PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU BE ACTIVE, KTÓRY PROWADZI EWA CHODKAWOSKA. Składniki: 75 g płatków lub wiórków kokosowych 30 ml mleka kokosowego 24 g serka mascarpone 8 ml syropu z agawy 10 g pestek dyni 5 ml oliwy 1 g chili Przygotowanie: Wiórki, serek mascarpone oraz mleko zblenduj tak, by wyczuwalna była faktura kokosa, po czym wstaw w misce
ClauditteMissCookingnieco więcej, bo w następnym poście pokażę Wam jak pysznie można go jeszcze wykorzystać :) SKŁADNIKI (4 porcje) 2 podwójne piersi z kurczaka 8 plastrów świeżego ananasa lub w lekkim syropie 1 kula mozarelli 4 plastru cheddara lub innego sera o intensywnym smaku 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki kurkumy sól pieprz oliwa 20 młodych ziemniaczków 1 łyżka przyprawy zaatar (sumak, tymianek
DefinicjaSmakuLody o wyraźnym smaku maślanki. Lekko kwaskowate, mało słodkie, pyszne. Świetnie smakują posypane rodzynkami i drobnymi owocami, polane syropem klonowym. Z jajkami. Bardzo polecam. Adaptowane z przepisu znalezionego tutaj składniki 1 szklanka kremowej śmietanki 4 żółtka 1/2 szklanki cukru (dałam 1/3 szklanki ksylitolu) 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka świeżego soku z cytryny szczypta soli
Stare Garynaturalnym. Składniki: 15 pomidorów koktajlowych 1 pęczek rzodkiewek 3 cebule dymki wraz ze szczypiorkiem 100 g serka mozzarella Sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka syropu klonowego pieprz sól wykonanie Pomidory przekroić na połówki. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Cebulkę i szczypiorek posiekać. Serek mozzarellę pokroić w małe kawałki. Wszystko ułożyć na półmisku lub wymieszać w misce
O kuchni z uczuciemlikierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można nasączyć innym likierem lub sokiem wiśniowym połączonym z likierem wiśniowym albo tylko samym syropem z cukru, wody i cytryny. Tort pięknie i wspaniale prezentuje się z czereśniami polanymi galaretką z czarnej porzeczki. Bardzo mnie urzekł ten letni tort i wiem, że po przepis nieraz
Zakątek rozkoszy kulinarnychbiałego sera owczego 2 jajka tarta bułka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 szklanka soku winogronowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 8 pomidorków koktajlowych 600 ml bulionu drobiowego figi w syropie winogron zielony i fioletowy, po kiści 8 łyżek oliwy Sos winegret : 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki octu winnego 1 mały ząbek czosnku roztarty z solą 1 łyżka oliwy Przygotowanie
R'n'G Kitchenpomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą
R'n'G Kitchengruntowe sałata fryzyjska czarne oliwki sok z cytryny sól morska świeżo mielony czarny pieprz Sos: 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy z oliwek półtora łyżeczki musztardy sarepskiej półtora łyżeczki syropu klonowego Przygotowanie Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowałem sos mieszając składniki w miseczce. Obrałem awokado, przekroiłem na pół, usunąłem pestkę. Miąższ
R'n'G Kitchencałe pół szklanki cukru ( można dodać mniej lub pominąć) Cukier mieszamy z połową szklanki wody. Podgrzewamy do momentu aż cukier się rozpuści. Studzimy. Truskawki miksujemy, następnie wlewamy do nich syrop cukrowy oraz sok grejpfrutowy i martini. Wstawiamy na ok 7 godzin do zamrażarki. Mieszamy mniej więcej co 1,5 godziny
noteskulinarnyfigamąki (jakąkolwiek, ja dałam pełnoziarnistą żytnią) - pół szklanki mleka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 jajka - łyżeczka skórki cytryny w proszku (można dać startą świeżej) - łyżka miodu (można dać syropu klonowego) - szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, a żółtka z resztą składników miksujemy. Ubite wcześniej białka stopniowo dodajemy do zmiksowanej masy
Be Fit Be Strongbazylią Toscana , łososia w sosie z czosnkiem niedźwiedzim, roladkę z łososia nadziewaną ricottą i wędzone carpaccio z łososia w sosie Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake i tosta francuskiego z chałki z truskawkami Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii
Be Fit Be Strongtego co można znaleźć na sklepowych półkach. Składniki Szklanka truskawek Szklanka jogurtu naturalnego (gęstego) 3 łyżki cukru Sposób przygotowania Truskawki dokładnie zmiksować w blenderze z cukrem. Tak powstały truskawkowy syrop przecedzić przez sitko dla uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jogurt i wymieszać ręcznie. Przelać do foremek do lodów i odstawić do zamrażalnika. Uwagi Jeżeli nie posiadacie foremek do lodów można skorzystać
Mr. Tasteminuty, aż wchłoną wodę Część truskawek zmiksować, część pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do płatków i gotować jeszcze chwilę - masa ma być gęsta Jeśli potrzeba możesz dosłodzić np. syropem z agawy Do pierogów nakładaj około łyżeczkę farszu Pierogi świetnie się komponują z owocami i owocowym sosem np. z malinową "śmietaną" jaglaną i jagodami. Znowu z malinową "śmietaną" jaglaną
pyszne zdrowościprzyjemne, zielone orzeźwienie! Do przygotowania ok 1 litra wody detox potrzebujemy: – 2 spore garście liści selera (zamrożone) – sok z jednej limonki – 1 łyżeczka domowego syropu miętowego lub miodu – woda (uzupełniamy do 1 litra) W pojemniku do koktajlu robota umieszczamy sok z limonki i liście selera. Miksujemy, powoli zwiększając obroty i dodajemy stopniowo syrop/miód oraz wodę
Szybko Tanio Smacznie