowanajpiękniejszy miesiąc roku a i najbardziej obfity w zioła, "chwasty" i kwiatki na nasz stół. Zbieramy młode listki pokrzywy majowej do suszenia, zbieramy stokrotki na syrop [ klik ] zbieramy kwiaty mniszka na miodek albo do tempury. Same smakowitości i zdrowie na talerzu. Tym razem z kwiatków mniszka i stokrotek wyczarowałam smakowity omlet na śniadanie i przed chwilą skończyliśmy
Moje Małe CzarowanieKawowy kukurydziany budyń; z bananem i masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowym) I ta reakcja gdy się spojrzy na zegarek i jest później niż myślałaś
More food, love and dreamsjuż od jakiegoś czasu, ale dopiero niedawno udało mi się zabrać za jego przygotowanie. Zainspirowałam się Semolina Yogurt Cake ze strony Inquiring Chef. Tamto ciasto po upieczeniu nasącza się syropem, ale ja chciałam, żeby ciasto nie było aż tak słodkie i kaloryczne, więc pominęłam ten etap. Ciasto wyszło i tak wilgotne oraz bardzo smaczne. Upiekłam je w małej tortownicy
Smakołyki Berenikiczekoladowego lub naturalnego. Nie jestem zwolenniczką kupnego crunchy, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Jeśli mamy dostęp do świeżych owoców, warto je wykorzystać :) Składniki : połówka brzoskwini z syropu, pokrojona kilka łyżek jogurtu naturalnego lub kefiru garść crunchy muesli np. Sante Na spodzie wysokiego kubka umieszczamy trochę crunchy, przylewamy jogurtem i układamy brzoskwinię. Z następnymi warstwami postępujemy podobnie. Podajemy
Chocolate Muffin Blogłyżeczki sody oczyszczonej Masa malinowa 250ml śmietany kremówki 30% 125g malin (dałam mrożone, odsączone) 1 śmietan-fix Polewa 200ml śmietany kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady 1 łyżka golden syropu Zaczynamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, kakao i sodę, mieszamy i odstawiamy. W małym garnku podgrzewamy mleko z masłem , dodajemy ekstrakt z wanilii i mieszamy. Odstawiamy. Do drugiej miski
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dwie bardzo duże porcje, bo akurat miałam takie pucharki Polecam jednak zrobić cztery mniejsze porcje. 300 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady brzoskwinie w syropie (około 10 połówek + 1 na wierzch do ozdoby) kilka biszkoptów na dno pucharków (do każdego dałam 3 biszkopty) Czekoladę połamać na drobne kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce
BullioZalać mlekiem. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż owsianka zgęstnieje. Dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Przelać do miseczki i udekorować plastrami banana. Polać miodem lub syropem klonowym
wyzwania kuchenneugotowana) 250g jabłka 1200g (już obrane i pokrojone) ok 6 większych sztuk brzoskwinie 1 sztuka, 120g laska wanilii 2 łyżeczki cynamonu dodatkowo dla chcących dosłodzić jabłka proponuję miód czy syrop klonowy Jabłka myję, obieram, odkrajam część do wykorzystania i ścieram na małych oczkach za pomoca robota kuchennego. Brzoskwinię kroję na małe kawałki. Kasze jaglaną przelewam zimną wodą, następnie płuczę
IzaGotujecukru szklanka wody łyżeczka ekstraktu waniliowego Przyrządzanie: Wódkę i wiórki czekoladowe wymieszać w szczelnym naczyniu, wstrząsnąć i odstawić na tydzień. Po tym czasie, zagotować wodę i dodać cukier. Kiedy syrop przestygnie dodać go do naczynia z czekoladą i wódką i pozostawić na kolejny dzień. Przed podaniem odcedzić wiórki
Bon Ton Italia