Domowe lody rabarbarowe bez maszyny
Domowe lody rabarbarowe bez maszyny
Przepis na : deser
P racy przy nich niewiele, a efekt znakomity. Kwaskowaty rabarbar połączony z kremową masą śmietanowo-jajeczną i "kropelką" ;) koniaku. Równie dobrze smakują w wersji bezalkoholowej. Do ich przygotowania wystarczy tylko blender. Czas przygotowania: 15 minut + ok. 4 godz. mrożenie Składniki: 250 ml śmietanki 36%, 100 ml mleka 3,2%, 250 g rabarbaru, 50 ml armaniaku lub koniaku (opcjonalnie), 2 żółtka, 5 łyżek brązowego cukru. Do przybrania: jadalne kwiaty (u mnie jasnota biała i bluszczyk kurdybanek), dowol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ
Autor
SzczyptaSmaQ
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
duszone, syrop, sosy, deser, desery, deser z owocami, deser owocowy
Inne przepisy z SzczyptaSmaQ
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję